گروه بین‌‌الملل- تنش میان مسکو و واشنگتن بر سر سوریه، فراز دیگری را تجربه کرد. یک سناتور آمریکایی در یک روزنامه روسی از پوتین به شدت انتقاد کرده است. پوتین که منتقد سیاست‌های آمریکا در قبال سوریه است، گام‌های اخیر دمشق را ستود. به گزارش دویچه وله، جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا، در مقاله‌ای در روزنامه روسی «پراودا»، به اتهام‌های ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، به شدت واکنش نشان داد. پوتین پیش از این - دوازدهم سپتامبر - در مقاله‌ای در «نیویورک تایمز»، ایالات متحده را مغرور و برخورد آمریکا با کشورهایی همچون سوریه را خشن و هشداردهنده توصیف کرده بود. در آن هنگام هنوز بحث حمله نظامی به سوریه مطرح بود. پوتین نوشته بود که میلیون‌ها انسان در سراسر جهان «آمریکا را نه به‌عنوان مدلی برای دمکراسی، که کشوری متکی بر قدرت آمیخته با خشونت می‌بینند». او چنین قدرتی را غیرمؤثر و بی‌نتیجه خوانده بود. مک‌کین در نوشته خود با عنوان «روسیه سزاوار بهتر از پوتین است» به رییس جمهوری روسیه و هوادارانش حمله کرده است. وی پوتین و اطرافیانش را بیش از همه به فساد و سرکوبی مردم روسیه و همچنین حکمرانی خودخواهانه محکوم کرده است: «آنان [سردمداران روسیه] دگراندیشان و مخالفان زندانی را مجازات می‌کنند. آنان آرای شما را دستکاری می‌کنند. آنان رسانه‌های شما را کنترل می‌کنند».

در سراسر مقاله این سناتور آمریکایی پوتین به بی‌اعتقادی به شهروندان روسیه و توانایی‌ها و ارزش‌های آنان متهم شده است. به زعم مک‌کین، وجود دولت کنونی روسیه برای اقتصاد این کشور نیز مضر است: «سرمایه دائم در حال فرار از روسیه است».

مک‌کین در بخشی از نوشته خود همچنین به تازه‌ترین مورد اختلاف بین مسکو و آمریکا اشاره کرده است: برخورد با رژیم سوریه. روسیه از معدود پشتیبانان بشار اسد و رژیم سوریه به شمار می‌آید. به زعم این سیاستمدار آمریکایی، پوتین با رفتار خود به چهره روسیه در نگاه جامعه جهانی لطمه می‌زند: «او روسیه را به دوست ستمگران و دشمن مظلومان تبدیل کرده است».

حمایت مسکو از سوریه

مسکو اما همچنان از حمایت خود از رژیم سوریه دفاع می‌کند. ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، روز پنجشنبه در یک کنفرانس بین‌المللی گفت: «من نمی‌توانم با اطمینان صددرصدی بگویم که همه چیز در نهایت به نتیجه‌ای مطلوب ختم خواهد شد، اما آن‌چه در روزهای اخیر دیدیم، امیدوارکننده است».

اشاره پوتین به اقدامات اخیر رژیم سوریه است. دولت این کشور پس از توافق روسیه و آمریکا در ژنو بر سر نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه، با این طرح موافقت کرد و درخواست عضویت در معاهده منع استفاده از تسلیحات شیمیایی را به سازمان ملل ارائه داد. پوتین از این اقدامات به‌عنوان گام‌های عملی یاد کرده است: «در حال حاضر همه چیز دال بر این است که سوریه پیشنهاد ما را پذیرفته و آماده همراهی با طرح بین‌المللی است».

رییس جمهوری روسیه همزمان تأکید کرد که کشورش به تنهایی مسوول امور سوریه نیست: «حقوق و وظایف ما با دیگر طرف‌هایی که به بحث سوریه کشیده شده‌اند، یکسان است».