قیمت اعلام شده روغن خودرو از سوی واردکنندگان قیمت واقعی نیست و برای فرار از تعرفه پایین‌تر است ولی در بازار با قیمت واقعی به فروش می‌رسد. عباس حلوایی، رییس اتحادیه فروشندگان لاستیک و روغن خودرو، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه افزایش قیمت نفت باعث بالارفتن قیمت موادی مثل لاستیک و روغن خودرو می‌شود، گفت: قیمت روغن خودرو تا ۱۲درصد بالا رفته که تولیدکنندگان دلیل آن را افزایش قیمت نفت پایه عنوان می‌کنند.

وی درباره لاستیک‌های چینی که از تشابه اسمی با برندهای معروف استفاده می‌کنند، گفت: ممکن است برخی لاستیک‌های چینی تحت لیسانس یک برند معروف باشند، اما بسیاری از آنها با استفاده از این تشابه‌ها لاستیک‌های بسیار بی‌کیفیتی را به بازار عرضه می‌کنند که در اندک مدتی مثل پنیر خرد می‌شوند که همین امر خطرات زیست محیطی بسیاری در پی دارد.

حلوایی واردات لاستیک خودروهای جدید را گریز ناپذیر دانست و گفت: با توجه به اینکه تکنولوژی کنونی کشور ما تولید لاستیک متشکل از نخ نایلون است که امروزه تقریبا منسوخ شده، مجبور به واردات هستیم. در صورتی که تکنولوژی روز دنیا QTR و لاستیک‌های سیمی و استیل است و در شرایط فعلی به دلیل مسائل تحریم قادر به دستیابی به تکنولوژی روز نیستیم.

وی ادامه داد: نیاز واردات کشور ۲۰درصد از کل مصرف است، ولی متاسفانه این رقم سال گذشته به ۳۵درصد هم رسید ولی با قاطعیت می‌توان گفت بیش از ۱۰درصد آنها هم کارایی ندارند، چون لاستیک‌های از رده خارج و بی‌کیفیتی هستند که سریعا بعد از یکی دو ماه استفاده سوراخ شده یا می‌ترکند و جان مردم را به خطر می‌اندازند.

حلوایی تعرفه واردات را ۶۵‌درصد برای لاستیک خودرو و ۴۵‌درصد برای لاستیک‌های باری عنوان و اضافه کرد: واردکنندگان به دلیل تعرفه بالای لاستیک خودرو قیمت واقعی آن را به گمرک نمی‌دهند، چون در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلو لاستیک کمتر از سه دلار نیست ولی واردکنندگان رقم ۵/۱ دلار را ارائه می‌دهند و از سوی دیگر چون نظارتی بر فروش وجود ندارد آن را به قیمت واقعی‌اش می‌فروشند، در واقع نصف تعرفه را پرداخت و سود کامل را دریافت می‌کنند.

حلوایی نظارت بر قیمت فروش متناسب با قیمت اعلامی در گمرک را به عنوان راهکاری برای مقابله با چنین سودجویی‌هایی دانست و تاکید کرد: اساسا بر فروش و قیمت کالاهای وارداتی هیچ نظارتی صورت نمی‌گیرد و وزارت بازرگانی صرفا قیمت کالاهای تولیدی در داخــل را کنترل می‌کند.

وی همچنین با اشاره به اینکه برای فرار از تعرفه واردات کارهای دیگری هم از سوی واردکنندگان انجام می‌شود، گفت: به طور مثال لاستیک‌ها و تویوپ‌های کوچک در داخل لاستیک بزرگ خودروهای لودر و باری قرار می‌گیرند و به دلیل تعرفه بالا بدون پرداخت تعرفه وارد کشور می‌شوند.