قباد ناصری اظهار کرد: شرکت نفت و گاز مارون یکی از پنج شرکت بهره‌‌‌بردار تابع شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است. این شرکت فعالیت خود را رسما از تاریخ یکم فروردین ۷۹ آغاز کرده است و در فروردین ۱۳۸۳ ابتدا برای بخشی از تاسیسات و سپس در مرداد ۱۳۸۵ برای تمامی شرکت موفق به اخذ گواهی‌نامه سیستم مدیریت یکپارچه شدیم.

وی با اشاره به رسالت فعالیت این شرکت افزود: راهبری عملیات تولید، فرآورش و انتقال نفت خام، گاز و میعانات گازی از سه میدان مارون، کوپال و شادگان از عمده رسالت‌‌‌های فعالیت این شرکت است.

مدیرعامل شرکت بهره‌‌‌برداری نفت و گاز مارون در خصوص تاسیسات و چاه‌‌‌های این شرکت گفت: ۶ کارخانه بهره‌‌‌برداری، ۵کارخانه نمک‌زدایی، دو کارخانه گاز و گاز مایع، ۸ ایستگاه تقویت فشار گاز، دو ایستگاه تزریق گاز، یک واحد لخته‌‌‌گیر، دو مجتمع تفکیک نفت، یک واحد فرآورش مایعات گازی، یک تلمبه‌‌‌خانه آبرسانی و یک چندراهه اقماری و بیش از ۵۰۰ حلقه چاه از جمله تاسیسات و چاه‌‌‌های تحت اختیار این شرکت است.

ناصری درباره ظرفیت اسمی تولید شرکت ادامه داد: تولید بیش از ۶۰۰‌هزار بشکه در روز نفت خام (بیش از ۸۰‌درصد جهت مصرف پالایشگاهی و حدود ۲۰‌درصد برای صادرات ارسال می‌شود) و همچنین تولید بیش از ۵۸۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز و تولید بیش از ۱۴‌هزار بشکه گاز مایع در روز و تولید بیش از ۷‌هزار بشکه نفتا در روز ظرفیت اسمی تولید این شرکت است.

وی با اشاره به طرح‌‌‌ها و برنامه‌‌‌های تاسیساتی مهم در حال اقدام افزود: توسعه مخزن نفتی بنگستان شادگان، توسعه ایستگاه تزریق گاز کوپال و خطوط لوله تامین خوراک، توسعه ظرفیت واحد نمک‌زدایی شماره ۳ مارون از ۵۵ به ۱۱۰‌هزار بشکه در روز، احداث واحد نمک‌زدایی نفت بنگستان و ترش آسماری مارون - ۳ و احداث کارخانه گاز و گاز مایع ۲۳۰۰ مارون از جمله طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای در این شرکت هستند.

مدیرعامل شرکت بهره‌‌‌برداری نفت و گاز مارون گفت: اجرای طرح توسعه میدان شادگان توسط پیمانکار روسی با هدف افزایش تولید به میزان ۱۵۰‌هزار بشکه در روز، احداث ۹ کیلومتر خط لوله ۱۰ اینچ انتقال نفت نمکی شادگان از مارون ۳ تا مارون ۴ با پیشرفت کاری ۹۰‌درصد و جابه‌جایی تلمبه تزریق پساب P-۳۵ از نمک‌زدایی مارون ۱ به نمک‌زدایی مارون ۳ جهت پیشگیری از ارسال پساب به حوضچه‌‌‌های تبخیر در راستای رعایت الزامات زیست محیطی با پیشرفت کار ۶۰‌درصد از دیگر برنامه‌‌‌های توسعه‌‌‌ای هستند.

ناصری با اشاره به اجرای طرح جمع‌‌‌آوری گازهای مشعل با همکاری و حمایت بخش خصوصی و استفاده از دانش بومی افزود: طرح جمع‌‌‌آوری گازهای مشعل شرکت بهره‌‌‌برداری نفت و گاز مارون با همکاری بخش خصوصی داخلی از اردیبهشت سال ۱۳۹۷ آغاز شد. دو قرارداد پنج‌ساله با دو شرکت بزرگ داخلی با سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیون دلاری برای احداث تاسیسات فشارافزایی گازهای کم‌فشار مشعل و شیرین‌‌‌سازی گازهای ترش علاوه بر ارسال به کارخانه گاز و گاز مایع ۴۰۰ برای فرآوری و تفکیک NGL و گاز سبک داریم. این قراردادها شامل فروش گازهای ترش ارسالی به مشعل واحد بهره‌‌‌برداری شماره ۳ مارون به میزان ۱۵ میلیون فوت مکعب در روز و فروش گازهای کم‌فشار ارسالی به مشعل واحد بهره‌‌‌برداری مارون ۶ به میزان ۱۴ میلیون فوت مکعب در روز می‌شود.