قارچهای عرضه شده در مراکز معتبر، سمی نیست
علی قهاری با اشاره به اینکه در طبیعت گونههای زیادی از قارچ وجود دارد، گفت: تقریبا در حدود ۱۶ هزار نوع قارچ در طبیعت شناسایی شده است که از این ۱۶ هزار نوع تنها بالغ بر ۲۰ نوع آن، کمی بیشتر و یا کمتر خوراکی است.
وی ادامه داد: از این ۲۰ نوع خوراکی موجود در طبیعت، چند نوع آن تجاریسازی شده است و در واحدهای صنعتی و در شرایطی کاملا بهداشتی و تخصصی داشته، کشت و پرورش داده میشوند که هیچگونه امکان اینکه یک قارچ سمی در بستر تولیدی قارچ رشد کند، وجود ندارد.
این تولیدکننده قارچ خوراکی افزود: بذری که در تولید و پرورش این قارچها استفاده میشود، بذر اصلاح شده و به صورت آزمایشگاهی تولید میشود و تولیدکنندگان آن را تهیه میکنند و پرورش میدهند.
قهاری با اشاره به اینکه همواره توصیه میشود که از خوردن قارچهای خودرو در طبیعت خودداری کنید، چرا که تعداد این قارچها در طبیعت بسیار زیاد هستند و شناسایی آن به تخصصهای ویژهای نیاز دارند و با چشم قابل تشخیص نیست و افراد عادی توانایی شناسایی آن را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: گاها مشاهده میشود مردم برای سالها از یک منطقه قارچ خوراکی میچینند و بدون اینکه مشکلی برای آنها پیش بیاید، مصرف میکنند، در صورتی که در موقعیتی مثل امسال این قارچهای خودرو، سمی از کار در میآید و موجب این میزان مسمومیت میشود. مردم باید توجه کنند که مصرف این نوع قارچها از ریسک بالایی برخوردار است و میتواند موجب مرگ افراد شود.
این تولیدکننده قارچ خوراکی افزود: مردم توجه داشته باشند که حتما قارچهای خوراکی را از مراکز معتبر تهیه کنند و ترجیحا این قارچها نیز به صورت بستهبندی شده باشد و از دستفروش و افرادی که قارچها را به صورت خودرو از طبیعت میچینند، به هیچ عنوان خریداری نکنند.
قهاری خاطرنشان کرد: مصرف این قارچها به هیچ عنوان مشکلی ایجاد نمیکند و افراد از مصرف قارچهای خوراکی که به صورت فله در مراکز معتبر ارائه میشود نگران نباشند و با اطمینان خاطر از این محصولات استفاده کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر