شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۹۵

  • رولت روسی با معادن ایران

    دنیای‌اقتصاد: روسیه در تلاش است به‌واسطه تنگنای تحریمی ناشی از جنگ، جایگاه ایران در بازارهای جهانی را از آن خود کند. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد تولید ناخالص‏‏‌ روسیه‏‏‌ در حوزه معدن و صنایع‏‏‌ معدنی روند افزایشی‏‏‌ داشته‏‏‌ و به‏‏‌‏‏‌نظر می‌رسد این کشور ‏‏‌ بعد از شروع جنگ با اوکراین بر افزایش‏‏‌ تولید صنایع‏‏‌ معدنی‏‏‌ (مانند تولید فولادهای‏‏‌ میانی‏‏‌، شمش‏‏‌ آلومینیوم و...) تمرکز دارد.براساس گزارشی که بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی در خصوص تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر بخش معادن ایران تهیه کرده است، وجود فرصت‏‏‌‏‏‌های‏‏‌ متعدد در بخش معدن، نیروی‏‏‌ محرکی‏‏‌ برای‏‏‌ گسترش همکاری‏‏‌‏‏‌های‏‏‌ اقتصادی‏‏‌ بین‌المللی‏‏‌ و توسعه‏‏‌ صادرات کشورهاست‏‏‌. ایران نیز دارای‏‏‌ ظرفیت‏‏‌‏‏‌های‏‏‌ متعدد اقتصادی‏‏‌ برای‏‏‌ بهره‏‏‌برداری‏‏‌ از منابع‏‏‌ معدنی‏‏‌ در اقتصاد ملی‏‏‌ است‏‏‌ که از آن جمله‏‏‌ می‏‏‌‏‏‌توان به‏‏‌ ارزآوری‏‏‌ ۲۱میلیارد و ۹۳۲میلیون دلاری‏‏‌ صادرات محصولات این‏‏‌ زنجیره در سال ۱۴۰۱ (حدود ٢٠‌درصد از صادرات غیرنفتی‏‏‌ کشور) اشاره کرد. با توجه‏‏‌ به‏‏‌ ارزآوری‏‏‌ قابل‌توجه‏‏‌ زنجیره معدن و صنایع‏‏‌ معدنی‏‏‌ برای‏‏‌ کشور که‏‏‌ بیش‏‏‌ از ٧٠‌درصد آن را صنایع‏‏‌ فولاد و آلومینیوم تشکیل‏‏‌ می‌دهد، هرگونه‏‏‌ تغییر در روند تجارت جهانی‏‏‌ آن می‏‏‌‏‏‌تواند تاثیر قابل‏‏‌‏‏‌توجهی‏‏‌ بر اقتصاد ملی‏‏‌ بگذارد.
  • هدف‌‌‌گذاری برای افزایش ۱۰برابری تولید انرژی تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد: معاون برنامه‌‌‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو با بیان اینکه طی اقدام جهادی هدف‌‌‌گذاری‌شده، در پایان دولت جاری، ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر به بیش از ۱۰برابر مقدار موجود در آغاز به کار دولت خواهد رسید، گفت: این انرژی تجدیدپذیر در ماه‌های سرد سال، جبران‌‌‌کننده مصرف سوخت مایع نیروگاه‌‌‌ها خواهد بود.
  • بیشتر بارش‌‌‌ها در آینده حوالی جنوب کشور خواهد بود

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست گروه فرآیندها و پیش‌بینی‌‌‌های هیدرولوژیکی پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب گفت: روند تصویرسازی از وضعیت بارشی کشور نشان می‌دهد در آینده نه‌‌‌چندان دور بارش‌‌‌ها بیشتر مناطق جنوبی ایران را متاثر می‌کند.
  • ‌راه و چاه تجارت با همسایه ثروتمند

    دنیای‌اقتصاد: ایران و قطر برای افزایش حجم مبادلات تجاری دوجانبه برنامه‌ریزی می‌کنند. در افتتاحیه نهمین کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر، دو طرف از تمایل خود به گسترش همکاری‌ها گفتند. بازار قطر بازاری جذاب، اما سختگیر است. هرچند برخی کالاهای ایران به این بازار راه یافته‌اند، اما رسیدن به هدف‌گذاری یک‌میلیارد دلاری صادرات، مستلزم آمادگی است.
  • تاجران صحرا

    اتاق بازرگانی و صنعت قطر، یک سازمان غیرانتفاعی است که وظیفه حمایت از توسعه و رشد بخش‌خصوصی قطر را بر عهده دارد. این اتاق بازرگانی در سال‌۱۹۶۳میلادی تاسیس شده‌است و نقش مهمی در ترویج بازرگانی و سرمایه‌گذاری در قطر دارد. این نهاد اقتصادی به شرکت‌های محلی و خارجی کمک می‌کند تا در قطر فعالیت‌های تجاری خود را راه‌اندازی کرده و توسعه دهند. علاوه‌بر این، اتاق از طریق ارائه خدمات، ارتباطات، نظارت و حل اختلافات، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا در بازار قطر تجربه موفقی داشته باشند و به رشد و پیشرفت اقتصادی کشور کمک کنند.
  • رشد ۲۰‌درصدی صادرات ایران به آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: اداره آمار آمریکا از رشد ۲۰درصدی صادرات این کشور به ایران در ۱۰ماهه ۲۰۲۳ خبر داد و کل مبادلات دو کشور در این دوره را بیش از ۴۴میلیون دلار اعلام کرد. به گزارش خبر‌‌‌‌‌‌گزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشرشده از سوی اداره آمار آمریکا نشان می‌دهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۱۰ماهه سال‌جاری میلادی به ۴۴.۴‌میلیون دلار رسیده‌است.
  • فائو: شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در نوامبر بدون تغییر ماند

    دنیای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌الملل: سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد(فائو) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه نوامبر، به‌طور کلی ثابت باقی‌مانده‌است. این شاخص که تغییرات ماهانه قیمت جهانی مجموعه‌ای از کالاهای اساسی غذایی را ردیابی می‌کند، در ماه نوامبر به‌طور متوسط ۱۲۰.۴ بوده‌است که نسبت به ماه قبل بدون تغییر و نسبت به نوامبر۲۰۲۲، به میزان ۱۰.۷‌درصد کاهش داشته‌است. براساس این گزارش، شاخص قیمت غلات این سازمان در ماه نوامبر سه‌درصد نسبت به ماه اکتبر کاهش یافته‌است.
  • پیگیری تفویض اختیار به اتاق‌های بازرگانی

    دنیای‌اقتصاد: نایب‌رئیس اتاق ایران در دیدار با هیات‌نمایندگان اتاق قم، تاکید کرد: اتاق ایران در دوره دهم به‌‌‌‌‌‌طورجدی موضوع تفویض اختیارات به اتاق‌های بازرگانی را برای استفاده مطلوب از ظرفیت‌های استان‌ها پیگیری می‌کند.
  • گسترش تجارت عراق و لرستان

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌‌‌‌‌‌آباد، با اشاره به اینکه اجرای مصوبات از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: اگر مصوبات اجرایی نشوند، تلاش و زحمت مدیران دستگاه‌های اجرایی کم اثر خواهد بود.
  • سرآغاز آقای مهندس

    محمود خلیلی اولین محموله گاز مایع را به‌صورت آزمایشی از شرکت ملی نفت ایران تحویل گرفت (۷ مهر ۱۳۳۲) و این‌گونه بود که اولین شرکت بخش‌خصوصی گاز مایع را به سبد زندگی ایرانیان وارد کرد و زندگی مردم - خصوصا زنان - از رفاه و فراغت بیشتری برخوردار شد. مهندس بازرگان در این‌باره می‌گوید: خلیلی چقدر با مسوولان شرکت ملی نفت در زمان کنسرسیوم کلنجار رفت تا گردنشان بگذارد گازهایی را که هدر می‌رود تصفیه کرده و بوتان و پروپان آن را در تانکرهای تحت‌فشار به ایشان، بفروشند تا در ایران توزیع شود؛ همچنین به منظور اینکه به صنعت ملی تبدیل شود به ساخت انبار، تهیه کامیون‌‌‌‌‌های توزیع گاز، ایجاد کارخانه کپسول‌سازی و تولید اجاق فر اقدام کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر