پایگاه خبری ساینس دیلی نوشت، این ربات از مواد پلیمری ساخته شده که در واکنش به تغییرات دما، تغییر شکل می دهد و همین تغییر شکل ربات را به حرکت در می آورد. این پلیمر در حالت عادی پیچ خورده است، اما با افزایش دما صاف می شود.

محققان با استفاده از این پلیمر سوییچ هایی را ساختند و به پاروهای ربات متصل کردند. بدین ترتیب با افزایش دما طول پلیمر افزایش یافته و پاروها را به حرکت در می آورد و در نتیجه ربات به جلو حرکت می کند. 

با توجه به این که با تغییر ضخامت پلیمر مدت زمان لازم برای گرم شدن آن نیز تغییر می کند، محققان در نمونه اولیه این ربات شناگر بدون باتری، برای کنترل ترتیب پارو زدن، از قطعات پلیمر با ضخامت های مختلف استفاده کردند. 

سوییچ های پلیمری مورد استفاده در این ربات تنها یک بار عمل می کنند و پس از آن باید مجددا به صورت دستی تنظیم شوند و این وضعیت در حال حاضر حرکت ربات را محدود کرده است. اما محققان در تلاشند تا روش های کارآمدی را برای بازگرداندن خودکار سوییچ ها به وضعیت اولیه بیابند و امکان حرکت ربات را برای مدت نامحدود فراهم کنند. 

همچنین محققان امیدوارند با استفاده از انواع دیگر پلیمر بتوانند ربات هایی را بسازند که قدرت حرکت خود را از سایر عوامل محیطی از جمله میزان اسیدیته یا شوری محیط دریافت کنند. 

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.