نگرانی صندوق بین‌المللی پول از کاهش رشد اقتصادی جهان

گروه بین‌الملل- روز جمعه صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد خطر فشار بر بهبود اقتصادی جهان به دلیل آشفتگی اخیر در بازارهای بدهی و تداوم ضعف در بخش مالی تشدید شده است و احتمال می‌رود رشد اقتصادی جهان طی چهار ماه باقی‌مانده از سال ۲۰۱۰ کند شود. صندوق بین‌المللی پول در یادداشتی که برای نمایندگان وزرای دارایی گروه ۲۰ آماده شده است، عنوان کرد رشد اقتصادی جهان طی نیمه اول سال ۲۰۱۰ تا حدی بهتر از حد پییش‌بینی‌ها بوده است «اما پیش‌بینی می‌شود این رشد طی نیمه دوم سال ۲۰۱۰ و نیمه اول سال ۲۰۱۱ به طور موقف کند شود.»

اگرچه بنا به اعلام صندوق بین‌المللی پول اقدامات اروپا برای فرونشاندن بحران بدهی منطقه یورو نگرانی بازارها را کاهش داده است، اما این سازمان ضعف در بخش مالی و عدم اطمینان به ثبات اقتصاد بعضی از کشورها را علت کاهش رشد اقتصادی می‌داند.

بنا به گزارش بی‌بی‌سی صندوق بین‌المللی پول از کشورهای توسعه یافته می‌خواهد که برای احیای اقتصاد جهانی کسری بودجه کلان خود را کاهش دهند.

انتظار می‌رود که کسری بودجه آمریکا، بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی جهان، تا پایان سال جاری به حدود یک و نیم تریلیون دلار برسد.

صندوق بین‌المللی پول همچنین در گزارش خود خطرات بالقوه برای اقتصاد جهان را اعلام کرده است.

یکی از این عوامل، احتمال عدم توانایی برخی دولت‌ها در پرداخت بدهی‌های خارجی است، موردی که چند ماه پیش در یونان اتفاق افتاد.

بحران بدهی‌های یونان مداخله مشترک سازمان بین‌المللی پول و اتحادیه اروپا را در پی داشت که با اختصاص ۱۰۰ میلیارد یورو اعتبار، به کمک این کشور شتافتند.

صندوق بین‌المللی پول همچنین نگران آینده بازار مسکن آمریکاست که در ماه ژوئیه امسال بار دیگر با افت چشمگیری روبرو شد. کارشناسان این سازمان به ویژه نگرانند که اگر روند عدم توانایی شهروندان آمریکا در پرداخت اقساط خانه‌هایشان افزایش یابد، میزان وام‌هایی که بانک‌ها در اختیار مردم قرار می‌دهند کاهش یابد.

صندوق بین‌المللی پول خواهان برقراری توازن در اقتصاد جهانی شده است و در این راستا به کشورهای آسیایی توصیه می‌کند که با ایجاد طرح‌های محرک اقتصادی تقاضای داخلی برای کالا و خدمات را بالا ببرند.

این سازمان همچنین از کشورهای توسعه یافته می‌خواهد که صادرات خود را بالا ببرند و کسری بودجه کلان خود را کاهش دهند.