توجیه دینی طالبان برای مخالفت با نوروز
به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از انتخاب، ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان گفت که حکومت طالبان مانع برگزاری مراسم نوروز از سوی مردم نمیشود اما حکومت طالبان رسما از نوروز تجلیل نخواهد کرد. به گفته او "هر مراسمی را که در اسلام نیست، ما تجلیل نمیکنیم."
در برخی روایتها، بلخ را زادگاه جشن باستانی نوروز گفتهاند.
در دو دهه اخیر، جشنهای نوروزی در بلخ هر سال باشکوهتر برگزار میشده است و نوروز تعطیل رسمی بودهاست
بلخ در آغاز فصل بهار، زودتر سرسبز میشود، مردم به میان دشتهای پر از گلهای سرخ (شقایق) در اطراف شهر میروند و آغاز بهار را تجلیل میکنند.
هر سال صبح نوروز در افغانستان با برافراشتن پرچمی موسوم به "جهنده بالا" در صحن مسجد کبود، بارگاهی منسوب به حضرت علی، امام اول شیعیان و خلیفه چهارم صدر اسلام با حضور مقامهای دولتی و مردم از سراسر کشور آغاز میشود.
طالبان رسما جشن روز اول سال، نوروز را منع نکرده است، اما نظراتی از سوی برخی مسئولان وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان شنیده شده که عید نوروز را "غیراسلامی" دانستهاند.
دو روز به برگزاری این جشن مانده است و هنوز هیچ تدارکاتی برای برگزاری جشنهای نوروزی دیده نمیشود.
بنا به گزارشهای رسانههای محلی، شهرداری و مردم شهر مزارشریف به پاکسازی شهر پرداختهاند، اما هنوز کسی نمیداند که روز دوشنبه، مراسم نوروز مانند سالهای گذشته برگزار خواهد شد یا نه.
در دو سال اخیر، به دلیل شیوع کرونا مراسم جشن روز نوروز بدون حضور جمعیت برگزار شد.
نظیف شهرانی، استاد مردم شناسی دانشگاه ایندیانا آمریکا به بیبیسی گفت "نوروز در افغانستان تجلیل خواهد شد اگر طالبان بخواهند یا نخواهند."
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.