شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۸۰

  • بارقه‏‏‏‏‌ امید برای تجارت‌جهانی

    دنیای اقتصاد -گروه اقتصاد بین‏‏‏‏‌الملل: از اواسط سال‌۲۰۲۲، گویی رخوت بر تجارت‌جهانی سایه افکنده است. ارزش تجارت کالا به‌طور مداوم رو به کاهش گذاشته، به گونه‌ای که نبض حیاتی اقتصاد جهانی در حال ضعیف‌شدن است. در این میان، تجارت خدمات همچون شعاعی از امید، به رشد خود ادامه داده‌است. گزارش به ‏‏‏‏‌روزرسانی شده تجارت‌جهانی آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان‌ملل)، برآوردهای ناخوشایندی را به تصویر می‌کشد. تجارت‌جهانی در سال‌۲۰۲۳ به حدود ۳۱‌تریلیون دلار آمریکا رسید ‌که به‌معنای کاهش یک‌تریلیون دلاری (یا ۳‌درصدی) نسبت به رکورد سال‌۲۰۲۲ است که این موضوع به‌منزله زنگ خطری برای اقتصاد جهانی است. در این میان، تجارت کالا بیشترین آسیب را متحمل شده‌است.
  • دولتی‌سازی اتاق بازرگانی؟

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی ایران همچنان منبع خبرسازی است؛ حتی با اینکه تکلیف ریاست آن روشن شد. در روزهای گذشته برخی روایت‌ها از داخل اتاق بازرگانی از نارضایتی شدید اعضای اتاق بازرگانی از نحوه رفتار دولت با این نهاد، حتی پس از برکناری رئیس آن حکایت دارد. به گفته این اعضا، دخالت دولتی در امور اتاق باید مطابق با حدود تعیین‌شده قانونی باشد. این در حالی است که به گفته آنها تاکنون به این اندازه دولت در امور اتاق دخالت نداشته است.
  • فعالیت ۱۲ مرکز تجاری ایران در غرب آسیا

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه‌تجارت ایران، ضمن تاکید بر توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای همسایه از فعالیت مستمر مراکز تجاری ایران در ۵کشور عراق، سوریه، امارات، ترکیه و قطر خبر داد.
  • افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در مارس

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌‌‌‌‌الملل: قیمت جهانی مواد غذایی در ماه مارس برای اولین‌بار در هفت ماه گذشته افزایش یافت. بر اساس تازه‌‌‌‌‌ترین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو)، شاخص قیمت مواد غذایی جهان در ماه گذشته با افزایش ۱.۱‌درصدی مواجه شده‌است. این افزایش عمدتا ناشی از رشد قیمت جهانی روغن‌های نباتی، فرآورده‌های لبنی و گوشت بوده‌است. شاخص قیمت غذای فائو در ماه مارس ۷.۷‌درصد نسبت به سال‌قبل کاهش یافت. این شاخص که تغییرات ماهانه قیمت جهانی مجموعه‌‌‌‌‌ای از کالاهای کشاورزی دارای تجارت‌جهانی را ردیابی می‌کند، در ماه مارس به‌طور متوسط ۱۱۸.۳ واحد بوده‌است.
  • تصمیمات مقطعی و فقدان برنامه مدون برای بازار مرغ

    دنیای‌اقتصاد: دبیر کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت که با مازاد مرغ در کشور مواجه هستیم، زیرا جوجه‌‌‌‌‌‌‌ریزی و تولید افزایش یافته، اما جمع‌‌‌‌‌‌‌آوری و صادرات این کالای پروتئینی به‌درستی انجام نمی‌شود.
  • مداد جادویی؛ گام اول تجارت

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر رفوگران در اسفند ۱۳۰۹ متولد شد. او چهارمین فرزند خانواده بود. پیش از وی دو‌تن از خواهرانش در ۶ ماهگی فوت کرده‌بودند. علی‌اکبر در کودکی بچه شلوغی بود که عموما به‌خاطر شیطنت‌هایش مورد تنبیه والدین و معلمان قرار می‌گرفت. برادر بزرگتر وی عباس و برادران کوچک ترش حسین، حسن و جعفر نام داشتند. برادرش حسین، تحصیلکرده دندان پزشکی از آلمان بود.
  • نایب‌‌‌‌‌‌رئیس مرکز داوری اتاق ایران انتخاب شد

    دنیای‌اقتصاد: در جلسه هیات‌مدیره مرکز داوری اتاق ایران، ضمن انتخاب نایب‌‌‌‌‌‌رئیس، دبیرکل این مرکز نیز برای یک دوره سه‌‌‌‌‌‌ساله منصوب شد. در تازه‌‌‌‌‌‌ترین نشست هیات‌مدیره مرکز داوری اتاق ایران، ضمن ارائه گزارش عملکرد و تشریح برنامه‌های آتی، نایب‌‌‌‌‌‌رئیس انتخاب و دبیرکل مرکز منصوب شد. در این جلسه علی مقدم‌ابریشمی، دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران، گزارش جامعی از عملکرد مرکز داوری اتاق ایران در سه سال‌گذشته، ارائه کرد و به تشریح برنامه‌های آتی مرکز با هدف توسعه داوری سازمانی در ایران و ارائه خدمات بهتر به فعالان اقتصادی پرداخت. در ادامه از سوی هیات‌مدیره مرکز داوری، محسن ضرابی به سمت نایب‌‌‌‌‌‌رئیس هیات‌مدیره مرکز داوری انتخاب و علی مقدم‌ابریشمی برای یک دوره سه‌ساله دیگر به سمت دبیرکل مرکز منصوب شد.
  • میز نهال، بذر و اندام‌های تکثیری در استان فارس راه‌اندازی شد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق شیراز گفت: پیرو مصوبه شورای گفت‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان فارس و برای اولین‌بار در کشور، میز نهال، بذر و اندام‌های تکثیری در استان فارس با حضور فعالان این حوزه‌‌‌‌‌ها راه‌اندازی شد.
  • شعار امسال، گام مهمی در اصلاح اصول حکمرانی اقتصادی است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با اشاره به‌نام‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری سال‌۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: انتخاب این شعار گام بسیار مهمی در اصلاح اصول حکمرانی اقتصادی است. رئیس اتاق کرمان، دولت خوب را شرط لازم و عنصر کلیدی حکمرانی خوب عنوان کرد و گفت: اگر دولت ملزومات استقرار حکمرانی خوب را تامین و زمینه مشارکت مردم به‌عنوان اصل اول حکمرانی خوب را فراهم کند، آن وقت می‌تواند به‌‌‌‌‌‌‌‌طور عملی و نه در شعار، فرمان راهبردی رهبر معظم انقلاب مبنی‌بر جهش تولید که آن‌‌‌‌‌‌‌‌هم زمینه کاهش تورم است را فراهم آورد.
  • مثلث ابرچالش‌های صنعت

    دنیای اقتصاد : ورود به سال جدید و تداوم موانع ریشه‌‌‌ای تولید و سرمایه‌گذاری در ایران سبب شده است تا کارشناسان و صاحب‌نظران عنوان کنند که «همچنان امید چندانی به تغییر روند اقتصاد این کشور وجود ندارد»؛ موانعی که از سوی سیاستگذاران، عزم چندانی برای رفع آنها دیده نمی‌شود، به طوری که گویی تداوم این روند به بخشی از برنامه دولت بدل شده و سبب شده تا اعتماد میان دولت، مردم و بخش خصوصی نیز به مراتب مخدوش شده و در پس آن، فاصله اقتصاد جهانی با اقتصاد ایران، بیشتر از قبل شود و امکان بهبود اوضاع بسیار کمرنگ‌‌‌تر از هر زمان دیگری به نظر بیاید. در این تحلیل، ضمن اشاره به سه‌مساله و عامل اصلی مشکلات صنعت و اقتصاد ایران، مکانیزم‌‌‌های اثرگذاری هر یک مورد بررسی قرار گرفته است.
  • آینده اکتشاف؛ روندها و فناوری‌های معدن

    دنیای‌اقتصاد: اکتشاف همیشه بخش مهمی از معدن بوده است. فلزات و مواد معدنی قبل از استخراج باید مکان‌‌‌یابی شوند؛ فرآیندی که زمان‌بر و دشوار است. با افزایش تقاضا برای منابع طبیعی، اکتشاف برای شرکت‌های معدنی حیاتی‌‌‌تر شده است تا با تقاضا همگام شوند. بنابراین این صنعت باید به سمت فناوری‌های مدرنی برود که می‌تواند در مرحله اکتشاف کمک‌کننده باشد و یک نقشه راه برای دستیابی به این فناوری‌‌‌ها داشته باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر