شماره روزنامه ۶۰۲۵
|

  • قطعنامه ضدایرانی

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: شورای حکام ۳۵عضوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن از ایران می‌خواهد همکاری‌های خود با این سازمان را افزایش دهد و ممنوعیت اخیر خود را برای بازرسان ارشد لغو کند. این قطعنامه که توسط بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشنهاد شد، با ۲۰رای موافق، ۲رای مخالف و ۱۲رای ممتنع به تصویب رسید. تهران تهدید کرده است که از طریق کاهش بیشتر نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای خود به این اقدام غرب در شورای حکام پاسخ خواهد داد.
  • تاکید مخبر بر سلامت کامل فرآیند انتخابات

    دنیای اقتصاد: روز گذشته نخستین جلسه هیات دولت پس از پایان ثبت‌نام نامزدهای ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم برگزار شد. بر این اساس نامزدهای ریاست‌جمهوری مشخص شده و فضای کشور انتخاباتی است. از این‌رو اظهارات اعضای هیات دولت در حضور هفتگی‌شان در حیاط پاستور نیز در مورد انتخابات بود. در همین راستا نطق محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری در جلسه هیات دولت نیز در مورد انتخابات بود و او نکاتی را گوشزد کرد.
  • بیانیه خاتمی برای انتخابات

    دنياي اقتصاد: رئیس دولت اصلاحات در بیانیه‌ای با اشاره به شرایط کشور بر شرکت در انتخابات تاکید کرد. بیانیه‌ای که به نظر می‌رسد تلفیقی از هر دو دیدگاه موجود در جبهه اصلاحات درباره مشارکت در انتخابات باشد. خاتمی تاکید دارد نامزد اصلاح طلبان باید در باور و عمل ملتزم به اصلاحات و تحول و تلاشگر در جهت اصلاح باشد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷

    حسین شریعتمداری دیروز در یکی از مطالب صفحه اصلی روزنامه کیهان، به خاطر نقل بخش‌هایی از نامه اخیر رهبر انقلاب به جوانان دانشجوی آمریکا به‌گونه‌ای نامنسجم، عذرخواهی کرد: «در یادداشت کیهان یکشنبه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) با عنوان «طرف درست تاریخ» که موضوع آن نقش ماندگار و هدایتگر نامه اخیر رهبر معظم انقلاب برای جوانان دانشجوی آمریکا و گستره استقبال دانشجویان و صاحب‌نظران آمریکایی و اروپایی از آن بود، بخش‌هایی از نامه حضرت آقا به‌گونه‌ای نامنسجم نقل شده بود که احتمال داشت و دارد، به روال روان و حکیمانه این سند تاریخی لطمه بزند. توضیح آن که نقل بخش‌هایی از نامه یاد شده در یک یادداشت طبیعی است، ولی گزینش این بخش‌ها نباید به‌گونه‌ای باشد که خواننده را در کشف و درک دقیق آنچه حضرت آقا در نظر داشته‌اند با دشواری روبه‌رو کند و متاسفانه این بی‌دقتی در یادداشت میهمان کیهان یکشنبه رخ داده بود. کیهان ضمن پوزش از ساحت مقدس رهبر معظم انقلاب، امیدوار است که خوانندگان گرامی نیز با توجه به توضیح مورد اشاره، عذر تقصیر ما را بپذیرند.»
  • انتخابات ایران زیر سایه پرونده هسته‌ای

    دنیای‌اقتصاد: ۸۰ نامزد برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در ۲۸ژوئن-۸تیر ثبت‌نام کرده‌اند که در پس‌زمینه رویارویی فزاینده با غرب بر سر برنامه هسته‌ای تهران و دسترسی سازمان ملل به سایت‌های هسته‌ای این کشور قرار دارد. پیروز انتخابات جانشین سیدابراهیم رئیسی می‌شود که در سانحه سقوط بالگرد در اردیبهشت‌ماه به شهادت رسید.
  • خداحافظی چین با سیاست «دوری یا نزدیکی برابر»

    دکتر محمدجواد قهرمانی/کارشناس مسائل چین
    یکی از تحولات مهم در روابط چین با خاورمیانه، حمایتی است که این کشور از موضع امارات درخصوص جزایر سه‌گانه به عمل می‌آورد. در اتفاقی مهم، در بند۲۶ بیانیه مشترک میان رهبران دو کشور در تاریخ ۲ژوئن۲۰۲۴ پکن بار دیگر این موضع را تکرار کرد. طبق مفاد این بند «جمهوری خلق چین حمایت خود را از تلاش‌های امارات متحده عربی برای دستیابی به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز در موضوع جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه مطابق با حقوق بین‌الملل و حل این موضوع مطابق با مشروعیت بین‌المللی اعلام می‌کند.» نکته قابل توجه این است که به‌رغم اعتراض جمهوری اسلامی ایران از طریق فراخواندن سفیر چین، مجددا مقامات پکن بر موضع خود تاکید کردند.
  • ان‌شاءالله یک رئیس‌جمهور شایسته برای ملت ایران تعیین شود

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم مردم در سی‌وپنجمین سالگرد عروج حضرت امام خمینی‌(ره) با تبیین اهمیت و برجستگی مساله فلسطین در دیدگاه‌ها و رویکردهای امام راحل، تاکید کردند: پیش‌بینی ۵۰ سال قبل امام بزرگوار درباره فلسطین، به تدریج در حال تحقق است و عملیات معجزه‌آفرین طوفان‌الاقصی با باطل کردن نقشه وسیع دشمنان برای تسلط بر منطقه و جهان اسلام، رژیم صهیونیستی را در مسیر اضمحلال قرار داده و در پرتو ایستادگی ایمانی و تحسین‌برانگیز مردم غزه، رژیم اشغالگر در مقابل چشم جهانیان در حال ذوب شدن است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با تجلیل از ویژگی‌ها و خدمات رئیس‌جمهور شهید و قدردانی از حضور پرمعنا و عظیم ملت در تشییع شهیدان خدمت، گفتند: حماسه انتخابات بسیار مهم پیش‌رو، مکمل حماسه ملت در بدرقه شهیدان خدمت است و ان‌شاءالله در سایه مشارکت پرشور، آرای بالای ملت و حاکمیت اخلاق در رقابت‌های انتخاباتی، رئیس‌جمهوری «پرکار»، «فعال»، «آگاه» و «معتقد به مبانی انقلاب» برگزیده ‌می‌شود و ضمن پرشدن حفره‌های اقتصادی و فرهنگی، منافع ملت در منطقه و جهان حفظ و تامین خواهد شد.
  • گروسی: باید ایران را متقاعد کنیم

    دنیای اقتصاد: نشست ماه ژوئن شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز دوشنبه آغاز به کار کرده است. در عین حال لارنس نورمن، خبرنگار وال‌‌‌استریت ژورنال دوشنبه شب از ارائه ‌پیش‌نویس قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام خبر داد. هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه بریتانیا، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکای اروپا (E۳) پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نویس قطعنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای علیه ایران را برای ارائه به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تهیه کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و بر ارائه آن پافشاری می‌کنند.
  • طبقه‌بندی ۸۰ نامزد

    دنیای اقتصاد: با پایان ثبت‌نام نامزدهای ریاست‌جمهوری، اولین مرحله انتخابات روز دوشنبه پایان یافت. بنا بر اعلام نظیف، سخنگوی شورای نگهبان بررسی صلاحیت ۸۰داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری از دیروز به مدت ۵روز آغاز شد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد از میان این ۸۰نفر، ۵۳نفر از نماینده‌های فعلی و ادوار مختلف مجلس، ۱۰وزیر در کابینه‌های مختلف، ۳وزیر فعلی، یک رئیس‌جمهور پیشین، یک معاون اول رئیس‌جمهوری، چهار نفر با سابقه نظامی، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، یک رئیس دانشگاه و یک عضو مجلس خبرگان رهبری حضور دارند.
  • چرا مخبر نیامد؟

    دنیای اقتصاد: در ۲۴ساعت گذشته اخبار زیادی درباره دلیل عدم حضور محمد مخبر در انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح بود که روز گذشته سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درخصوص چرایی عدم ثبت‌نام مخبر در انتخابات توضیحاتی ارائه کرد. وی گفت: بعد از شهادت آیت‌الله رئیسی به‌صورت طبیعی آنچه محل تامل بود چگونگی تداوم مسیر خدمت و پیگیری راه، اندیشه و شعارهای شهید عزیز جمهور بود. وی افزود: اجماع اعضای دولت نیز بر ضرورت تداوم مسیر خدمت با مسوولیت آقای مخبر قرار گرفت. گزینه‌ای که بیشترین بار مسوولیت در دولت شهید رئیسی را بر عهده داشت و اجرای بسیاری از دستورات شهید در همه این سه‌سال متوجه او بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر