شماره روزنامه ۶۰۲۲
|

  • چالش‌های تولید صنعتی نان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: «نان در کشور ما هنوز صنعتی نشده است» این جمله، برگرفته از نظرات تعداد کثیری از فعالان این عرصه است؛ هرچند که بنا بود تا پایان برنامه پنجم توسعه ۴۰درصد نان کشور به روش صنعتی تولید شود، اما تا به امروز این رقم در کل کشور از ۱۲درصد تجاوز نکرده است. به گفته این فعالان مسوولان به‌عنوان متولی اصلی در امر فرهنگ‌سازی مقصر هستند. این عده اعتقاد دارند در گذشته با وجود آسیاب‌های آبی و بادی و نانوایی‌های سنتی، کل فرآیند تولید نان به شیوه سنتی و به دور از هرگونه تکنولوژی انجام می‌شد؛ اما امروز با وجود کارخانه‌های مدرن و تولید صنعتی آرد همچنان در نانوایی‌ها به شیوه سنتی پخت می‌شود.
  • قیمت‌‌‌‌گذاری دستوری؛ سراب تولید

    میر‌اسلام تیموری/رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی
    در قیمت‌گذاری دستوری آنچه ملاک است اطلاعات پیشینی شرکت‌هاست در حالی که قیمت تمام شده یک کالا برمبنای واقعیت‌های زمان تولید آن محاسبه می‌شود. تحولات اقتصادی و افزایش هزینه‌ها بالاخص در اقتصاد ایران در مقاطع مختلف سال رخ می‌دهد ولی قیمت محصولات یک بار در ابتدای سال و البته با تاخیر تعیین می‌شود. مواردی از جمله افزایش قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های مختلف که طی سال دیده نشده است، آن حداقل سود را نیز می‌بلعد ولی چون قیمت تعیین شده است هیچ نهاد و سازمانی خود را مسوول و پاسخگو در مقابل زیان و عدم‌النفع تولیدکننده نمی‌بیند!
  • نظارت سختگیرانه سازمان غذا و دارو بر واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی

    سرپرست اداره کل امور فرآورده‌‌‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از نظارت سختگیرانه این سازمان بر واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی به منظور اطمینان از رعایت کامل ضوابط و دستورالعمل‌ها سخن گفت. به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو؛ عبدالعظیم بهفر با اشاره به اقدامات قانونی سازمان غذا و دارو در حوزه نظارت بر محصولات غذایی، اظهار کرد: نظارت‌‌‌های این سازمان ‌بر واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی و محموله‌‌‌های وارداتی اعم از ماده اولیه و فرآورده نهایی بادقت دنبال می‌شود. وی افزود: طی سال گذشته به ۴۸۸۴ مورد شکایت در حوزه فرآورده‌‌‌های غذایی رسیدگی شده بود و از مجموع نظارت‌های صورت گرفته در این حوزه حدود ۵۱۰۰ مورد از واحدهای متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. سرپرست اداره کل امور فرآورده‌‌‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس نظارت‌‌‌های سازمان غذا و دارو ۲۶۶ واحد تولیدی غیرمجاز در سال گذشته شناسایی و بیش از ۱۷۰‌هزار قلم کالای قاچاق کشف شد.
  • افزایش عرضه شیرخشک آپتامیل ۳

    روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: شیرخشک آپتامیل ۳ به دلیل ارتقای کیفیت آن با دشواری دسترسی روبه‌رو شده بود، توسط شرکت تولیدکننده نه تنها در دسترس است بلکه به قدر کافی ذخیره شده است. به گزارش ایفدانا، روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اعلام این مطلب آورد: مراجعه‌کنندگان از روز شنبه با مراجعه به داروخانه‌ها به سهولت می‌توانند آن را تهیه کنند. روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه با پیگیری‌های مستمر اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل هیچ نوع عدم‌دسترسی در مورد شیرخشک‌‌‌ها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: والدین می‌توانند با خیال آسوده محصول جدید شرکت آپتامیل ۳ را تهیه و مصرف کنند.
  • عوارض مصرف بی‌رویه مکمل‌‌‌ها

    سرپرست دفتر نظارت و پایش محصولات سلامت محور سازمان غذا و دارو درمورد عوارض مصرف بی‌رویه مکمل‌ها هشدار داد. زهرا جهانگرد اظهار کرد: باتوجه ‌‌‌به نیاز بدن به ریزمغذی‌ها و با نگاهی به سبد غذایی خانوار و کاهش سرانه مصرف برخی از اقلام حاوی ریزمغذی‌ها، تجویز به‌‌‌صورت شکل دارویی فرآورده مکمل از سوی متخصصان مرتبط صورت می‌گیرد. وی افزود: تجویز مکمل‌ها بر مبنای بار بیماری‌ها و گزارش آزمون‌های کلینیکی و پاراکلینیکی قابل‌‌‌پیش‌بینی است. سرپرست دفتر نظارت و پایش محصولات سلامت محور سازمان غذا و دارو با اشاره به ترویج مصرف بی‌رویه مکمل‌ها از روش‌های تبلیغاتی مختلف در رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و بسترهای دیگر، تصریح کرد: در برخی از موارد و با توجه به نگاه انتفاعی و اقتصادی شرکت تولیدکننده به بازار رقابتی مصرف، القای مصرف غیرقابل‌‌‌اجتناب به نظر می‌رسد.
  • قیمت‌گذاری دستوری؛ چالش بزرگ تولیدکنندگان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: اقتصاد ایران در نیم‌قرن اخیر همواره در گیر و دار مفهومی ‌‌‌به نام «قیمت‌گذاری دستوری» بوده است. گرچه این مفهوم در دوره‌‌‌های مختلف و با ادبیات گوناگون از جمله قیمت‌های تکلیفی، قیمت‌های توافقی و قیمت‌های عادلانه بیان شده است ولی در این نیم قرن اخیر و در هر شرایطی اعم از اینکه اوضاع اقتصادی در بهترین شرایط بوده یا اینکه به دلایل مختلف از جمله تحریم و جنگ، اوضاع اقتصادی نابسامان بوده است؛ این مفهوم از صحنه اقتصاد کشور بیرون نرفته است. نکته مهم اینکه این موضوع در اوایل دهه ۵۰ و در اوج درآمد‌‌‌های نفتی کشور مطرح شد و پای بازرسان حرفه‌ای و غیرحرفه‌‌‌ای را برای کنترل قیمت‌ها به عرصه اقتصاد گشود.
  • رویای ۵۰ ساله خودکفایی دانه‌های روغنی

    دنیای اقتصاد -سعیده نبی‌زاده: نیاز روزافزون کشور به روغن نباتی و دانه‌های روغنی به عنوان مواد اولیه موردنیاز صنایع غذایی در نیم قرن گذشته همیشه محسوس بوده‌است تاجایی که پیش از انقلاب شرکتی تحت عنوان شرکت توسعه کشت دانه‌های روغنی راه‌اندازی شد، اما نگاهی به وضعیت این صنعت نشان می‌دهد عملا اغلب طرح‌های مربوط به خودکفایی و تولید در این بخش ابتر باقی مانده و به نتیجه نرسیده‌اند.
  • مخاطرات قیمت‌های دستوری بر نهاده‌‌‌های دامی

    دنیای‌اقتصاد: هفته گذشته در حالی وزیر جهاد کشاورزی از تامین کامل نهاده‌‌‌های کشاورزی و دامی تا پایان تابستان خبر داد که حسین شیرزاد، مدیرعامل شرکت امور پشتیبانی دام کشور این زمان را ۶ ماه آینده اعلام کرده است. با این حال آن‌طور که شیرزاد گفته در دو ماه اول امسال ۱۰ فروند کشتی حامل نهاده‌های دامی وارد کشور شده است. به گفته او طی سال‌جاری ۱۰ فروند کشتی حامل نهاده‌‌‌های دامی به وزن ۶۷۵‌هزار تن متعلق به شرکت پشتیبانی امور دام کشور وارد بندر امام خمینی (ره) شد که از این میزان دو کشتی کنجاله سویا به وزن ۱۲۴‌هزار تن و یک کشتی ذرت به وزن ۶۶‌هزار تن پهلو‌دهی و تخلیه شد. همچنین چهار فروند کشتی ذرت به وزن ۲۸۶‌هزار تن و سه فروند کشتی کنجاله سویا به وزن ۱۹۹‌هزار تن در نوبت پهلو‌دهی است.
  • ورشکستگی آبی؛ دستاورد شیوه‌‌‌های کشاورزی ناپایدار

    دنیای‌اقتصاد: پایگاه دیپلماسی مدرن در گزارشی به بررسی موضوع آب در ایران پرداخته و به این موضوع اشاره کرده است که زمان برای بازیابی ذخیره‌سازی منابع آب و جلوگیری از بروز یک بحران جدی خشکسالی برای ایران رو به اتمام است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» به نقل از این وب‌سایت، دکتر جان کالابرز، محقق محیط‌زیست در این گزارش با اشاره به اینکه ایران به سرعت در حال نزدیک شدن به وضعیت «ورشکستگی آبی» ناشی از عدم‌تعادل خطرناک تقاضای آب و عرضه آن است می‌نویسد: در حالی که مفهوم «ورشکستگی» معمولا با مسائل حقوقی مرتبط است، اما به درستی وضعیت آب کنونی ایران را توصیف می‌کند؛ جایی که برداشت آب بسیار بیشتر از ظرفیت تغذیه طبیعی سفره‌‌‌های زیرزمینی، رودخانه‌‌‌ها و دریاچه‌‌‌هاست.
  • اصلاح تراز تجاری با اهرم کمبود نقدینگی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: کشاورزی در ایران که زمانی مهم‌ترین بخش اقتصاد کشور محسوب می‌شد و سهم اصلی از تولید داخلی را بر عهده داشت، امروز با مشکلات زیادی روبه‌رو است. از کاهش سرمایه‌گذاری گرفته تا تغییر کاربری و کاهش نیروی انسانی و همه این موارد باعث شده سهم این بخش از اقتصاد در مقایسه با چهار دهه قبل کاهش چشمگیری یابد. با این حال به عقیده کارشناسان کشاورزی سیاست‌هایی مانند آزادسازی قیمت‌ها که دو سال پیش اتفاق افتاد توجه‌ها به این بخش را بار دیگر افزایش داده است؛ موضوعی که می‌تواند در آینده نیز اثرات مثبتی بر جای بگذارد و به خوبی نشان می‌دهد بخش کشاورزی با معضل بزرگی به نام قیمت دست به گریبان است.
  • نقش پررنگ فناوری در توسعه صنعت پخش

    معاون توسعه بازار و عضو هیات مدیره شرکت «همکاران سیستم» در پاسخ به اینکه امروزه شرکت‌های فعال در حوزه نرم‌افزار تا چه اندازه توانسته‌اند به شرکت‌های پخش کمک کنند؛ گفت: امروزه یکی از نیازهای اساسی و مبرم صنعت پخش و شرکت‌های فعال در صنعت پخش، نیاز به اطلاعاتی است که باید از محیط‌های داخلی و بیرون کسب کنند و لازم است که این اطلاعات را به صورت یکپارچه پالایش و تحلیل کنند تا درنهایت بهترین ارزش افزوده یا بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهند. علی اکبر صمدزاده در حاشیه برگزاری نمایشگاه صنعت پخش در گفت‌وگو با خبرنگار اکوایران، با بیان این مطلب افزود: حضور نرم‌افزارهای یکپارچه ERP در این شرکت‌ها، عملا این کار را برای آنها ممکن می‌کند و سهولت به کارگیری فرآیندها را برای آنها افزایش می‌دهد.
  • ‎قیمت جدید چای مشخص شد

    ‎مدیر اجرایی سندیکای چای با بیان اینکه قیمت جدید چای مشخص شده است، گفت: قیمت کنونی هرکیلو چای برای مصرف‌کننده از ۵۰ هزارتومان تا ۴۰۰ هزارتومان است. ‎صادق حسنی، مدیر اجرایی سندیکای چای، گفت: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تا ۲۴ اردیبهشت ۳۲‌هزار و ۷۰۰ تن برگ سبز چای خریداری شده که نسبت به سال گذشته ناشی از شرایط جوی ۳۰‌درصد کاهش یافته است. به گفته او، ۹۹‌درصد برگ سبز خریداری‌شده درجه یک و مابقی درجه ۲ است. حسنی ادامه داد: با مساعدت شرایط جوی در ادامه فصل برداشت پیش‌بینی می‌شود که تولید چای خشک به ۲۸ تا ۳۰ هزارتن برسد.مدیراجرایی سندیکای چای با بیان اینکه سالانه ۸۰ تا ۸۵ هزارتن چای موردنیاز کشور است، افزود: با توجه به افزایش واردات قهوه در سال گذشته نسبت به ۱۴۰۱، پیش‌بینی می‌شود که حداکثر واردات چای به ۵۰ هزارتن برسد.
  • ثبت‌سفارش‌ها و سهمیه‌بندی انواع برنج و گوشت‌های منجمد

    ‎معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در اطلاعیه‌ای زمان و جزئیات جدید ثبت‌سفارش و سهمیه‌بندی انواع برنج و گوشت‌های منجمد (گاو و گوساله، گوسفند و گاومیش) را اعلام کرد. در متن اطلاعیه معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی آمده است:
  • اختصاص ارز واردات نهاده‌‌‌های کشاورزی به ۱۱ میلیارد دلار کاهش می‌‌‌یابد

    داود منظور عصر پنج‌شنبه در نشست فعالان تولیدی و اقتصادی مازندران در آمل افزود: به طور یقین با گسترش مکانیزاسیون و فنی شدن فعالیت‌های کشاورزی انواع نهاده‌های کشاورزی به‌ویژه بذرهای مختلف در داخل کشور قابل تامین است. وی با تاکید بر اینکه ظرفیت و توانمندی زمین‌‌‌های کشاورزی کشور به‌خصوص استان مازندران با بهره‌وری از آب و سرمایه و ماشین‌آلات چند برابر می‌شود، بیان کرد: تامین انواع بذر و کودهای شیمیایی با قیمت مناسب برای کشاورزی با جدیت از سوی دولت دنبال می‌شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه با اظهار اینکه سال گذشته ۵.۶ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی داشته‌ایم، ادامه داد: ‌‌‌ اعتقاد داریم هنوز بسیاری از محصولات کشاورزی کشور به‌خصوص مرکبات، کل محصولات شیلاتی، لبنیات و طیور مازندران ظرفیت بالایی برای صادرات دارد.
  • عدم تغییر قیمت پرمصرف‌‌‌ترین شیرخشک در کشور

    دکتر سجاد اسماعیلی سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اجرای اصلاح سیاست‌‌‌های ارزی شیرخشک‌‌‌های نوزادان از آبان سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: شیرخشک‌‌‌های معمولی یا غذایی با پرداخت یارانه از سوی دولت و اجرای این طرح، تغییر قیمتی برای مصرف‌کنندگان نداشته است. ماهانه ۱۰ قوطی شیرخشک‌‌‌ معمولی که با برندهای مختلف در داروخانه‌‌‌ها موجود است، به‌‌‌صورت یارانه‌‌‌ای با ارائه کد ملی به کودک زیر دو سال ارائه می‌شود. میزان مصرف شیرخشک معمولی ۷ برابر شیرخشک‌‌‌های رژیمی است و طبیعتا در صورت محاسبه نرخ تورم با لحاظ نسبت وزنی شیرخشک‌‌‌های معمولی که بدون تغییر قیمت است، تورم بسیار کمتر بوده و بر اساس اطلاعات مصرف که در سامانه‌‌‌های مربوطه موجود بوده، نرخ تورم حوزه شیرخشک پس از اصلاح سیاست‌‌‌های ارزی ۷.۵‌درصد است. نرخ تورم حوزه شیرخشک بسیار کمتر از تورم عمومی کشور بوده است، در حالی که برخی گزارش‌‌‌ها بدون در نظرگرفتن ضرایب وزنی هر کدام از انواع شیرخشک‌‌‌ها بوده و به‌‌‌صورت یکسان لحاظ می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر