به گزارش فارس، نتایج یک مطالعه نشان داد، فشار خون بالا در دوران بارداری تقریبا خطر ابتلای کودک به چاقی را دو برابر افزایش می‌دهد.

 

محققان دانشگاه چینگدائو، چین و دانشگاه کمبریج، انگلستان، میزان فشار خون مادران باردار و کودکان آنها را در جنوب شرقی چین از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۳ بررسی کردند و به نتایج جالبی دست یافتند.

 

در میان زنان مبتلا به فشار خون بالا در طول سه ماهه دوم، کودکان ۴۹ درصد بیشتر به عنوان دچار اضافه وزن و یا چاقی در مقایسه با کودکان مادرانی که فشار خون پایین داشتند، شناخته شدند.

چاقی کودکان از ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۹۹۰ به ۴۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳ افزایش یافته است.

 

محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد که فشار خون بالا در میان زنان باردار با افزایش خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی در کودکان همراه است؛ فشار خون بالا می‌تواند باعث بیماری قلبی عروقی و زایمان زودرس شود».

 

طبق گزارش کمیته جهانی بهداشت در مورد پایان دادن به چاقی دوران کودکی، حدود ۴۲ میلیون کودک ۵ ساله و کوچک‌تر دچار چاقی یا اضافه وزن هستند؛ چاقی دوران کودکی می‌تواند خطر بیماری قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و اختلالات اسکلتی عضلانی را افزایش دهد.

 

کارشناسان توصیه می‌کنند، پزشکان تا پایان دوران بارداری نظارت ویژه‌ای به میزان فشار خون مادر داشته باشند تا خطر ابتلا به چاقی کودک کاهش یابد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.