شماره روزنامه ۶۰۲۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۶ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۴۶

  • عصر ابهام سیاسی در پاکستان

    دنیای اقتصاد-گروه دنیا: کمیسیون انتخاباتی پاکستان نتایج نهایی انتخابات روز پنج‌شنبه را اعلام کرد. با این حال، نتایج ۴ایالت هنوز اعلام نشده است. «ندیم اسرار» و «عریشا لدهی» در گزارش ۱۱فوریه در الجزیره نوشتند، نامزدهای مستقل متحد حزب «تحریک انصاف» (PTI) عمران‌خان ۹۷کرسی از ۲۶۵کرسی مجلس ملی را به‌دست آوردند. حزب «مسلم لیگ- شاخه نواز» (PML-N) به رهبری نواز شریف، نخست‌وزیر سابق پاکستان هم ۷۶کرسی را به‌دست آورد؛ درحالی‌که حزب مردم پاکستان (PPP) ۵۴کرسی به‌دست آورد. اکثریت ساده ۱۳۴کرسی برای یک حزب سیاسی یا ائتلافی برای تشکیل دولت لازم است. دولت موقت پاکستان اعلام کرد که نتایج به‌دلیل قطع اینترنت با تاخیر اعلام شد. این قطعی موجب انتقادهای از سوی گروه‌های حقوق بشری و دولت‌های خارجی از جمله ایالات متحده شد.
  • واکنش جهانی به عملیات رفح

    دنیای‌اقتصاد: چراغ سبز نتانیاهو درباره حمله به رفح با موجی از محکومیت جهانی مواجه شد؛ کشورهای عربی بیانیه‌های تندی علیه این اقدام منتشر کردند و حتی خواهان تشکیل جلسه فوری شورای امنیت شدند. سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار چنین نبردی هشدار دادند.
  • همه نگران سن بایدن

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ، ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان را به خاطر رهبری ترکیه تمجید کرد و درباره نام نیکی هیلی و نانسی پلوسی گیج شد. بایدن هم هنگام توصیف همتایان معاصر خود از رهبران سابق اروپایی که درگذشته‌اند، نام برد و از مصر به‌عنوان مکزیک یاد کرد. «ربکا دیویس اوبراین» در گزارش ۱۰فوریه در نیویورک‌تایمز نوشت، این اپیزودها ممکن است نگرانی‌های مشابهی درباره سن و دقت ذهنی ایجاد کرده باشد. درحالی‌که بایدن، ۸۱ساله، به‌طور فزاینده‌ای تحت تاثیر تردیدها و نگرانی‌های رای‌دهندگان درباره سال‌های پیش روی خود قرار دارد، ترامپ که ۷۷سال دارد، همان ضربه سیاسی را احساس نکرده است. این واکنش نه تنها بین این دو مرد، بلکه در نحوه تلقی مردم آمریکا از آنها و انتظارات حامیانشان از آنها حاکی از تفاوت‌های عمیق است؛ شکافی که می‌تواند نقش مهمی در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده داشته باشد.
  • پالس مثبت به پوتین

    دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق روز شنبه گفت که در صورت رئیس‌جمهور شدن، روسیه را تشویق می‌کند تا با هر کشور عضو ناتو که دستورالعمل‌های هزینه‌های دفاعی را رعایت نمی‌کند، «هر کاری که می‌خواهد» انجام دهد. ترامپ در یک گردهمایی در کانوی کارولینای جنوبی گفت: «زمانی که من آمدم ناتو منهدم شد.» او افزود: « من گفتم همه باید پول بدهند.» آنها گفتند: «خب، اگر پول ندهیم، باز هم از ما محافظت می‌کنی؟» گفتم: «مطمئنا نه. جواب را باور نمی‌کردند.» ترامپ گفت: «یکی از روسای‌جمهور یک کشور بزرگ» در مقطعی از او پرسید که اگر پولی پرداخت نکند و اگر روسیه به آنها حمله کند، آمریکا همچنان از این کشور دفاع خواهد کرد. ترامپ به رئیس‌جمهور گفت: «نه، من از شما محافظت نمی‌کنم. در واقع، من آنها را تشویق می‌کنم که هر کاری که می‌خواهند انجام دهند. باید پول بدهی. باید قبض‌هایت را بپردازی.»
  • استاد بازی‌‌ها: هنری کیسینجر و هنر دیپلماسی خاورمیانه‌‌ای

    مارتین ایندیک ترجمه: محمدحسین باقی
    در ۱۵مارس۱۹۷۵، کیسینجر ایده «صلح واقعی» را با اسد در دمشق در میان گذاشت. تبادل آموزنده است. کیسینجر اعتراف کرد که پس از گفت‌وگو با رابین، برای اولین‌بار می‌توانست ببیند که چگونه صلح می‌تواند به‌دست آید؛ اما به سرعت افزود: «ما هنوز در آن نقطه نیستیم.» اسد با تکرار تعهد خود به صلح پاسخ داد. اسد سوگند خورد که این یک مانور نیست؛ زیرا مردمش در برابر آن ایستادگی نمی‌کنند. او گفت: «ما صلح می‌خواهیم. اعتقاد من این است که به نفع سوریه است. صحبت من از صلح برای مردم ماست، نه برای اسرائیل. صلح سود و دستاورد ما خواهد بود.» این را با اظهارات قبلی اسد در اولین تعاملش با کیسینجر مقایسه کنید که در آن غیبت سوریه در کنفرانس ژنو را توجیه کرد؛ زیرا مردمش مخالف حضور مقام‌های سوری حتی در یک اتاق با همتایان اسرائیلی خود بودند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر