شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۸۴

  • دوئل محتاطانه شی و بایدن

    دنیای‌اقتصاد: جنگ تجاری چین و آمریکا به یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصادی جهان بدل شده است. دو طرف منازعه برای مقابله با هم جدی هستند و در مسیر تجارت آزاد اختلال ایجاد می‏کنند. واقعیت آن است که آمارهای تجارت چین و آمریکا در کالاهای اساسی همچون محصولات کشاورزی، دارو، تجهیزات پزشکی، کالاهای الکترونیکی و منسوجات، به روشنی نشان می‏دهد که امکان افت شدید حجم تجارت بین دو کشور وجود ندارد و به همین دلیل چین و آمریکا در تقابل با یکدیگر از خط قرمزها عبور نخواهند کرد.
  • تجارت گران می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: پس از هشدار فعالان در مورد رسوب کالا در گمرکات به دلیل پایان مهلت بخشنامه ترخیص صددرصدی کالا، این مهلت تمدید شد. این مهلت که در پایان آبان ماه به پایان رسید،‌با واکنش فعالان اقتصادی از جمله رئیس اتاق بازرگانی تهران مواجه شد. با این وجود و برطرف‌شدن این مشکل بسیاری از فعالان از وجود مشکلات ارزی برای ترخیص‌کالای خود ابراز نگرانی می‌کنند. به گفته این فعالان بانک‌مرکزی هر روز فرآیند تخصیص و تامین ارز را طولانی‌‌‌‌‌‌تر می‌کند و همین مساله باعث می‌شود روند ترخیص‌کالا طولانی‌‌‌‌‌‌تر و مشمول انبارداری شود.
  • پیشنهاد سلاح‌ورزی به قالیباف

    دنیای‌اقتصاد: تدوین لایحه بودجه‌۱۴۰۳ بدون دعوت از نمایندگان اتاق‌های سه‌‌‌‌‌‌گانه «بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی»، «تعاون» و «اصناف» به جلسات تهیه و تدوین این لایحه و فراهم‌نبودن امکان ارزیابی سیاست‌های بودجه‌‌‌‌‌‌ای دولت برای عموم مردم و به‌ویژه فعالان اقتصادی، سبب شد تا رئیس اتاق ایران در نامه‌‌‌‌‌‌ای به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای‌اسلامی، پیشنهاد کند که مجلس برای اصلاح لایحه پیشنهادی با دولت رایزنی کرده و امکان ارزیابی دقیق آثار آن را فراهم آورد. متن کامل نامه حسین سلاح‌ورزی به رئیس مجلس بدین شرح است: «همان‌‌‌‌‌‌گونه که مستحضرید در بسیاری از کشورها بودجه‌سنواتی مهم‌ترین سند سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی دولت محسوب می‌شود. اهمیت بودجه‌بیش از یک سند مالی است؛ چراکه شناخت دولت از مسائل کشور، نحوه اولویت‌‌‌‌‌‌بندی مسائل و راه‌‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌‌های انتخاب‌شده -که بیانگر رویکردهای دولت هستند - را نشان می‌دهد و این سند زمینه گفت‌‌‌‌‌‌وگوی قوه مقننه و مردم با دولت‌ها را نیز فراهم می‌کند. طبیعی است که سیاست‌های بودجه‌‌‌‌‌‌ای، هم رفاه عموم مردم و هم فعالیت‌های آنها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. نحوه تامین مالی و ترکیب هزینه‌ها هم به لحاظ آثار کلان مانند تاثیر بر نرخ تورم، نرخ سود، رشد اقتصادی و... بر فعالان اقتصادی اثرگذار است و هم از دیدگاه موضوعاتی مانند نرخ و ترکیب مالیات‌‌‌‌‌‌ها، قیمت انرژی و... بر کارکرد یکایک فعالان اقتصادی در سطح خرد اثرگذار است.
  • بیم و امیدهای رشد اقتصادی

    دنیای‌اقتصاد: رشد اقتصادی هنوز هم در دسترس است. مطابق با آمار موجود و با توجه به تغییراتی که در شرایط تحریمی به وجود آمده و منابع ارزی بلوکه‌شده ایران در دیگر کشورها نیز به سمت آزاد شدن رفته‌‌‌اند، راه برای رشد اقتصادی باز است. بر این اساس می‌‌‌توان با اتخاذ سیاست‌‌‌های اقتصادی و صدالبته با تکیه بر رشد درآمدهای نفتی، شرایط کشور را در تمامی بخش‌‌‌های زنجیره اقتصاد متحول کرد.
  • اجرای ۵ ابرپروژه انتقال آب دریا در کشور

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور گفت: پنج ابرپروژه انتقال آب دریا در دولت سیزدهم در حال اجراست. به گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، عیسی بزرگ‌‌‌زاده، افزود: این طرح‌‌‌ها به‌‌‌صورت مشترک بین وزارت نیرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر بخش‌‌‌های حاکمیت و بخش‌‌‌های خصوصی کشور اجرا می‌شود. وی ادامه ‌‌‌داد: یکی از این طرح‌‌‌ها، انتقال آب از خلیج‌‌‌فارس است که از استان‌‌‌های کرمان، یزد و در بخشی از مسیر از استان هرمزگان نیز عبور می‌کند و اکنون در مرحله بهره‌‌‌برداری است.
  • جدیت وزارت صمت در هوشمندسازی بخش‌‌‌های صنعتی و معدنی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت با اشاره به همکاری بین معاونت علمی و وزارت صمت برای رسوخ هوشمندی و نوآوری به صنایع کشور گفت: به دنبال اتصال صنایع دانش‌‌‌بنیان به صنایع کوچک کشور هستیم تا از ظرفیت‌‌‌های صنایع بزرگ در وهله اول برای حل مشکلات و سپس برای خلق آینده استفاده کنیم. به گزارش وزارت صمت، عباس علی‌آبادی در مراسم امضای سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی با اشاره به اینکه جهان امروز دنیای تحول است، بیان کرد: باید به سمت عقل و هوشمندی برویم و هوشمندی یعنی نوآوری. صنایع ما باید در مسیر آینده حرکت کنند؛ این در حالی است که همچنان در گذشته هستیم و برای حرکت در مسیر آینده باید هوشمندسازی را دنبال کنیم.
  • مخالفت بخش خصوصی با لایحه «تقویت اختیارات بانک‌مرکزی در مدیریت بازار ارز»

    دنیای‌اقتصاد: اتاق ایران طی بررسی مواد «لایحه تقویت اختیارات بانک‌مرکزی در مدیریت بازار ارز» در مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران، به نمایندگی از بخش خصوصی، مخالفت خود را با کلیات آن اعلام کرده و پیشنهادهای اصلاحی ارائه داده است.
  • عرضه قطره‌‌‌چکانی مواد اولیه چالش صنعت آلومینیوم

    دنیای‌اقتصاد: تامین مواد اولیه یکی از چالش‌‌‌های اصلی فعالان صنعت آلومینیوم است. این صنعت انرژی‌‌‌بر و استراتژیک در حالی به تامین پایدار مواد اولیه برای تولید نیازمند است که به دلیل دست‌‌‌اندازهایی که در مسیر تامین مواد اولیه وجود دارد، متحمل خسارت و هزینه‌‌‌های زیادی شده است. براساس هدف‌گذاری صورت‌گرفته، تولید سالانه ۱.۵میلیون تن آلومینیوم تا سال ۱۴۰۴ یکی از برنامه‌‌‌های توسعه‌‌‌ای این صنعت است، این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد میزان تولید با هدف‌‌‌گذاری تناسبی ندارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر