گروه بین‌الملل- رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه صدور قطعنامه‌های اقتصادی علیه مسکو اقدامی سازگار با قرن بیست و یکم نیست در عین حال گفت که ما باید به مسکو نشان دهیم که همکاری سازنده وی درباره اوکراین برای ما مهم است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، «خوزه مانوئل باروسو»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با روزنامه «ژنرال آنسایگر» آلمان این ادعا را که وی برای دستیابی به دور سوم ریاست کمیسیون اروپایی تلاش می‌کند، قطعا اشتباه ارزیابی و تاکید کرد که اگر چنین موضوعی واقعیت داشته باشد من در اصل خود را در برابر خانواده حزبی‌ام قرار داده‌ام. هرگز هدف من این نبوده است که بعد از انتخابات پارلمانی اروپایی در این مسوولیت خود باقی بمانم.

«باروسو» همچنین خاطر نشان کرد که اتحادیه اروپا به خوبی بر بحران مالی غلبه کرده است. اتحادیه اروپا قوی‌تر و مستحکم‌تر از سال ۲۰۰۴ شده است.

وی افزود: اتحادیه اروپا مسوول بحران مالی نبوده است. اتحادیه اروپا و یورو مساله نبودند، اما ما باید در برابر بحران واکنش نشان دهیم. اعضای اتحادیه اروپا آرام اما مطمئن از رکود اقتصادی خارج می‌شوند و چشم‌اندازهای آینده آنها مثبت است.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این پرسش که آیا این بهتر نیست که اتحادیه اروپا و روسیه به صورت مشترک یک طرح را برای بحران اوکراین ارائه دهند ابراز شک و تردید کرد و گفت: روسیه همواره گفته است که هیچ مساله‌ای با قرارداد تجاری مشترک بین کیف و بروکسل و عضویت این کشور در اتحادیه اروپا ندارد. تازه اخیرا و قبل از امضای این قرارداد تجاری روسیه موضع خود را کاملا تغییر داد.

وی همچنین در سخنانی در دانشگاه «هاینریش هاینه» در «دوسلدورف» درباره زیان‌های ناخواسته صدور قطعنامه علیه مسکو هشدار داد و با تاکید بر اینکه چنین قطعنامه‌های اقتصادی به قرن بیست و یکم تعلق ندارد در عین حال گفت: اما ما می‌خواهیم به مسکو نشان دهیم که این مساله مهم است که به صورت سازنده با اوکراین همکاری کند.

وی در سخنرانی خود در این دانشگاه همچنین تصریح کرد که نباید موفقیت‌های اتحادیه اروپا دست کم گرفته شود و گفت: ما نباید درباره اتحادیه اروپا تنها همه چیزهای منفی را در نظر بگیریم.وی ابراز انتقاد و نارضایتی آلمان‌ها درباره اتحادیه اروپا را مضحک ارزیابی و تصریح کرد که آلمانی‌ها علاقه زیادی به اروپا دارند.

نخست‌وزیر اوکراین: به‌رغم فشارهای مسکو به ریاضت اقتصادی پایبندیم

از سوی دیگر نخست‌وزیر اوکراین گفت که دولت کشورش با افزایش فشارهای روسیه برای ایجاد بی‌ثباتی در اوکراین از جمله افزایش قیمت گاز طبیعی مجبور است تا با ریاضت اقتصادی بهای استقلال خود را بپردازد.

به گزارش «ایسنا»، آرسنی یاتسنیوک، نخست‌وزیر ۳۹ ساله اوکراین در مصاحبه‌ با خبرگزاری رویترز گفت که اکنون به دلیل حضور فعلی روسیه در شبه جزیره کریمه بسیار دشوار می‌توان با آنچه که از نظر وی جرم بین‌المللی روسیه در تصرف این منطقه خوانده شده، مقابله کرد.

اما از طرف دیگر وی گفت که اوکراین هرگز در ازای برقراری روابط خوب با روسیه اشغالگری روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت. وی خاطرنشان کرد: می‌خواهم کاملا صریح اعلام کنم که ما هرگز الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه را به رسمیت نخواهیم شناخت. بالاخره زمانی خواهد آمد که اوکراین دوباره کنترل این منطقه را به دست بگیرد.

وی در این مصاحبه که به زبان انگلیسی انجام داد، گفت که رهبر دولتی است که به دلیل اقدامات ریاضت اقتصادی نامحبوب محکوم به خودکشی است. وی اظهار کرد که اوکراین به این اقدامات ریاضتی که شامل افزایش دو برابر قیمت گاز برای مصرف‌کنندگان داخلی از اول ماه مه و پایین نگه داشتن حقوق‌ها در پی نزول سه درصدی اقتصاد است، پایبند خواهد ماند.

وی افزود: حمایت صندوق بین‌المللی پول از اوکراین با بسته مالی ۱۴ تا ۱۸ میلیارد دلاری در ازای انجام اصلاحات دشوار اقتصادی یک گام بسیار بزرگ به جلو خواهد بود.

یاتسنیوک تصریح کرد: ما بار دیگر اعتماد و اعتبار خود را نزد سرمایه‌گذاران خارجی به دست خواهیم آورد. این نقشه راه اوکراین خواهد بود. این مقام اوکراینی در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی حمایت غرب از دولت اوکراین در پی اقدام روسیه در الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک خود پاسخ داد: آیا در آن زمان جهان آماده جنگ جهانی سوم بود؟ من کاملا مطمئن هستم که جهان این آمادگی را نداشت. وی عنوان کرد که تحریم‌های سخت غرب علیه روسیه که محدود به برخی تحریم‌های مالی و مسافرتی علیه فهرستی از مقام‌ها و شرکت‌های تجاری روسیه بودند، قابل درک هستند اما به روسیه اجازه دادند تا فشارهای بیشتری به اوکراین وارد کند. یاتسنیوک با اشاره به اقدام مسکو در روز پنج‌شنبه در افزایش قیمت گاز برای اوکراین گفت: هیچ دلیلی به غیر از مسائل سیاسی برای آنکه روسیه قیمت گاز را برای اوکراین افزایش دهد، وجود ندارد. ما انتظار داریم روسیه در مسیر افزایش فشار به اوکراین در زمینه فروش گاز طبیعی از جمله با محدود کردن تامین گاز اوکراین به کار خود ادامه دهد. روسیه دائما به فشارهایش ادامه خواهد داد.