در منگنه طلافروشان و مانتوفروشان!

کتابفروشان خیابان کریم‌خان تهران با ابراز تاسف از تعطیلی حدود ۱۰۰ کتابفروشی در پایتخت تنها در یکسال گذشته، نسبت به قرار گرفتن در منگنه مانتوفروشان و طلافروشان این راسته و بی‌میلی مشتریان این دو بازار برای خرید از کتابفروشی‌های آنها ابراز نگرانی کردند. به گزارش مهر، روز گذشته تعدادی از کتابفروشان خیابان کریم‌خان زند تهران در کافه کتاب کتابفروشی ویستار، پذیرای شهردار منطقه ۶ تهران و جمعی از مسوولان شهری این منطقه شدند تا مشکلاتشان را با آنها در میان بگذارند. آنها پیشنهادهایی نیز برای بهبود وضعیت فرهنگی کتابفروشی‌های این راسته به مدیریت شهری منطقه ۶ ارائه کردند.

در این نشست که عصر یکشنبه ۴دی ماه برگزار شد، حسن کیائیان مدیر نشر چشمه، محمدعلی جعفریه مدیر نشر ثالث، حسن طباطبایی مدیر نشر آبی، محمد زارع مدیر نشر رود، سعید بختیاری مدیر نشر گیتاشناسی، آرش سلطانعلی مدیر آموزشگاه ایده، پژمان سلطانی مدیر کتابفروشی ویستار به طرح مشکلات مربوط به صنف کتابفروشان در راسته کریم‌خان پرداختند.

حسن کیائیان مدیر نشر چشمه با یادآوری تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته برای راه‌اندازی یک گذر فرهنگی در این منطقه (با نام اختصاری گفت) با شهرداری منطقه ۶ تهران و به همت احمد مسجدجامعی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران به امضا رسیده است، از فخرالدین سلیمانی شهردار این منطقه خواست زمینه اجرای آن را مهیا کند.

وی با اشاره به وضعیت فرهنگی این منطقه از تهران گفت: حدود ۱۴ کتابفروشی، ۲ واحد موسسه فرهنگی و یک کتابخانه بزرگ در منطقه ۶ تهران فعالیت دارند و فقط کتابفروشی‌های راسته کریم‌خان نیستند که به این منطقه چهره‌ای فرهنگی داده‌اند؛ وجود خانه هنرمندان ایران و تعداد زیادی کافه که اکثرا پایگاه فرهنگی محسوب می‌شوند، ظرفیتی خوب برای کار فرهنگی در این منطقه است.

کیائیان اضافه کرد: ما (فعالان فرهنگ منطقه ۶ تهران) که مجموعا شاید بیش از ۵۰۰ سال سابقه فعالیت در این حوزه و کار کتابفروشی را داریم، فکر می‌کنیم که فرهنگ وزن مخصوص و بالایی در کشورمان دارد و توجه دولت به این مقوله، می‌تواند جلوی بسیاری از آسیب‌ها و بزه‌های اجتماعی را بگیرد.

مدیر نشر چشمه با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی مسوولان کتابفروشی‌های راسته کریم‌خان برای برپایی جشنواره گفت (گذر فرهنگی تهران) خواستار کمک شهرداری منطقه ۶ برای اطلاع‌رسانی به مردم در این باره و نیز اجرای توافقنامه سال قبل در این خصوص شد.

این کتابفروش باسابقه گفت: ما در خیابان کریم‌خان از دو طرف یکی از طرف مانتوفروشان و دوم از طرف طلافروشان تحت فشار و در منگنه آنها هستیم. اگر شهرداری منطقه بتواند با تمهیداتی کسانی را که از این دو بازار عبور می‌کنند، به سمت کتابفروشی‌ها نیز سوق دهد، نتیجه خوبی در پی خواهد داشت.

جعفریه: ۱۰۰ کتابفروشی در تهران طی یک سال گذشته تعطیل شده‌اند

محمدعلی جعفریه مدیر نشر ثالث هم در این نشست از اینکه حدود ۱۰۰ کتابفروشی تنها در یکسال گذشته تعطیل شده‌اند، ابراز تاسف کرد و گفت: این یک واقعیت است که کتابفروشی به تنهایی و بدون توجه به حواشی مربوط به کار، صرفه اقتصادی ندارد و برای حل این مشکل، نیاز است که شهرداری به صورت جدی، پای کار بیاید و نمونه‌اش این است که هنوز توافقنامه پارسال اجرا نشده است.

وی از شهردار منطقه ۶ تهران خواست با تشکیل کارگروهی مسوولیت خود را در زمینه توافقنامه مذکور بر عهده بگیرند و در ادامه آمادگی کتابفروشان راسته کریم‌خان را برای هر گونه کمک و ارائه ایده اعلام کرد.

پاسخ شهردار منطقه ۶

به درخواست‌های کتابفروشان

در ادامه این برنامه فخرالدین سلیمانی شهردار منطقه ۶ در سخنانی با اشاره به تاکید محمدباقر قالیباف شهردار تهران بر رویکرد فرهنگی در اجرای برنامه‌های شهری گفت: ما خواستار و پیگیر تعمیق کار اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص لزوم بهره‌گیری فرهنگی از فضاهای شهری هستیم اما در مورد منطقه ۶ هنوز به جمع‌بندی نهایی در این زمینه نرسیده‌ایم.

سلیمانی افزود: بخشی از کارهایی که در این منطقه برای مکث بیشتر شهروندان جهت استفاده از فضاهای فرهنگی باید صورت گیرد، به ساختارهای فیزیکی و اجرایی کار مربوط می‌شود که امسال برای این موارد، تامین اعتبار خواهد شد و از سال آینده وارد فاز اجرایی خواهند شد.

شهردار منطقه ۶ تهران اضافه کرد: تلفیق مبلمان شهری در راسته کریم‌خان با نگاه جدید و با رویکرد غالب فرهنگی از دیگر برنامه‌های در دستور کار ما برای اجرا در سال آینده است.

وی همچنین از برنامه شهرداری تهران برای ساخت پلازهای شهری در میدان ۷ تیر خبر داد، اما درباره توسعه آنها به خیابان کریم‌خان اظهار تردید کرد و گفت: به دلایلی مانند بی‌انگیزه بودن مردم برای کتابخوانی و عدم منفعت مالی برای کتابفروشان، ما هنوز مطمئن نیستیم که در صورت تغییر زیرساخت‌های شهری خیابان کریم‌خان به مقولات فرهنگی، مردم بیایند و اینجا مکث کنند و از کتابفروشی‌ها و موسسات فرهنگی آن استقبال کنند.

حسن کیائیان مدیر نشر چشمه هم در پاسخ به این موضوع، راه‌اندازی اولین فرهنگسرای تهران را در محل کشتارگاه تهران (فرهنگسرای بهمن) یادآور شد و گفت: کسی فکر نمی‌کرد این فضا روزی به فضایی فرهنگی که کلاس‌های داستان‌نویسی، آموزش قرآن و خوشنویسی در آن اجرا می‌شود، تبدیل شود، ولی امروز می‌بینیم که با همان تجربه، فرهنگسراهای متعددی در تهران ایجاد شد که با استقبال روزافزون مردم هم روبه‌رو شده‌اند.