این مساله ۶روز پس از یک انتخابات سراسری اعلام شد که بسیاری انتظار داشتند «مسلم لیگ- شاخه نواز» (یا P.M.L-N) پس از اینکه از حمایت ارتش (که اغلب نتایج انتخابات را مهندسی کرده است) برخوردار شد، به راحتی پیروز شود. اما نامزدهای متحد با خان، دو حزب بزرگ قدیمی را تارومار کردند. نتایج انتخابات روزها را با شوخی‌های سیاسی رقم زد. درحالی‌که «مسلم لیگ- شاخه نواز» و «حزب مردم پاکستان» درباره پیوستن نیروهایشان به یکدیگر بحث می‌کردند، کشور در انتظار بود تا ببیند که آیا خان (که در حال گذراندن احکام زندان است و  به گفته وی انگیزه‌های سیاسی دارند) می‌تواند نگرانی دیگری ایجاد کند و ائتلافی برای خود تشکیل دهد.

درحالی‌که اعلامیه روز سه‌شنبه تایید می‌کند که اعضای حزب خان («تحریک انصاف پاکستان» یا PTI) در کسوت اپوزیسیون در پارلمان حضور خواهند داشت، اما به‌طور بالقوه چالش جدی برای دولت ائتلافی خواهند بود. «تحریک انصاف پاکستان» ارتش را به دستکاری در شمارش آرا متهم کرده و وعده داده است که یک نبرد طولانی و سخت قضایی را برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات به راه خواهد انداخت. برای بسیاری از پاکستانی‌ها، این اتهامات به مشروعیت ائتلاف شریف آسیب می‌زند؛ زیرا «تحریک انصاف پاکستان» رهبران کشور را متهم به تشکیل دولت با «آرای دزدیده‌شده» کرده‌اند. اعلام «مسلم لیگ- شاخه نواز» در روز سه‌شنبه مبنی بر اینکه این ائتلاف، شریف را به‌عنوان نخست‌وزیر معرفی می‌کند، به روزها گمانه‌زنی درباره اینکه آیا او یا برادر بزرگ‌ترش (نواز شریف که سه بار نخست‌وزیر بوده است) دولت بعدی را رهبری خواهد کرد، پایان داد.

شهباز شریف، ۷۲ساله، پس از برکناری خان توسط پارلمان در سال۲۰۲۲، رهبری یک دولت ائتلافی را برعهده داشت. او نسبت به برادرش (که چندین‌بار با ژنرال‌ها دچار اختلاف شده و اصرار داشت که باید دولت در دست یک دولت غیرنظامی باشد) احترام بیشتری برای ارتش قائل است. تحلیلگران می‌گویند که معرفی شریفِ جوان‌تر به‌عنوان نخست‌وزیر نشان می‌دهد که ارتش کنترل محکم خود را بر سیاست کشور از پشت صحنه حفظ خواهد کرد. دولت ائتلافی قبلی به رهبری شریف عمیقا نامحبوب بود و به خاطر ناتوانی در رسیدگی به بحران اقتصادی که تورم را در سال‌های اخیر به بالاترین حد خود رسانده بود، مورد انتقاد قرار گرفت. اقتصاد این کشور با کمک مالی ۳میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول زنده مانده است.

«مُنیب فاروق» یک تحلیلگر سیاسی مستقر در لاهور گفت: «این یک کار دشوار برای دولت شهباز شریف خواهد بود. چرخش اقتصادی مورد انتظار که همه مدام درباره آن صحبت می‌کنند، دور از واقعیت است.» رهبران «مسلم لیگ- شاخه نواز» گفتند که دختر بزرگ شریف، مریم نواز شریف، برای رهبری دولت استانی در استان پنجاب، زادگاه خاندان سیاسی شریف و جایی که اخیرا با چالش شدید «تحریک انصاف» روبه‌رو شده است، نامزد خواهد شد. این اقدام به‌عنوان تلاشی از جانب شریف بزرگ برای واگذاری «باتوم» حزب به دخترش تلقی شد. آصف علی زرداری، یکی از روسای حزب مردم پاکستان و مقامات چند حزب کوچک دیگر پس از برگزاری نشست رهبران در اسلام‌آباد، اواخر شب سه‌شنبه از شهباز شریف برای تشکیل دولت بعدی ابراز حمایت کردند.