شماره روزنامه ۶۰۱۶
|

  • خداحافظی آخر با رئیسی در مشهد

    دنیای اقتصاد: پیکر شهید ابراهیم رئیسی روز پنج‌شنبه برای وداع آخر با ملت ایران وارد مشهد شد و در میان حضور پرشور و پرشمار مردم مشهد که برای استقبال از پیکر رئیس‌جمهورِ شهیدشان به فرودگاه این شهر رفته بودند، تشییع و سرانجام درآستان قدس رضوی، حرم امام هشتم شیعیان به خاک سپرده شد. پیکر شهید رئیسی در حالی در حرم امام هشتم شیعیان آرام گرفت که پیش از این او حدود ۴سال تولیت آن را بر عهده داشت و خادم‌الرضا(ع) بود. پیش از این پیکر ابراهیم رئیسی روی دستان مردم تبریز، قم و تهران تشییع شده بود و مشهد مقدس آخرین ایستگاه تشییع پیکر رئیس‌جمهوری بود.
  • ریخت‌شناسی ترکیب هیات‌های عربی

    دنیای اقتصاد: حضور قابل‌توجه دولت‌های عربی خلیج فارس در مراسم تشییع رئیس‌جمهور ایران و هیات همراه نقطه عطفی در روابط تهران با پایتخت‌های عربی در طول بیش از یک دهه گذشته محسوب می‌شود. از حضور وزیر خارجه بحرین پس از ۱۳ سال از آخرین سفر یک مقام ارشد حکومت آل خلیفه به تهران و هیات چند‌نفره و سطح بالای عربستان سعودی به رهبری منصور بن متعب بن عبدالعزیز دستیار ویژه پادشاه و عضو هیات وزیران تا مشارکت امیر قطر، وزرای خارجه کویت و امارات و فرستاده ویژه سلطنت عمان. اتفاقی که می‌تواند روند تنش‌زدایی در دو سوی خلیج فارس را تقویت کند.
  • ۶ دور مذاکرات در ۸ ماه

    دنیای اقتصاد: «میدل ایست‌آی» به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا در عمان نوشت که هیات‌های دو طرف درباره پایان دادن به جنگ اسرائیل و تمایل مشترک برای تغییر در دولت اسرائیل صحبت کرده‌اند. برت مک‌گرک، مشاور ارشد بایدن در خاورمیانه اوایل ماه جاری با علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران مذاکره کرد. این در حالی است که بنا بر شنیده‌های روزنامه «دنیای‌اقتصاد» ایران و آمریکا از ۷ اکتبر حدود ۶دور مذاکرات غیر مستقیم در عمان داشته‌اند.
  • تشییع مردمی رئیس‌جمهور پیام قوت ایران به دنیا بود

    رهبر انقلاب در دیدار با خانواده شهید سیدابراهیم رئیسی، تشییع مردمی رئیس‌جمهور را پیام قوت جمهوری اسلامی به همه دنیا برشمردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای چهارشنبه شب (دوم خرداد) با حضور در منزل شهید رئیسی و دیدار با خانواده ایشان، رئیس‌جمهور شهید را مظهر شعارهای انقلاب اسلامی دانستند و اظهار ارادت مردم به ایشان را پیامی به دنیا به نفع جمهوری اسلامی توصیف کردند. در این دیدار که حجت‌الاسلام‌والمسلمین علم‌الهدی، سرکار خانم دکترعلم‌الهدی همسر شهید رئیسی، فرزندان و بستگان ایشان حضور داشتند، رهبر انقلاب اسلامی، فقدان آقای رئیسی را خسارت سنگین و غیرقابل جبرانی برای کشور توصیف کردند.
  • دیدار ۷ مقام خارجی با رهبر انقلاب

    دنیای اقتصاد: به دنبال شهادت ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری و همراهانش درسانحه سقوط بالگرد، روز چهارشنبه دوم خرداد مقامات کشورهایی که برای شرکت در مراسم خاکسپاری رئیس‌جمهوری و همراهان وی به ایران سفرکرده بودند با مقام معظم رهبری دیدار و گفت‌وگو کردند. محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، ‌شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان، تمیم بن‌حمد آل‌ثانی امیر قطر، نبیه بری رئیس مجلس لبنان و ‌قیس سعید رئیس‌جمهور تونس از جمله مقاماتی بودند که به دیدار مقام معظم رهبری رفتند و پیام تسلیت دولت و ملت خود را به ایشان اعلام کردند.
  • در سانحه «اوزی» چه گذشت؟

    دنیای اقتصاد: چهار روز از سانحه بالگرد ریاست‌جمهوری و همراهانش می‌گذرد. سانحه‌ای که منجر به شهادت رئیس‌جمهور و هیات همراه در حال انجام وظیفه شد. این سانحه اما همچنان زیر ذره‌بین مسوولان و کارشناسان و متخصصان است. هنوز هم بر پایه آخرین گزارشی که از سوی نیروهای مسلح منتشر شده؛ «بخش قابل توجهی از اسناد و مدارک مرتبط با سانحه بالگرد یادشده جمع‌آوری شده است و برای بررسی برخی از قطعات و اسناد، نیاز به زمان بیشتری می‌باشد که پس از اتقان‌سنجی و کار تخصصی و کارشناسی دقیق‌تر در اطلاعیه‌های بعدی به سمع و نظر ملت شریف و انقلابی ایران خواهد رسید.» در این چندین ساعت گذشته، مصاحبه‌ها و اظهارنظرهای بسیاری درباره نحوه سقوط این بالگرد منتشر شده است که در این گزارش روایت‌های رسمی مسوولان را معیار قرار می‌دهیم.
  • همه نامزدهای ۸ تیر

    دنیای‌اقتصاد: شورای پیش‌بینی‌شده در قانون اساسی متشکل از سرپرست ریاست‌جمهوری و رؤسای قوه مقننه و قضائیه موظف است طی ۵۰روز مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کند. از ۱۰خرداد و با آغاز مهلت ثبت‌نام نامزدها انتخابات رسما وارد پروسه قانونی می‌شود. به همین دلیل «دنیای‌اقتصاد» به گمانه‌زنی درباره فهرست نامزدهای احتمالی انتخابات پرداخته است.
  • قطب‌‌‌نمای سیاست خارجی با تغییر افراد تغییر نمی‌‌‌کند

    ایسنا: سرپرست وزارت امور خارجه گفت: سیاست خارجی نظام بر اساس یک عقلانیت راهبردی ترسیم و تدوین شده و وزارت خارجه بر اساس آن چارچوبی که ترسیم شده و چارچوب کلی آن باید در شورای عالی امنیت ملی و توسط رهبر انقلاب تایید نهایی بشود، عمل می‌‌‌کند. علی باقری در حاشیه مراسم ترحیم شهید امیرعبداللهیان در جمع خبرنگاران افزود: چارچوب‌‌‌ها و جهت‌‌‌گیری‌‌‌ها مشخص است و با تغییر افراد دچار تحول و تغییر نخواهد شد. باقری ادامه داد: هنر و توانایی و هوشمندی و تجربه و بازیگردانی و بازی‌‌‌سازی افراد در میدان دیپلماسی قاعدتا می‌تواند متفاوت باشد ولی این به این معنی نیست که قطب‌‌‌نمای سیاست خارجی کشور دچار تغییر و تحول بشود.
  • سامانه یکپارچه دفاع موشکی یک گام به پیش

    دنیای‌اقتصاد: رسانه آمریکایی بریکینگ دیفنس در مطلبی به بررسی نشست اخیر گروه‌‌‌های کاری دفاعی ایالات متحده و شورای همکاری خلیج فارس در مورد سامانه یکپارچه دفاع موشکی(‌IAMD) و امنیت دریایی در ریاض پرداخت و نوشت: «نشست نظامی مشترک ایالات متحده آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز چهارشنبه ۲۲ مه (دوم خرداد) در ریاض برگزار ‌‌‌شد.» این خبر را یک روز پس از بریکینگ دیفنس و به‌طور رسمی سفارت آمریکا در ریاض اعلام و تایید کرد.به گفته یک مقام دفاعی ارشد آمریکایی، ایالات متحده و کشورهای شورای همکاری خلیج‌‌‌فارس روز چهارشنبه دوم خرداد تشکیل گروه‌‌‌های کاری دفاعی جدیدی را اعلام کردند که در عربستان سعودی مستقر هستند تا «همکاری آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس و یکپارچگی چندجانبه [موشکی] در برابر تهدیدهای هوایی و دریایی مشترک را پیش ببرند».
  • تسلیت «دنیای‌اقتصاد» به خانواده خانم لیلا اکبرپور

    خانم لیلا اکبرپور، خبرنگار باسابقه در حوزه بیمه و عضو قدیمی گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» پنج‌شنبه گذشته از میان ما رفت. خانم اکبرپور سال‌ها با بیماری سخت دست به گریبان بودند، اما آنچه در چشم‌ها و ذهن‌های خانواده «دنیای‌اقتصاد» از سخت‌کوشی ایشان به ثبت رسیده، گواه «مقاومت و‌ بردباری» در برابر مشکلات ناشی از بیماری بود. ایشان در طول سال‌ها فعالیت رسانه‌ای و روزنامه‌نگاری، با جدیت و دقت فراوان، تحولات و رخدادهای صنعت بیمه را رصد و گزارش می‌کردند و در این حوزه به یک کارشناس صاحب‌نظر تبدیل شده بودند. گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» ضایعه درگذشت خانم لیلا اکبرپور را به خانواده محترم ایشان تسلیت می‌گوید و برایشان صبر و آرامش آرزو می‌کند.
  • بدرقه ابراهیم

    شهادت ابراهیم رئیسی با واکنش‌های گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه شد. رهبران کشورهای همسایه و منطقه طی پیام‌های جداگانه‌ای این حادثه را به دولت و ملت ایران تسلیت گفتند. چین و روسیه و برخی کشورهای غربی نیز با اعلام همبستگی خود با کشورمان به این حادثه تلخ و جانکاه واکنش نشان دادند. همزمان تحولات مربوط به شهادت هشتمین رئیس‌جمهور ایران و تیم همراه او مورد توجه گسترده رسانه‌های خارجی قرار گرفت. همه این رسانه‌ها در بخش‌های ویژه و به‌صورت زنده تحولات ایران را رصد می‌کردند.
  • دیپلمات حافظ دیپلماسی

    دنیای اقتصاد: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دولت ابراهیم رئیسی که در سانحه سقوط بالگرد در روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه به همراه رئیس دولت سیزدهم به شهادت رسیدند، در زمره دیپلمات‏‌هایی به شمار می‌رود که عملکرد درون سازمانی وی توانسته بود دو طیف نیروهای بوروکراتیک و حرفه‏‌ای داخل سازمان را گرد هم آورد و تعادلی را هم در میان نیروهای این سازمان و هم پیشبرد مسائل مرتبط با سیاست خارجی ایجاد کند.
  • باقری؛ میراث‌دار وزیر شهید

    دنیای‌اقتصاد: با شهادت وزیر امور خارجه ایران، چهره‌ای سکانداری دستگاه دیپلماسی تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را در دست گرفت که می‌توان او را دست راست حسین امیرعبداللهیان در پیشبرد امور روابط خارجی به‌ویژه در دو کلان‌مساله سیاست همسایگی و مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم‌ها دانست. علی باقری‌کنی دیپلمات آرام، گزیده‌گوی و در پشت پرده که از مدت‌ها پیش از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در پرونده مذاکرات هسته‌ای حضور داشته و از نزدیک با دقائق و ظرافت‌های آن آشنایی دارد، از سوی هیات دولت به عنوان مسوول کمیته بین‌الملل و امور خارجه دولت انتخاب شد. طبیعتا طبق اصل ۱۳۵ قانون اساسی وقتی وزارتخانه‌‌‌ای وزیر ندارد، رئیس‌‌‌جمهور می‌تواند حداکثر برای سه ماه، فردی را برای سرپرستی این وزارتخانه انتخاب و معرفی کند. بنابراین تا چند ماه آینده که شاهد استقرار دولت جدید باشیم، باقری راه امیرعبداللهیان را با کمترین تغییر ادامه خواهد داد و از این بابت خللی در روند توسعه روابط با همسایگان و گفت‌وگوها درخصوص کاهش تنش‌ها در سطح منطقه پیش نخواهد آمد.
  • ظریف: مقصر فاجعه، تحریم‌های آمریکا است

    دنیای‌اقتصاد: محمد‌جواد ظریف وزیر امور خارجه سابق دولت حسن روحانی در گفت‌وگو با بخش خبری صداوسیما ضمن تسلیت شهادت رئیس‌جمهور و تیم همراه وی از جمله حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه گفت: مقصر فاجعه دیروز ایالات متحده است که فروش هواپیما و قطعات هوانوردی به ایران را تحریم کرده است. ظریف با بغض روی آنتن زنده شبکه خبر شهادت سید‌ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان را تسلیت گفت. جمهوری اسلامی ایران دهه‌هاست که با تحریم ناوگان هواپیمایی از سوی آمریکا مواجه است.
  • وداع آقای رئیس جمهور

    دنیای اقتصاد: صبح امروز، خبر ناگوار شهادت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و تیم همراهش تایید شد.پس از سانحه هوایی یکشنبه بعد از ظهر که طی آن بالگرد رئیس جمهور از رادار خارج شد ،با تلاش شبانه روزی تیم امداد سرانجام ساعت ٧:٢٧ دقیقه صبح دوشنبه و با پیدا شدن قطعات باقیمانده بالگرد خبر شهادت مورد تایید قرار گرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر