شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۸ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۷۸

  • توقف رشد ارزش‌افزوده تولید؟

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: ارزش‌افزوده گروه صنعت در پاییز سال گذشته، ۴۷.۴‌هزار میلیارد تومان بوده که رشد منفی ۱.۳درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن یعنی ۱۴۰۱ تجربه کرده است. مشارکت در رشد اقتصادی پاییز ۱۴۰۲ این گروه نیز منفی ۱.۳واحد‌درصد بوده است. بررسی روند دوساله رشد ارزش‌افزوده گروه صنایع از بهار ۱۴۰۱ تا پاییز ۱۴۰۲حاکی از روند نوسانی و کاهشی است. در بهار ۱۴۰۱، رشد ارزش‌افزوده گروه صنایع، ۸.۵درصد، در تابستان آن سال، ۵.۲درصد، در پاییز ۵.۸‌درصد و در زمستان ۶.۹‌درصد بوده است. همچنین سال گذشته در بهار ۰.۴درصد، در تابستان ۱۴۰۲، منفی ۰.۵درصد و در پاییز منفی ۱.۳‌درصد ثبت شده است.
  • کمبودی در توزیع لاستیک نداریم

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک، فیلتر و تعویض روغن با اشاره به توان تولید داخلی برندهای موجود در بازار و اینکه میزان عرضه لاستیک پاسخگوی نیاز بازار و تقاضاست، درباره قطعات یدکی تقلبی خودروها در بازار هشدار داد که مشتریان در هنگام خرید انواع فیلتر و روغن خودرو حتما به کد شناسه و رهگیری، نشان استاندارد و اصالت و برندهای معتبر داخلی توجه کنند.
  • ظرفیت اسمی نیروگاه‌‌‌های پراکنده به ۲۳۴۲ مگاوات رسید

    دنیای‌اقتصاد: یک مقام مسوول گفت: ۳۱۳نیروگاه مولد مقیاس‌کوچک با ظرفیت اسمی ۲۳۴۲مگاوات در کشور به بهره‌‌‌برداری رسید که با توجه به نزدیکی به محل مصرف، علاوه برتامین برق، کاهش تلفات و بهبود کیفیت توان را در پی دارند.
  • بن‌‌‌بست فولاد؟

    کامران وکیل / نایب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی
    اواخر سال ۱۴۰۲ بانک‌مرکزی در بخشنامه‌‌‌ای صادرکنندگان زنجیره‌‌ فولاد را به عرضه‌‌ صد درصدی در سامانه نیما ملزم کرد. با توجه به روند سختی که صنعت فولاد برای برپا ماندن خود انجام می‌دهد، این مصوبه دولتی، عجیب و غیرکارشناسانه به نظر می‌‌‌رسد. در سال‌های اخیر، در نام‌گذاری شعار سال‌‌‌ بر ضرورت حضور مردم و بخش خصوصی در اقتصاد اشاره و تاکید شده، ولی در عمل شاهد هستیم بخش خصوصی نه‌تنها کوچک‌ترین دخالتی در روند تصویب قانون‌‌‌هایی که بر فعالیت بنگاه‌هایشان موثر است ندارند، بلکه اختیار زیادی در اداره‌‌ امور بنگاه نیز ندارند.
  • میزان پرشدگی سدهای کشور به ۵۸‌درصد رسید

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب در خصوص وضعیت سدهای کشور گفت: در حال حاضر با بهبود نسبی در بارش‌‌‌های اخیر در شرایط مساوی با سال گذشته، ۵۸‌درصد مخازن سدهای کشور پر است.
  • کارت بازنده تجارت

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: انفعال ایران در تجارت خارجی سال‌های اخیر باعث شد تا در سال گذشته رکورد کسری تجاری شکسته شود. کاهش ارزش هر تن کالای صادراتی که تاثیر گرفته از افت قیمت محصولات پتروشیمی است، در این امر تاثیرگذار بوده است. علاوه ‌بر این نمی‌توان از بیش‌اظهاری در واردات و کم‌اظهاری در صادرات چشم پوشید.
  • کاهش چشمگیر صادرات فرش ایرانی

    دنیای‌اقتصاد: طبق اعلام گمرک صادرات فرش دستباف در سال‌۱۴۰۲ به کمتر از ۵۰‌میلیون دلار رسیده که فعالان این حوزه معتقدند با اصلاح برخی قوانین داخلی می‌توان رقم صادرات را افزایش داد. به گزارش «ایسنا» گمرک در مجموعه نکاتی که از وضعیت تجارت خارجی کشور در سال‌۱۴۰۲ منتشر کرده، اعلام کرد که صادرات فرش دستباف ایران از رکورد ۲‌میلیارد دلاری سالانه خود در دهه‌۷۰ و میانگین ۵۰۰‌میلیون دلاری در سال‌در ۱۰ سال‌پیش از تحریم‌ها، به کمتر از ۵۰‌میلیون دلار در سال‌۱۴۰۲ رسیده‌است. به‌طور کلی بررسی روند صادرات فرش دستباف ایران طی دهه‌گذشته نیز روند نزولی این محصول را نشان می‌دهد.
  • صادرات ۱۸۶‌هزار ‌تن آبزی

    دنیای‌اقتصاد: سازمان شیلات ایران اعلام کرد: در یازده ماه سال‌۱۴۰۲ بیش از ۱۸۶‌هزار‌تن انواع آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی صادرشده که دارای ارزش بیش از ۳۳۷.۷میلیون دلار بود.
  • قیمت گوشت تعدیل می‌شود؟

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای تامین‌‌‌‌‌‌‌کنندگان دام کشور گفت: انتظار داریم در نیمه اول سال‌جاری به دلیل افزایش تولید دام‌زنده و عرضه زیاد آن قیمت دام‌زنده منطقی شود. منصور پوریان در گفت‌‌‌‌‌‌‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه همچنان گوشت تنظیم‌بازاری به‌صورت گسترده و با قیمت مناسب در بازار عرضه می‌شود، گفت: به‌صورت منطقه‌ای شاهد افزایش قیمت گوشت‌گرم بودیم که با عرضه گوشت تنظیم‌بازاری و منجمد بازار به تعادل رسید ‌و تقاضا برای گوشت‌گرم کاهشی شد.
  • جزئیات تخلیه و بارگیری بنادر کشور در سال‌۱۴۰۲

    دنیای‌اقتصاد: میزان تخلیه ‌‌‌‌‌‌و بارگیری کالا در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی طی ۱۲ ماه سال‌۱۴۰۲، معادل ۲۳۶‌میلیون و ۵۱۲‌هزار و ۲۴۰‌تن بود که حاکی از رشد ۱۰‌درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌۱۴۰۱ است. به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، میزان تخلیه کالاهای نفتی در سال‌۱۴۰۲ در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی، معادل ۲۹‌میلیون و ۶۱۳‌هزار و ۴۰۳ تن، میزان تخلیه کالاهای غیرنفتی معادل ۵۱‌میلیون و ۱۷‌هزار و ۷۴۹‌تن و مجموع تخلیه کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۸۰‌میلیون و ۶۳۱‌هزار و ۱۵۲‌تن بوده‌است.
  • ایران و چالش‌های گمرکی به روایت مجلس

    دنیای‌اقتصاد: تسهیل تجارت می‌تواند برای همه کشورها اعم از صادرکننده و واردکننده مفید باشد و دسترسی آنها به نهاده‌های تولید و مشارکت آنها در زنجیره‌های ارزش جهانی را افزایش دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر