شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۸ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۱۸

  • عوامل کاهش صادرات لوازم خانگی

    دنیای اقتصاد: صادرات، بخش بسیار مهمی از اقتصاد کشورها محسوب می‌شود. اقتصاددان‌ها افزایش صادرات را موجب ایجاد فرصت‌های جدید شغلی، رونق رشد اقتصادی، ایجاد درآمد مالیاتی و بهبود تراز پرداخت می‌‌دانند. اما با همه این مزیت‌ها، صادرات کالا و به‌خصوص لوازم خانگی در ایران با موانع متعددی مواجه است که نیازمند برخی بازنگری‌ها از سوی دولت است. یکی از عواملی که صادرات کالای ایرانی را تضعیف کرده، بالا بودن قیمت نهایی کالا در اثر گران بودن مواد اولیه است. موضوعی که دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به آن پرداخته است.
  • مشکل بزرگ مسکن ملی

    ایراد در نحوه انتخاب سازندگان مسکن ملی از سوی دولت، یکی از دلایل اصلی «کندی اجرای این پروژه‌‌‌ها در سطح کشور» را به خوبی توضیح می‌دهد. طی دو سال اول دولت رئیسی مطابق وعده‌‌‌های او و قانون جهش تولید مسکن، قرار بود ۲ میلیون واحد مسکونی دولتی‌‌‌ساز و ارزان روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. اما تاکنون، میزان ساخت‌وسازها، کمتر از نصف این رقم است و میزان تحویل‌‌‌شده‌‌‌ها نیز باز هم کمتر از این. انبوه‌‌‌سازان فعال در کشور، مشکل بزرگ مسکن ملی را «بیراهه واگذاری پروژه» عنوان می‌کنند و معتقدند، اگر دولت با انبوه‌‌‌سازان حرفه‌‌‌ای توافق برد-برد انجام می‌‌‌داد، امروز سرعت طرح به مراتب بیشتر از این بود.
  • آب خاکستری؛ پل طلایی عبور از بحران آب

    سیدعلی صدرواقفی/فعال صنعت ساخت‌وساز
    با گذشت ۱۰۰ روز از سال آبی جاری، بارندگی‌‌های کشور همچنان از شرایط مطلوبی برخوردار نیست و مجموع بارش‌‌ها در کل ایران حدود ۴۵‌درصد در مقایسه با میانگین سالیان گذشته کاهش‌‌ یافته است. وضعیت استان تهران به مراتب نسبت به میانگین بارش‌‌های کل کشور اسفبار‌تر است. به طوری که در ۱۰۰ روز ابتدایی سال آبی جاری، حجم بارش‌‌ها در تهران حدود۶۰‌درصد در مقایسه با متوسط دوره مشابه کاهش ‌‌یافته است.
  • پیشرفت ۷۰ درصدی رینگ آب تهران

    مشکل کمبود آب در کشور به‌‌‌دلیل کاستی‌‌‌های گذشته و شرایط اقلیمی نظیر کمی بارندگی در حالی نیازمند تدابیر فراگیر و همه‌‌‌جانبه است که قرارگاه سازندگی خاتم‌‌‌الانبیاء(ص) با نقش‌‌‌آفرینی در پروژه‌‌‌هایی همچون سد لار توانسته گام‌‌‌های موثری در این زمینه بردارد.
  • نجات نهضت ملی مسکن

    محمد‌رضا علوی‌پور دکترای مدیریت ساخت از آمریکا و مدیرعامل موسسه ACEMI
    صنعت ساخت دارای ابعاد بسیار وسیعی است که با مشاغل بسیار بزرگی در ارتباط است. در حال حاضر این صنعت ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص داده و بیشترین میزان ریسک‌ها را نیز داراست. حدود ۷۰ درصد کمپانی‌هایی که در صنعت ساخت هستند به خصوص در بخش پیمانکاری در ۱۰ سال گذشته ورشکسته شده‌اند، اما به‌رغم این مسائل این صنعت همچنان یکی از پُر‌سودترین صنایع دنیا محسوب می‌شود.
  • همکاری تجلی و فکور صنعت

    هیات‏‌مدیره و مدیران شرکت تجلی روز سه‏‌شنبه ۱۲ دی ماه از مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی شرکت فکور صنعت تهران واقع در شهریار بازدید کردند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» این مرکز در سال ۱۳۸۱ با هدف تحقیق و توسعه در حوزه فرآوری مواد معدنی و طراحی‏‌های پایه و تفضیلی صنعتی در صنایع آهن و فولاد و فلزات غیرآهنی مانند مس و آلومینیوم احداث شد. مدیران شرکت تجلی علاوه بر بازدید از بخش‏‌های مختلف این مرکز شامل واحد آزمایشگاه، واحد آماده‏‌سازی، واحد پایلوت خشک و واحد پایلوت ‏‌تر، در راستای هم‏‌افزایی دو شرکت در خصوص پیشبرد اهداف مشترک و اعتلای بخش معدن کشور، مذاکرات و تصمیماتی اخذ کردند.
  • تولیدکنندگان لوازم خانگی آماده رقابت هستند

    دولت و وزارت صمت برای افزایش رقابت میان تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی، اقدام به آزادسازی محدود واردات لوازم خانگی کرده‌اند. این واردات صرفا شامل محصولات و کالاهایی می‌شود که انرژی کمتری مصرف می‌کنند. معاون صنایع عمومی وزارت صمت با بیان اینکه ایجاد محدودیت‌‌‌ها یا ممنوعیت‌‌‌ها برای فراهم کردن فرصت برای تولیدکنندگان بود، گفت: برداشت وزیر صنعت، معدن و تجارت این است که تولیدکنندگان لوازم خانگی در حال حاضر توانمند شدند، این فرصت در حد کافی به آنها داده شده و الان آمادگی رقابت دارند، اما واردات بی‌رویه هم حل مشکل نیست و هیچ کسی تولید داخلی را فدای واردات نخواهد کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر