شماره روزنامه ۶۰۱۵
|

  • فصل تازه پرداخت‏‌های بانکی

    دنیای اقتصاد: فروردین سال‌جاری بود که بانک مرکزی اعلام کرد مشتریان شش بانک می‌توانند تا خدمات مبتنی بر NFC را فعال کرده و از این به بعد پرداخت‌‌های خود را به جای کارت‌‌های بانکی، از طریق تلفن همراه خود انجام دهند. حال پس از یک ماه از اجرایی شدن این طرح، خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» به‌صورت میدانی به بررسی میزان عملی شدن این موضوع در سطح شهر پرداخته است.
  • کارت‌های بانکی اجاره‌ای متعدد در دست فروشندگان کالاهای پرسود

    بازار: با آنکه مسوولان نسبت به تبعات سخت اجاره دادن کارت‌های بانکی هشدار می‌دهند ولی هنوز برخی از تجار و فروشندگان کالاهای گران‌قیمت کارت‌های اجاره‌ای را در اختیار دارند و از این طریق با ردگم کردن مالیات نمی‌پردازند. ترفند فروشندگان کالاهای گران‌قیمت و با‌ارزش این است که پس از انجام معامله، معمولا فروشنده شماره کارتی را به خریدار می‌دهد که پول کالای خریداری‌شده را به آن شماره واریز کند، واریز به شماره حساب یا کارتی که اغلب به‌نام فروشنده نیست اما به هر صورت معامله انجام می‌شود. شگردی که بعضی طلافروشان یا فروشندگان سکه همچنین برخی بازرگانان و تجار برای فروش کالاهای خود به گونه‌ای که با توزیع نقدینگی و وجوه حاصل از معاملات به کارت یا حساب‌های متعدد واریز شود، به کار می‌بندند تا با چنین شیوه‌ای پرداخت مالیات برای آنها به حداقل برسد.
  • توضیحاتی در خصوص «مطالبات از دولت» بانک‌ها

    حسین جعفری/کارشناس مالی بازنشسته سیستم بانکی
    با توجه به سوالات و ابهامات اکثریت جامعه در خصوص مبحث مطالبات از دولت بانک‌ها در این مقاله سعی شده به طور اجمالی، مختصر و با زبانی ساده به این موضوع بپردازیم. قسمت مهمی از دارایی‌‌‌های بانک‌ها در بخش «مطالبات از دولت» طبقه‌‌‌بندی می‌شود. این دارایی‌‌‌ها اثرات مهمی در نحوه فعالیت بانک‌ها و صورت‌های مالی آنها دارد. ابتدا به تعریف این حساب می‌‌‌پردازیم. تعریف: مطالبات از دولت بخشی از دارایی‌‌‌ بانک‌هاست که در قسمت حساب‌‌‌های دریافتنی طبقه‌‌‌بندی شده و به زبان ساده نمایانگر میزان طلب بانک از دولت است. به طور کلی عبارت است از تمام یا قسمتی از تسهیلات اعطایی، اعتبارات اسنادی پرداخت‌شده، اوراق مشارکت بازخریدی و... که به موجب قوانین بودجه کشور و تضمین‌‌‌نامه یا تعهد‌‌‌نامه صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور بازپرداخت آنها توسط دولت تعهد یا تضمین شده است.
  • پوشش ریسک نرخ سود در بازار سرمایه اسلامی

    نشست تخصصی «پوشش ریسک نرخ سود در بازار سرمایه اسلامی» به همت تامین سرمایه تمدن و با همکاری پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی‌‌ سازمان بورس و اوراق بهادار در مرکز همایش‌‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد. در این نشست بهروز خدارحمی، مدیرعامل تامین سرمایه تمدن در خصوص ریسک نرخ سود گفت: ریسک نرخ سود، به سود یا زیان بالقوه حاصل از نوسانات نرخ سود در سرمایه‌گذاری‌‌ها اشاره دارد که نوسان نرخ سود با توجه به منحنی بازده بر اوراق با درآمد ثابت اثر می‌‌گذارد و ازاین طریق ارزش اوراق با درآمد ثابت دچار نوسان می‌شود که تلاش داریم تا ثبات را به ارمغان آوریم.
  • انتشار اوراق با نرخ بهره شناور در «تنوین»

    مدیرعامل تامین سرمایه نوین از انتشار اوراق با نرخ بهره شناور برای نخستین بار در این شرکت خبر داد. مجتبی عزیزیان با اشاره به اینکه تامین سرمایه نوین در سال گذشته دارایی تحت مدیریت صندوق‌های خود را به ۱۲‌درصد افزایش داده است، گفت: تلاش ما براین است که پلتفرم مستقل از شبکه بانکی داشته باشیم تا استقلال از لحاظ تجهیز منابع بانکی را به دست آوریم.
  • چالش تامین مالی توسعه صنعت پتروشیمی

    علی صالح‌نیا/ پژوهشگر ارشد صنعت نفت و پتروشیمی
    هرچند تاسیس اولین مجتمع پتروشیمی در ایران به دهه ۱۳۳۰ و آغاز به کار پتروشیمی مرودشت برمی‌‌‌گردد؛ اما با توجه به ظرفیت ۳ میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی قبل از انقلاب اسلامی و ظرفیت بیش از ۹۰ میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی در حال حاضر می‌توان گفت این صنعت یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه اقتصادی است. با این حال به‌رغم وجود زمینه‌‌‌های فراوانی همچون دسترسی به خوراک، دسترسی به بازار، دسترسی به دریا و سایر موارد موردنیاز برای توسعه این صنعت، ظرفیت‌‌‌های خالی بسیاری روبه‌روی صنعت پتروشیمی ایران قرار دارد که لازم است سیاستگذاران و پژوهشگران به این موضوع توجه کنند.
  • ثبت طلب ۱۷ همتی پتروشیمی شیراز

    مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ میزان مطالبات شرکت بابت اوره به کشاورزان ۱۷ همت بوده است.احمدرضا حیدرنیا با بیان اینکه رقم مطالبات شرکت پتروشیمی شیراز به میزان فوق پذیرفته و ثبت شده است، اظهار کرد: در خصوص پرداخت این مطالبات شیوه‌‌هایی همچون سهام ممتاز یا تخفیف در قیمت خوراک در نظر گرفته شده که امیدواریم تا پرداخت آن در سال‌جاری، پول سهامداران بازگردد.
  • سایه سنگین صنعت بر توریسم کرمان

    دنیای‌اقتصاد: کرمان به عنوان یکی از پهناورترین استان‌های کشور به دلایلی همچون چهار فصل بودن و همچنین جاذبه‌های تاریخی یکی از استان‌های بکر برای گردشگری به شمار می‌رود؛ با وجود این گردشگری این استان به دلایلی نظیر ضعف ناوگان حمل‌ونقل، کمبود هتل‌های استاندارد و همچنین معرفی نشدن این جاذبه‌ها، به نسبت پتانسیل‌های موجود، از رشد و توسعه لازم برخوردار نبوده است. به همین دلیل در روز آخر همایش و نمایشگاه «کرمان آیدکس ۲۰۲۴» پنلی با موضوع «توسعه صنعت گردشگری استان کرمان» با حضور جمعی از مسوولان دولتی و بخش خصوصی برگزار شد.
  • کارنامه پسا ۱۴۰۰ «تجارت»

    مهرداد جمشیدیان
    بانک تجارت پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ادغام بانک‌‌‌های بازرگانی‌‌‌ایران، ایران ‌‌‌و انگلیس، بین‌‌‌المللی ایران‌‌‌ و ‌‌‌ژاپن، تجارتی ایران‌‌‌ و‌‌‌ هلند، ایران ‌‌‌و ‌‌‌خاورمیانه، اعتبارات‌‌‌ایران، ایرانشهر، صنایع‌‌‌ایران، شهریار، ایران ‌‌‌و ‌‌‌روس، ایرانیان و کار در قالب شرکت سهامی- خاص با مالکیت دولت جمهوری اسلامی ایران بنیان‌‌‌گذاری شد. پس از ابلاغ سیاست‌‌‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی سهام بانک تجارت مشمول واگذاری شد و از اوایل سال ۱۳۸۸ نماد بانک در تابلوی بورس اوراق بهادار قرار گرفت. بانک تجارت ارتقای سودآوری، تامین منافع و ارزش‌‌‌آفرینی برای همه ذی‌‌‌نفعان را از اهداف خود تعیین کرده است. «سود (زیان) ناخالص» پیامد تفاضل هزینه‌‌‌ سود سپرده‌‌‌ها از درآمد عملیاتی است که تجزیه ‌‌‌و‌‌‌ تحلیل آن نحوه تجهیز و تخصیص سپرده‌‌‌ها و منابع بانک را آشکار می‌‌‌کند و شناسه‌‌‌ای جهت بازده بانک است. قصد از نگارش این گزارش ممیزی همین شاخصه مهم در بانک تجارت و تبیین موقعیت آن بین بانک‌‌‌های کشور در دوره زمانی برنامه ۵‌‌‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با ابرام بر بازه ۲‌‌‌ساله ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است. ضمنا در انتها به سودخالص بانک اشاره‌‌‌ای مختصر و کوتاه خواهد شد. داده‌‌‌ها و اطلاعات استفاده شده در طول نوشتار بر‌‌‌گرفته از صورت‌‌‌های مالی سالانه حسابرسی شده‌‌‌ بانک‌‌‌های کشور هستند.
  • ذخیره‌‌‌سازی انرژی مبتنی بر باتری

    اسدالله غلامپور
    هدف شرکتی فرانسوی-بلژیکی، ذخیره انرژی مبتنی بر باتری است و در این زمینه از سال ۲۰۲۰ تاکنون ۱۲۹ مگاوات ساعت ظرفیت ذخیره‌‌‌سازی مبتنی بر باتری توسط TotalEnergies در سرزمین اصلی فرانسه ایجاد شده و اداره می‌شود. هدف توسعه ۵ تا ۷ گیگاوات (GW) ظرفیت ناخالص ذخیره‌‌‌سازی برق در سراسر جهان تا سال ۲۰۳۰، به لطف سیستم‌های ذخیره انرژی مبتنی بر باتری است، برای دستیابی به این موضوع مهم و اساسی، شرکت فرانسوی-بلژیکی از تخصص فناوری شرکت وابسته خود Saft استفاده می‌‌‌‌‌‌کند.
  • شورای سیاستگذاری اطلاع‌رسانی صنعت بیمه راه‌اندازی خواهد شد

    بیمه مرکزی: آیین پاسداشت روز ارتباطات و روابط عمومی از سوی بیمه مرکزی و با حضور دکتر علی استاد هاشمی، دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران، مدیران عامل و روسای روابط عمومی شرکت‌های بیمه برگزار شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی بیمه مرکزی، دکتر علی استاد هاشمی با ابراز خرسندی از نشست مشترک مدیران ارشد و مسوولان روابط عمومی‌های صنعت بیمه بر ضرورت توسعه فرهنگ‌سازی تاکید و اظهار کرد: خبررسانی شفاف، تحلیل و همچنین انعکاس شایسته آخرین دستاوردهای صنعت بیمه از جمله ماموریت‌هایی است که روابط عمومی‌ها برعهده دارند.
  • مجوز تملک ۳۳ درصدی بانک اقتصاد نوین اخذ شد

    دنیای اقتصاد: بهروز مرادی اعلام کرد برای اولین بار در تاریخ بانکداری کشور مجوز وبشهر برای تملک ۳۳ درصدی بانک اقتصاد نوین توسط بانک مرکزی ابلاغ شد. به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع‌رسانی، مرادی با اعلام این خبر گفت: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با درخواست شرکت توسعه صنایع بهشهر بر تملک ۳۳ درصدی بانک اقتصاد نوین موافقت کرد. به گفته مرادی موافقت با افزایش میزان تملک شرکت توسعه صنایع بهشهر بر بانک اقتصاد نوین، در حالی صادر شده است که پیش از این، بر اساس بخشنامه بانک مرکزی سقف تملک سهام بانک‌ها ۱۰‌درصد بوده و تملک سهام موسسات اعتباری مزبور توسط مالک واحد در دو سطح بیش از ۱۰ ‌‌‌ تا ۲۰ ‌‌‌ و بعد تا ۳۳ ‌‌‌درصد فقط با مجوز بانک مرکزی امکان‌پذیر بود.
  • تخصیص ۳۵ هزار میلیارد ریال سود به اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان

    براساس مصوبه هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان، سود ۳۵هزار میلیارد ریالی صندوق در سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ به اعضای صندوق ذخیره تخصیص داده خواهد شد. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل، برای نخستین بار در طول تاریخ فعالیت صندوق دخیره فرهنگیان، سود خالص صندوق در سال مالی منتهی به ۳۱شهریور ۱۴۰۲ مبلغ ۴۹‌هزار و۸۸۰ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ، ۳۵هزارمیلیارد ریال به فرهنگیان عضو صندوق تخصیص داده می‌شود که نسبت به دوره مالی مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲۰‌درصد افزایش نشان می‌دهد.
  • احتمال افزایش نیافتن سقف وام مسکن روستایی

    بازار: غلامرضاصالحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی به دولت ارائه شده است گفت: احتمال اینکه سقف وام مسکن روستایی به دلیل محدودیت مالی بانک‌ها افزایش نیابد وجود دارد. رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی باعث شده تا قیمت تمام شده ساخت مسکن در شهرها و به‌خصوص روستاها افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند. نوسازی و ساخت مسکن روستایی که از سال‌های قبل با اعطای تسهیلات بانکی روند بهتری داشته است از اواخر سال گذشته به یکباره سقف ۳۵۰ میلیون تومان را پیش روی خود دید.
  • سقوط کالای استراتژیک صادراتی ایران

    دنیای‌اقتصاد: وضعیت فرش دستباف ایران در هیچ زمینه‌ای خوب نیست و بیم آن می‌رود که به‌زودی این هنر کهن ایرانیان که در دنیا برای آن احترام فوق‌العاده‌ای قائل هستند، فراموش شود یا فقط به صورت خاطره‌ای در ذهن‌ها باقی بماند. در شرایط فعلی این کالای استراتژیک صادراتی ایران در بازارهای داخلی و خارجی، با سقوطی چشمگیر همراه شده است. در همین حال ورود تکنولوژی‌های جدید مانند روبات‌ها به صنعت فرش دستباف ایران و تولید این کالا با روبات باعث ایجاد نگرانی‌های عمیق شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر