شماره روزنامه ۶۰۱۹
|

  • برد - برد بانک‌های قرض‌الحسنه

    مهرداد جمشیدیان
    بانک مر‌‌‌کزی جمهوری اسلامی ایران در تارنمای خویش در بخش بانک‌‌‌ها و نهادهای پولی مجاز دو بانک را با صفت بانک غیردولتی قرض‌‌‌الحسنه معرفی کرده و فعالیت آنان را در حیطه عقد قرض‌‌‌الحسنه(پس‌انداز و جاری) مجاز شمرده است. افتتاح حساب در آنها در قالب حساب قرض‌‌‌الحسنه ویژه، دریافت سکه طلا یا ارز با این شرط میسر است که هیچ‌‌‌گونه سودی به سپرده‌‌‌ها تعلق نگیرد. افتتاح هر نوع حساب سپرده دیگری در آنها ممنوع بوده و منابع بانک تنها به اعطای وام قرض‌‌‌الحسنه تخصیص می‌‌‌یابد و حداکثر نرخ کارمزد وام‌‌‌ها ۴ درصد است. سود (زیان) ناخالص شاخصه‌‌‌ای است که تجزیه‌‌‌و‌‌‌تحلیل آن نحوه تجهیز و تخصیص سپرده‌‌‌ها، منابع و بازده بانک‌‌‌ها را نمایان می‌‌‌سازد. مقصود از نگارش حاضر ممیزی همین سازه مهم در بانک‌‌‌های قرض‌‌‌الحسنه مهرایران و رسالت و مقایسه‌‌‌ آنها با یکدیگر در دوره زمانی دو‌‌‌ساله ۱۴۰۱-۱۴۰۰ است. به‌‌‌علاوه در انتها به سود خالص بانک‌‌‌های قرض‌‌‌الحسنه مزبور اشاراتی خواهد شد. در انتها بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که هرچند این دو بانک سهم کمتری از درآمدهای تسهیلات اعطایی، که یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی بانک‌هاست، دارند، اما همچنان توانسته‌‌‌اند سودآوری خود را حفظ کنند.
  • تامین مالی جمعی را در «کارمانی» ببینید

    در اقدامی نوین، سکوی تامین مالی جمعی کارن‌‌‌کراد با حمایت بانک کارآفرین‌‌‌؛ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست جمهوری و با حمایت رسانه‌‌‌ای گروه دنیای اقتصاد اقدام به ساخت اولین رئالیتی‌‌‌شو در حوزه‌‌ تامین مالی جمعی با عنوان کارمانی کرده است. کارمانی به معرفی و ترویج تامین مالی جمعی(کرادفاندینگ) به عنوان روشی نوین برای تامین سرمایه کسب و کارها می‌‌‌پردازد. این برنامه با اجرای محمد سلوکی، از سه‌‌‌شنبه هشت خرداد ماه ساعت ۸صبح در شبکه نمایش خانگی فیلیمو به مخاطبان عرضه خواهد شد.
  • ریسک‌های بازیافت پلاستیک

    دنیای اقتصاد:مواد شیمیایی می‌توانند روند بازیافت را مختل کنند. تعداد زیاد پلاستیک‌ها و مواد افزودنی، اغلب کیفیت مواد بازیافتی را کاهش می‌دهند و در عمل بازیافت را دشوار یا غیرممکن می کنند.با توجه به بحران آب‌و‌هوا و آلودگی پلاستیک در سراسر جهان، بسیاری از مردم معتقدند که بازیافت مواد، به ویژه پلاستیک، راه‌حل مشکلات ما است. بازیافت می‌تواند با کاهش استفاده از منابع، از اتلاف جلوگیری کرده و انتشار CO۲ را کاهش دهد. این سنگ بنای مهم اقتصاد چرخشی است. اما در حالی که بازیافت برخی از مواد نسبتاً ساده است، بازیافت پلاستیک شامل تضاد پیچیده‌ای از اهداف است.
  • نظارت آتش‌نشانی بر نمای ساختمان الزامی است

    دنیای اقتصاد: نخستین همایش فناوری‌‌‌های مهندسی ایمنی حریق با رویکرد ایمنی حریق در نماهای ساختمانی با واکاوی آتش‌سوزی بیمارستان گاندی با مشارکت سازمان آتش‌نشانی، سازمان مدیریت بحران و معاونت شهرسازی شهرداری تهران، سازمان نظام مهندسی، دانشگاه شهید بهشتی، دبیرخانه مردمی صنعتگران ایران و انجمن تهویه مطبوع ایران برگزار شد.
  • فن‌‌‌‌بازار تخصصی در معدن و صنایع معدنی

    مجید وفایی فرد مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو)
    در راستای تدارک و برنامه‌‌‌‌ریزی بلندمدت جهت حصول جایگاه رفیع قدرت برتر علمی و فناوری در منطقه، یکی از مهم‌ترین گام‌های حمایتی، بسترسازی برای توسعه کسب ‌‌‌‌وکار و تجاری‌‌‌‌سازی دستاوردهای علمی و تحقیقاتی شرکت‌‌‌‌ها و موسسات دانش‌‌‌‌بنیان فعال در حوزه فناوری‌ها و صنایع پیشرفته کشور است. بسترسازی در این حوزه لاجرم نیازمند ایجاد و توسعه زمینه‌‌‌‌های همکاری و تعاملات نزدیک ارکان بازار فناوری کشور، اطلاع‌‌‌رسانی، تبادل اخبار مربوط به دستاوردهای علمی و فناوری، ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای فناوری‌ها، اقدامات توسعه بازار محصولات و در نهایت ایجاد هم‌‌‌‌افزایی میان کلیه عوامل بخشی و غیر بخشی فعال در این حوزه‌‌‌‌ها در سطح کل کشور است.
  • ادغام شرکت‌های بیمه‌ای تا چه میزان به بهبود فرآیند شرکت‌ها کمک می‌کند؟

    چابک آنلاین: میزان سرمایه‌های ثبت‌شده، مطالباتی گهگاه بیش از سرمایه، کمبود نقدینگی در دسترس و در نهایت ناترازی در برخی از تراز مالی شرکت‌های بیمه‌ای، مسائلی است که منجر به واکنش علی استادهاشمی، رئیس کل بیمه مرکزی و در نهایت مطرح شدن مجدد موضوع ادغام چند شرکت بیمه‌ای شد.
  • آخرین خبر یک خبرنگار

    حمید اسلامی/دبیر سابق گروه بانک و بیمه «دنیای‌اقتصاد»
    چند روز پیش همکاری قدیمی در روزنامه «دنیای‌اقتصاد» که بارها رتبه نخست خبرنگاری در صنعت بیمه را از آن خود کرده بود از میان ما رفت. خانم لیلا اکبر‌پور در سال‌های آغازین تاسیس روزنامه، همکاری با گروه بانک و بیمه را آغاز کرد و تا همین روزها با وجود سرطانی جانکاه که ۱۲ سال به جانش چنگ انداخته بود پیوند خود را با حوزه تخصصی‌‌اش حفظ کرد. لیلا هم مثل همه ما نقاط ضعف و قوتی داشت، اما چند ویژگی او چنان زبانزد همکارانش در مطبوعات اقتصادی و صنعت بیمه شد که مرگ او را به خبری تاسف‌‌برانگیز برای همه کسانی که او را از نزدیک می‌‌شناختند تبدیل کرد. لیلا، خبرنگاری پر انرژی و فعال بود.
  • امکان افتتاح غیرحضوری حساب ارزی در بانک کشاورزی

    شادا: امکان افتتاح حساب سپرده قرض‌الحسنه ارزی به صورت غیر‌حضوری در نسخه جدید اپلیکیشن «باران» بانک کشاورزی فراهم شد. به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، مشتریان این بانک می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن «باران» نسبت به افتتاح حساب ارزی بر پایه دلار یا یورو به صورت غیر‌حضوری اقدام کنند. بر اساس این گزارش، دسترسی به این خدمت در اپلیکیشن «باران» از طریق منوی «شعبه مجازی» و گزینه «افتتاح حساب» امکان‌پذیر است. شایان ذکر است، مشتریان برای استفاده از این خدمت باید در بانک کشاورزی حساب ریالی داشته باشند. این گزارش می‌افزاید: به زودی سایر سرویس‌‌های مبتنی بر حساب‌های ارزی نیز در اپلیکیشن «باران» راه‌اندازی خواهند شد.
  • برپایی پاویون شرکت‌های دانش‌‌بنیان در نمایشگاه کشاورزی روسیه

    صندوق نوآوری و شکوفایی: پاویون شرکت‌های دانش‌‌بنیان در نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی کازان روسیه با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برپا می‌شود. نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی کازان روسیه (agrovolga ۲۰۲۴) از ۱۳ تا ۱۵ تیر ۱۴۰۳ در کازان (مرکز جمهوری تاتارستان) برگزار می‌شود. کشت و صنعت، مکانیزاسیون، دام و دامپروری، بذر و نهاده، سورتینگ و بسته‌‌بندی، مزارع و تولیدکنندگان کشاورزی، سازه‌‌های کشاورزی، ماشین‌‌آلات و تجهیزات از جمله محورهای این نمایشگاه هستند. شرکت‌های دانش‌‌بنیان متقاضی حضور در این پاویون تا روز جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ فرصت دارند در سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.irثبت‌‌نام کنند و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۹۱۱۱۷۸۰۵۳۴ (میثاق فریوران) تماس حاصل کنند. یکی از برنامه‌‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای کمک به توسعه بازار صادراتی شرکت‌های دانش‌‌بنیان، حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌‌بنیان در نمایشگاه‌‌های ‌‌خارجی و نیز حضور در نمایشگاه‌‌های معتبر بین‌المللی به دو صورت حضور مستقل و برپایی پاویون است.
  • اعطای وام قرض‌‌الحسنه مسکن به ۸۴۸ خانوار دارای بیش از سه فرزند

    شادا: بانک صادرات ایران در سال ۱۴۰۲، به ۸۴۸ خانوار فاقد مسکن با بیش از سه فرزند، ۱۶۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وام خرید و ساخت مسکن پرداخت کرد. به گزارش روابط‌‌عمومی بانک صادرات ایران و اقتصاد گردان، آمار دریافت‌‌کنندگان تسهیلات قرض‌‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن خانوارهای فاقد مسکن که فرزند سوم یا بیشتر آنها از سال ۱۳۹۹ به بعد متولد شده‌‌اند، نشان می‌دهد که بانک صادرات ایران در این سال به ۸۴۸ خانوار فاقد مسکن با بیش از سه فرزند، ۱۶۸ میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان وام خرید و ساخت مسکن پرداخت کرده است.
  • تغییر معادله وام‌گیری خانوار

    دنیای اقتصاد: آخرین گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که در سال جدید، سهم خانوار از میزان کل تسهیلات پرداختی بانک‌ها کاهشی حدودا ۴ درصدی داشته است. این درحالی است که اوج سهم خانوار از تسهیلات بانکی حدود ۱۹‌درصد بود که در بهمن سال گذشته تحقق یافته بود. به نظر می‌رسد که عوامل مختلفی از جمله ورود به سال جدید و تعطیلات ابتدای سال هم در این موضوع دخیل بوده اما شاید بحث کاهش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها به سبب سیاست‌‌‌های کنترل ترازنامه و همچنین سخت‌‌‌تر شدن کار پلتفرم‌‌‌های تسهیلات‌یار بر این موضوع بی‌تاثیر نبوده است. دیگر عاملی که می‌توان برای این موضوع برشمرد، تامین مالی ابتدای سال بنگاه‌‌‌هاست.معمولا در ابتدای سال بنگاه‌‌‌ها سفارش‌‌‌هایی را برای تامین مواد اولیه خود در طول سال ثبت می‌کنند که این موضوع نیاز به نقدینگی آنان را در ابتدای سال افزایش می‌دهد و همین موضوع هم از دیگر عوامل نیاز به تسهیلات در ابتدای سال توسط بنگاه‌‌‌هاست.
  • حلقه مفقوده بازار قراضه فلزات

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: مالیات ارزش‌‌‌افزوده به خودی‌‌‌خود مشکلی برای تولیدکنندگان ایجاد نمی‌‌‌کند و با اجرای صحیح آن می‌توان با ایجاد ارزش‌‌‌افزوده در هر مرحله از تولید، مالیات آن را از مصرف‌کننده دریافت کرد. در حقیقت اگر این نوع مالیات به‌‌‌درستی اجرا شود، سبب می‌شود هم مصرف‌کننده به اندازه خود مالیات پرداخت کند و هم تولیدکننده درگیر مالیات‌‌‌های بیهوده دیگر نشود. بنابراین به طور معمول اگر برای دریافت مالیات ارزش‌‌‌افزوده تمام حلقه‌‌‌های تولید حضور داشته باشند و پرداخت این مالیات به صورت زنجیره‌‌‌وار پیش برود، بدون شک با بهترین کارآیی همراه خواهد بود. البته در برخی صنایع معدنی به‌‌‌ویژه فلزات، شاهد حلقه‌‌‌های مفقوده در پرداخت مالیات ارزش‌‌‌افزوده هستیم.
  • روش‌های حقوقی برخی بانک‌ها برای لغو بخشی از قانون جهش تولید مسکن

    بازار: در حالی عملکرد برخی بانک‌ها در عمل به قانون اعطای تسهیلات مسکن در حد صفر است که همین بانک‌ها با روش‌های حقوقـی به‌‌‌دنبال لغو بخشی از قانون جهش تولید مسکن هستند. عملکرد برخی بانک‌ها در عمل به قانون مجلس در اعطای تسهیلات مسکن در حالی در حد صفر گزارش شده است که به نظر می‌رسد بانک مرکزی و بانک‌های تابعه باید در سیاست‌‌‌های اتخاذشده، تجدیدنظر کنند. یکی از تکالیف جدی دولت و مجلس این است که برای تعیین‌تکلیف مسکن اقداماتی جدی انجام شود. به همین دلیل جریمه‌های مالی جدی و بالایی برای برخی بانک‌ها که از اعطای تسهیلات به بخش مسکن خودداری کرده‌اند در نظر گرفته شده است.
  • چک دیجیتال ۱۲ بانک نقدپذیر شد

    تسنیم: تاکنون ۱۲ بانک چک دیجیتال را عملیاتی کرده‌‌اند و بانک‌های مسکن و خاورمیانه نیز در مراحل پایانی فرآیند پیوستن به سامانه چکاد هستند. اجرایی شدن چک دیجیتال درنظام بانکی را می‌توان به عنوان یکی از اقدامات مهم بانک مرکزی در دولت سیزدهم برشمرد. بانک مرکزی و شبکه بانکی در راستای عمل به تکالیف قانون جدید چک و ارائه محصولات فناوری‌‌محور، چک الکترونیک را به عنوان محصولی جدید در شبکه بانکی معرفی کرد و این محصول در آبان ماه سال ۱۴۰۱ توسط سه بانک رونمایی شد. چک الکترونیک محصولی است که مشتریان شبکه بانکی را از مراجعه به شعبه بی‌‌نیاز می‌کند و تمام مراحل آن به صورت غیرحضوری قابل انجام است. شخص درخواست‌‌کننده دسته‌‌چک می‌تواند دسته‌‌چک را در موبایل‌‌بانک یا اینترنت‌‌بانک خود درخواست داده و پس از بررسی‌‌های لازم، تعداد برگ‌‌های چک با شناسه صیادی در اختیار فرد قرار می‌گیرد. سپس فرد می‌تواند در موبایل‌‌بانک یا اینترنت‌‌بانک اقدام به صدور چک کرده و به کارتابل گیرنده ارسال کند.
  • چرا برخی از بانک‌ها وام ازدواج ۳۵۰ میلیون تومانی را پرداخت نمی‌‌کنند؟

    بازار: معاون اعتبارات بانک مرکزی در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج ۳۵۰ میلیون تومانی نکاتی را مطرح کرد. سارا جلالی معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت: بر اساس بند قانونی بودجه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای زوج‌‌های زیر بیست و پنج سال و زوجه‌‌های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال است. اگر افراد ویژگی‌‌های سنی مطرح شده را داشته باشند و در ثبت احوال هم تایید شود بانک‌ها موظف هستند تسهیلات را در سقف‌‌های مندرج در قانون به افراد پرداخت کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر