گروه خودرو- بازار خودرو بار دیگر وارد انتظاری شده است که با سفر رییس‌جمهور به نیویورک آغاز شد، انتظاری برای کاهش قیمت خودرو در پی مذاکراتی که در این سفر رقم خورد. این انتظار بیراه هم نبود؛ زیرا مذاکرات حسن روحانی با رییس‌جمهور آمریکا بعد از ۳۵ سال تاثیر خود را به صورت کاهش نرخ ارز، سکه و در پی آن کاهش قیمت برخی خودروها در بازار نشان داد. به گفته فعالان بازار در حال حاضر قیمت خودروهای وارداتی تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز روندی کاهشی پیدا کرده است و خودروهای داخلی نیز عموما با ثبات قیمت همراه بوده‌اند. ثبات قیمت‌ها در بازار خودرو به معنای رکودی است که برای چندمین بار در سال‌جاری و در پی انتظار برای کاهش قیمت‌ها ایجاد شده است. رکود و ثبات قیمت‌ها در بازار در حالی است که این روزها خودروسازان تلاش دارند تا بار دیگر قیمت‌گذاری محصولاتشان را در دست بگیرند به این ترتیب به نظر می‌رسد چنانچه خودروسازان موفق به آزادسازی قیمت شوند، قیمت‌های فعلی بازار بر قیمت نهایی خودروها در کارخانه بسیار تاثیرگذار باشد.

به گفته فعالان بازار کاهش قیمتی که هفته گذشته با سرعتی تقریبا زیاد پس از سفر رییس‌جمهور به نیویورک در بازار خودرو رخ داد، در رابطه با خودروهای داخلی رنگ ثبات به خود گرفته است؛ اما در رابطه با خودروهای خارجی روند قیمت‌ها در برخی مدل‌ها همچنان کاهشی است.

کاهش قیمت قطره چکانی داخلی‌ها

بازار این روزها در آرامش و رکود، انتظار روزهای ارزان‌تری را می‌کشد و به نظر می‌رسد این انتظار توانسته است برخی قیمت‌ها را از هفته گذشته تا این هفته کمی پایین‌تر بیاورد. به گفته فعالان بازار این هفته قیمت خانواده پرایدها ثابت بوده است. خودرو پرطرفدار ۱۱۱ این هفته از ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پایین‌تر نیامد و هم خانواده‌های آن، یعنی پراید ۱۳۱ و ۱۳۲ نیز به ترتیب روی ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان و ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باقی مانده‌اند، به نظر می‌رسد این خودروها قصد ندارند از این قیمت‌ها پایین‌تر بیایند؛ زیرا طی هفته گذشته نیز با ثبات همراه بوده‌اند. تیبا هم طی این هفته با قیمت هفته‌های گذشته‌اش؛ یعنی ۲۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

اما خودروی تندر‌۹۰ بر خلاف خودروهای خانواده پراید، در مدل E۱ خود علاوه بر کاهش قیمتی که هفته گذشته داشته، این هفته نیز با کاهش قیمتی ۵۰۰ هزار تومانی همراه شد و در حال حاضر ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.

مدل‌های E۲ این خودرو اما روی قیمت‌های هفته گذشته‌شان که با کاهشی ۵۰۰ هزار تومانی همراه بودند باقی مانده‌اند. تندر پارس‌خودرو همچنان ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و تندر ایران خودرو هم روی ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باقی مانده است. کاهش قیمت تندر ۹۰ طی هفته گذشته و هفته جاری در حالی است که به دلیل مشکلات ناشی از تحریم صنعت خودرو تولید این خودرو با کاهش چشمگیری مواجه شده است.

مگان، اما نه به مذاکرات توجهی دارد و نه به کاهش نرخ ارز، این خودرو مانند هفته‌های گذشته روی ۸۷ میلیون تومان باقی مانده است.

میهمان قدیمی پارس خودرو، یعنی ماکسیما هم هفته‌ای بدون تغییرات قیمتی را پشت‌سر گذاشته و هم‌اکنون ۱۱۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

آن طور که از بازار ۲۰۶ خبر می‌رسد، پژو ۲۰۶ تیپ دو روی قیمت ۳۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باقی مانده است و تیپ ۵ این خودرو هم که این روزها در خطوط تولید ایران خودرو به صورت داخلی‌سازی شده به تولید می‌رسد، قیمتی برابر با ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد. V۹ هم بعد از افت یک میلیون تومانی اش در هفته گذشته تغییری نداشته و همچنان با قیمت ۵۱ میلیون تومان معامله می‌شود. ثبات قیمت این محصولات در حالی است که V۸ در این هفته یک میلیون تومان کاهش داشته و هم‌اکنون با قیمتی برابر با ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

پژو ۴۰۵ بنزینی این هفته ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شده و مدل دوگانه سوز آن هم همچنان ۲۸ میلیون و ۵۰۰ تومان است. پژو پارس سال نیز ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

اما به نظر می‌رسد خودرو ملی روزهای ثباتش طولانی شده است و مدل LX این خودرو همچنان روی ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باقی مانده است. دومین خودرو ملی ایران خودرو، رانا، اما با روندی کاهشی بین ۳۰ تا ۳۱ میلیون تومان بر اساس رنگ‌های مختلف معامله می‌شود.

بازار داغ چینی‌ها

خودروهای چینی زمانی به ارزانی معروف بودند و همین مساله باعث می‌شد مشتریان بازار به سراغ آنها بروند. حالا، اما خودروهای چینی موجود در بازار دیگر مانند گذشته ارزان نیستند اما در عوض بسیار متنوع شده‌اند و مشتریان بازار خودرو به سراغ آنها می‌روند. با این تفاسیر محصولات چینی این روزها در بازار با معاملات نسبتا خوبی همراه هستند خصوصا که طی هفته‌های گذشته قیمت این محصولات روندی کاهشی داشته است. به گفته فعالان بازار خودرو ام‌وی‌ام ۳۱۵ و ۵۳۰ در حالی با قیمتی برابر با ۳۷ میلیون تومان معامله می‌شوند که قیمت این خودروها در ماه‌های گذشته برابر با ۴۰ میلیون تومان بوده است. خودرو X۳۳ نیز که محصول شاسی بلند ام‌وی‌ام است این روزها قیمتی برابر با ۶۱ میلیون تومان دارد. خودرو تازه وارد جک توجوی هم در بازار با قیمتی برابر با ۳۲ میلیون تومان معامله می‌شود. شاسی بلند X۶۰ که توسط شرکت لیفان در ایران مونتاژ می‌شود در بازار قیمتی معادل ۶۴ میلیون تومان دارد و لیفان ۶۲۰ هم ۴۱ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

به نظر می‌رسد خودروهای چینی در سایه کاهش تیراژ خودروهای داخلی، حساب زیادی روی بازار خودروی کشور باز کرده‌اند و مشتریان نیز با توجه به کمبود عرضه خودرو و نبود مدل‌های متنوع در بازار به حضور چینی‌ها پاسخ مثبت داده‌اند.

بازار دیگر وارداتی‌ها هم خبر از ثبات می‌دهد، هیوندایی سوناتا روی ۱۴۱ میلیون تومان ثابت مانده است و دیگر محصولات این خانواده یعنی آزرا و سانتافه نیز به ترتیب روی ۲۰۴ و ۲۴۲ میلیون تومان باقی مانده‌اند. شاسی بلندهای این خانواده؛ یعنی IX۵۵ و IX۳۵ نیز مانند هفته گذشته به ترتیب ۱۱۲ و ۱۵۱ میلیون تومان معامله می‌شوند. ژاپنی‌های بازار هم روند کاهشی را کنار گذاشته‌اند و راه ثبات در پیش گرفته‌اند، بر همین اساس تویوتا اوریون مانند هفته گذشته ۲۰۲ میلیون تومان و تویوتا کرولا هم ۱۲۸ میلیون تومان است.

هوندا آکورد و هوندا سیویک هم که از تازه واردهای بازار هستند به ترتیب ۱۷۲ و ۱۴۰ میلیون تومان قیمت دارند.