شماره روزنامه ۶۰۳۵
|

  • مناظره اول از لنز تحریریه

    دنیای اقتصاد: اعضای هیات تحریریه روزنامه «دنیای‌اقتصاد» مناظره اول نامزدهای ریاست‌جمهوری حول موضوعات اقتصادی را مورد بحث و بررسی قرار دادند. به نظر می‌رسد که این مناظره نه از منظر فرم برگزاری و نه از منظر پاسخ‌های ارائه‌شده از سوی نامزدها نتوانسته نمره قبولی را کسب کند.
  • اجرای قانون بانک مرکزی کلید خورد

    دنیای اقتصاد: در راستای اجرای قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از ماه جاری، نخستین جلسه هیات عالی که جایگزین شورای پول و اعتبار شده است، عصر روز سه‌شنبه به ریاست محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، و با حضور اعضای این هیات در ساختمان میرداماد تشکیل شد.
  • عملیاتی شدن «ریال دیجیتال» از تیرماه در جزیره کیش

    دنیای اقتصاد: بعد از طی مراحل مطالعاتی اولیه، طراحی پروژه ریال دیجیتال از سال ۱۴۰۰ و پس از اخذ مجوزهای لازم از شورای پول و اعتبار در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت و متعاقبا اجرای فاز پیش‌آزمایشی از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شد که پس از بررسی دستاوردهای فاز پیش‌آزمایشی، فاز آزمایشی محدود این پروژه از خردادماه ۱۴۰۲ آغاز شد.
  • ۸ چالش دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد: ‌رالی انتخابات ریاست‌جمهوری، به روزهای آخر نزدیک می‌شود. حال سوال مشخص این است که رئیس دولت چهاردهم با چه ابرچالش‌هایی روبه‌رو است و از چه ابزاری می‌تواند برای مدیریت این ابرچالش‌ها بهره ببرد؟ مسعود نیلی، اقتصاددان در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» به ۸ چالش مهم کشور در شرایط کنونی اشاره کرد. این چالش‌ها شامل مواردی نظیر «ناترازی انرژی»، «بحران منابع طبیعی»، «کسری بودجه»، «بحران نظام بانکی»، «وضعیت بخش واقعی اقتصاد به‌ویژه در بنگاه‌ها»، «وضعیت نظام‌های حمایتی»، «تحریم‌ها» و «نظام بودجه‌ای غیرمنضبط» می‌شوند. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد ۵مانع در روابط داخلی، روابط خارجی، کیفیت نظام حکمرانی، ذی‌نفعان شکست چاره‌جویی‌ها و نبود سرمایه اجتماعی، رفع چالش‌ها را با مشکل روبه‌رو کرده است. به گفته این اقتصاددان، نقطه کانونی این است که دولت آینده مورد اعتماد جامعه باشد؛ زیرا بدون رشد آگاهی جامعه و اعتماد، ر‌فع این چالش‌ها شدنی نیست.
  • مزرعه اشتغال‌زایی

    دنیای اقتصاد: یکی از موضوعاتی که می‌تواند در برنامه‌های انتخاباتی مورد بحث قرار گیرد، سیاست‌های نامزدها درباره اشتغال‌زایی است. «دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش به بررسی عملکرد بازار کار در دولت‌های قبل پرداخته است. به نظر می‌رسد با توجه به ابهام درخصوص مقایسه اشتغال با معیار نرخ بیکاری می‌توان این عملکرد را بر اساس شاخص‌هایی مانند نسبت اشتغال به جمعیت، ساده‌سازی کرد. بر اساس این شاخص، بهترین عملکرد در دوره دولت اصلاحات رقم خورده است؛ اما راز افزایش اشتغال در جوامع توسعه‌یافته چیست و در چه بستری می‌توان تولید اشتغال کرد؟ از نگاه کارشناسان، بیشترین اشتغال‌زایی در بنگاه‌های کوچک و متوسط رقم می‌خورد. در سال‌های گذشته تحریم‌ها و پاندمی کرونا، در کنار محدودیت‌های فضای مجازی اثر منفی در بازار کار به‌ویژه در بخش زنان گذاشته است. در این شرایط ثبات اقتصادی، بهبود فضای کسب‌وکار، بهبود وضعیت اینترنت و توسعه پلتفرم‌های مجازی در بازار کار و مشارکت با اقتصادهای جهان می‌تواند عملکرد دولت چهاردهم در بازار کار را ارتقا دهد.
  • شرایط صدور شناسه یکتا برای مجوزها

    بانک مرکزی: مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی اعلام کرد: تمام مجوزهای تاسیس و فعالیت برای اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، صرفا پس از ثبت و وصول از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور، از طریق این درگاه صادر و به مجوزهای صادره جدید، شناسه یکتا اختصاص داده می‌شود.
  • نرخ بهره بین‌بانکی کاهش یافت

    ایبنا: نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۲۳خرداد کاهش یافت. در جدیدترین گزارش بانک مرکزی، نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۲۳ خرداد با کاهش یک‌صدم درصدی به نرخ ۲۳.۶۳درصد رسید. بیشترین نرخ بهره سال گذشته مربوط به هفته منتهی به ۵ مهرماه سال گذشته بوده که به نرخ ۲۳.۸درصد رسیده بود. بیشترین نرخ بهره بین‌بانکی در سال جاری نیز مربوط به ۸فروردین و ۲خرداد، ۲۳.۶۲درصد بوده است که در هفته گذشته سقف این نرخ شکسته شد و رکورد این نرخ در سال ۱۴۰۳ به ۲۳.۶۴درصد رسید. این نرخ در خردادماه در حال نوسان بوده است، به نحوی که در هفته‌های منتهی به ۲، ۹و ۱۶خردادماه سال جاری به ترتیب ۲۳.۶۲، ۲۳.۶۱ و ۲۳.۶۴درصد تعیین شده بود. همچنین نرخ بهره در هفته‌های منتهی به ۵، ۱۲، ۱۹ و ۲۶ اردیبهشت‌ماه به ترتیب ۲۳.۵۱، ۲۳.۵۰، ۲۳.۵۰ و ۲۳.۵۶درصد بوده است. این نرخ در هفته‌های منتهی به ۸، ۱۵، ۲۲ و ۲۹ فروردین‌ماه سال جاری نیز به ترتیب ۲۳.۶۲، ۲۳.۵۸، ۲۳.۴۸و ۲۳.۵۱درصد تعیین شده بود.
  • آگهی سی و سومین حراج شمش طلا

    متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه‌میلیارد و پانصد میلیون ریال به عنوان وجه‌الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۲۷ خردادماه، در سی و سومین حراج این مرکز شرکت کنند. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه‌میلیارد و پانصد میلیون ریال به عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۲۷ خرداد‌ماه، در سی و سومین حراج این مرکز شرکت کنند. به گزارش مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ایران، سی و سومین جلسه حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، روز سه‌شنبه ۲۹خردادماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. این حراج از ساعت ۱۲ الی ۱۶در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد. طی ۳۲ حراج حضوری شمش طلای برگزار‌شده در مرکز مبادله ایران، ۵۱۶۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار مورد معامله قرار گرفته است.
  • مچ‌اندازی «میلی» با رانت‌جویان

    دنیای اقتصاد-گروه سیاستگذاری: ۱۲ ژوئن، خارج از مجلس سنای آرژانتین، پلیس ضد‌شورش در‌حالی‌که معترضان به سمت جلو حرکت می‌کردند، در مقابل ساختمان سنا سنگربندی کرد. در این میان حتی برخی از پلیس‌ها می‌خواستند کلاه خود را بردارند و به معترضان بپیوندند. در این میان، پلیس به صورت یکی از نمایندگان مجلس که در بین معترضان بود اسپری فلفل زد و او نیز تلوتلوخوران از محل دور شد. به گزارش اکونومیست، با گذشت زمان معترضان شروع به پرتاب کوکتل‌مولوتف به سمت پلیس کردند. بر اثر کوکتل‌مولوتف‌ها ماشین یک روزنامه‌نگار به آتش کشیده شد.
  • عملکرد اقتصادی دولت‌ها به روایت بانک مرکزی

    بانک مرکزی به گزارش «دنیای‌اقتصاد» که در تاریخ ۱۹خردادماه سال جاری با عنوان «نمره اقتصادی پاستورنشینان» منتشر شده بود، پاسخ داد. به گفته بانک مرکزی، متغیرهای اقتصاد کلان در دولت‌های مختلف مستلزم آن است که شرایط و عوامل محیطی و برون‌زای اقتصاد در دوره‌های مختلف در وضعیت مشابهی قرار داشته باشد.
  • راز ماندگاری حباب سکه

    دنیای اقتصاد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سه‌سال اخیر حباب سکه به شکل قابل توجهی بزرگ شده است. حباب دارایی محبوب سال‌های اخیر از تفاوت قیمت بازاری و ارزش ذاتی این دارایی محاسبه می‌شود. بزرگ شدن حباب سکه می‌تواند منعکس‌کننده چند نکته باشد و می‌توان چند سناریو در رابطه با این پدیده مطرح کرد. برخی این موضوع را به انتظار افزایش قیمت طلای جهانی مرتبط می‌دانند که نسبت به سایر دارایی‌ها با تقاضای بیشتری روبه‌رو است. برخی نیز معتقدند با توجه به اصطکاک‌ها و محدودیت‌های موجود در بازار ارز، معامله در بازار سکه راحت‌تر و تقاضا برای خرید آن بیشتر است؛ اما عامل دیگر این است که پایین بودن نرخ واقعی بازار ارز در شرایط بالا رفتن درآمدهای نفتی منجر به هجوم تقاضا به بازار طلا شده است. این موضوع پس از سال۱۴۰۱ به وضوح قابل مشاهده است و می‌تواند به‌عنوان عاملی برای بزرگ شدن حباب سکه مطرح شود.
  • بیگانگی رشد با تورم

    دنیای اقتصاد: به تازگی پژوهشی در رابطه با اثرگذاری تورم بر رشد اقتصادی انجام شده است. در این پژوهش داده‌های مربوط به خاورمیانه از سال۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ بررسی شده است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد دو رقمی شدن تورم می‌تواند اثر منفی و شدیدی بر رشد اقتصادی کشورها بگذارد. بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد اثر منفی تورم بر رشد در ایران بیشتر از سایر کشورهای خاورمیانه بوده است. آستانه تورمی ایران برابر با ۸.۶درصد و آستانه تورمی کشورهای خاورمیانه به‌طور میانگین برابر با ۱۰.۱درصد بوده است.
  • نرخ‌ جدید حق بیمه دهک‌های ۶ تا ۹ درآمدی

    بازار: جمشید شایانفر، مدیرکل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران، تاکید کرد: حق بیمه دهک‌های اول تا پنجم درآمدی همچنان رایگان است و هیچ تغییری در آن ایجاد نشده است. مدیرکل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران افزود: برای مشمولین دهک شش درآمدی، ۲۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه ۳۲هزار و ۳۰۰تومان و نرخ سالانه برای همین دهک ۳۸۷هزار و ۶۰۰تومان است. او تصریح کرد: برای مشمولین دهک هفتم درآمدی نیز ۳۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۴۸هزار و ۴۵۰تومان و نرخ سالانه آن ۵۸۱هزار و ۴۰۰تومان است. شایانفر اعلام کرد: برای مشمولین دهک هشتم درآمدی نیز ۴۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۶۴هزار و ۶۰۰تومان و نرخ سالانه برای همین دهک ۷۷۵هزار و ۲۰۰تومان است. او افزود: همچنین برای مشمولین دهک ۹ درآمدی هم ۵۰درصد حق بیمه توسط فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۸۰هزار و ۷۵۰تومان و نرخ سالانه آن ۹۶۹هزار تومان است. او گفت: برای دهک ۱۰ درآمدی نیز صد درصد حق بیمه توسط خود فرد پرداخت شده که نرخ ماهانه آن ۱۶۱هزار و ۵۰۰تومان و نرخ سالانه آن یک‌میلیون و ۹۳۸هزار تومان است.
  • ابلاغیه رئیس‌کل بانک مرکزی درباره ممنوعیت فعالیت انتخاباتی کارکنان

    بانک مرکزی: رئیس‌کل بانک مرکزی در ابلاغیه‌ای به تمام کارکنان بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور ضمن تاکید بر کمک به برگزاری باشکوه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: همکاران محترم بانک مرکزی و شبکه بانکی باید از انجام فعالیت‌های تبلیغاتی و انتخاباتی اکیدا خودداری کنند و از جایگاه اداری و امکانات بیت‌المال دراختیار خود در این زمینه هیچ استفاده‌ای نداشته باشند.
  • فروش ۲۳۹ کیلوگرم شمش طلا در آخرین حراج مرکز مبادله

    بازار: سخنگوی مرکز مبادله گفت: امروز در مرکز مبادله ۲۳۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار معامله شد. اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: سی و یکمین جلسه حراج شمش طلا امروز یکشنبه ۲۰ خرداد‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار و ۲۳۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار معامله شد. این ‌مقام مسوول در ادامه اظهار کرد: از مجموع ۳۲۰کیلوگرم شمش طلای عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، ۲۳۹کیلوگرم با میانگین قیمت چهار‌میلیارد و ۳۷۵میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد. او همچنین بیان کرد: در مجموع ۳۱ جلسه حراج حضوری مرکز مبادله ایران، حدود ۴۸۴۴کیلوگرم شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر