شماره روزنامه ۶۰۱۹
|

  • قالیباف امروز برای نامزدی در انتخابات تصمیم می‌گیرد

    با تشکیل نخستین جلسه فراکسیون انقلاب اسلامی به عنوان فراکسیون اکثریت مجلس و تعیین هیات رئیسه و اعضای آن تکلیف یکی از مهم‌ترین فراکسیون‌های مجلس مشخص شده است. این جلسه روز یکشنبه تشکیل شد و ۲۱۲ منتخب فرم عضویت خود در این فراکسیون را پرکردند. ترکیبی که اگرچه متشکل از نمایندگانی از امنا، پایداری و جریان قالیباف است، اما به نظر می‌رسد می‌تواند انتخاب محمد‌باقر قالیباف به عنوان رئیس مجلس را آسان‌تر از پیش کند. در این میان شاید انتخاب موسی غضنفرآبادی با حداکثر آرا‌ به عنوان رئیس موقت فراکسیون انقلاب اسلامی و شکست محمود نبویان دیگر نامزد این مقام از او نخستین پیام برای افزایش شانس قالیباف برای ریاست مجلس باشد.
  • مجلس باید آرامش‌بخش و امیدآفرین باشد

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز به کار مجلس دوازدهم، شکل‌گیری یک مجلس تراز را در گرو تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و رفتار جمعی صحیح و صبورانه در داخل قوه مقننه دانستند و تاکید کردند: مجلس باید همواره آرامش‌بخش و امیدآفرین و برانگیزاننده همت‌ها و دعوت‌کننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد.رهبر انقلاب اسلامی همچنین جذب دل‌های مردم و سپاس بی‌دریغ آنها به واسطه خدمت به مردم و عمل صالح را مشمول پاداش الهی دانستند و خاطرنشان کردند: تشییع چند میلیونی رئیس‌جمهور فقید و همراهان عزیزش نمونه‌ای از این پاداش الهی است. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
  • نشست ۱۴ خرداد بدون قطعنامه ضد ایرانی؟

    دنیای اقتصاد: لارنس نورمن، خبرنگار روزنامه وال‌‌استریت ژورنال در مطلبی به بررسی اختلافات بین واشنگتن و سه کشور تروئیکای اروپایی بر سر صدور قطعنامه علیه ایران در نشست پیش‌‌روی شورای حکام پرداخت و به نقل از دیپلمات‌‌های درگیر در مذاکرات نوشت: دولت بایدن متحدان اروپایی را تحت فشار قرار خواهد داد تا از سرزنش ایران به دلیل پیشرفت در برنامه هسته‌‌ای‌‌اش دست بردارند. زیرا آمریکا به دنبال جلوگیری از تشدید تنش‌‌ها با تهران قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر (پاییز) است.
  • زنگ دوازدهم در بهارستان

    دنیای اقتصاد: دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز گذشته طی مراسمی و با پیام مقام معظم رهبری آغاز به‌کار کرد. ایشان در این پیام شکل‌گیری یک مجلس تراز را در گرو تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و رفتار جمعی صحیح و صبورانه در داخل قوه مقننه دانستند و تاکید کردند: مجلس باید همواره آرامش‌بخش و امیدآفرین و برانگیزاننده همت‌ها و دعوت‌کننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در این مراسم چهره‌های ارشد کشور از جمله سرپرست ریاست جمهوری، رئیس قوه قضائیه و رؤسای سابق مجلس حضور داشتند.
  • اصلاح‌طلبان می‌آیند؟

    دنیای‌اقتصاد: جبهه اصلاحات عصر روز یکشنبه با دستور کار بررسی نحوه حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری تشکیل جلسه داد. بر اساس شنیده‌های «دنیای‌اقتصاد» تاکنون اعضای جبهه اصلاحات وارد بحث مصادیق نشده‌اند و در حال حاضر درباره چگونگی شرکت در انتخابات دو نگاه در مقابل یکدیگر صف‌آرایی کرده‌اند.
  • پنتاگون در حال کار روی سپر دفاع هوایی

    دنیای‌اقتصاد: المانیتور در گزارشی با اشاره به نشست‌های مشترک آمریکا با دولت‌های عربی درخصوص سپر دفاع هوایی در خاورمیانه نوشت: دولت بایدن از آرامش منطقه‌‌‌ای برای پیشبرد مذاکرات دفاع هوایی و موشکی با کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس استفاده می‌‌‌کند، اما خطر تنش هنوز برطرف نشده است؛ چرا که مقامات پنتاگون نگران هستند که حوثی‌های یمن بتوانند در شرایط کنونی به دریای مدیترانه برسند. المانیتور ۲۲ مه ۲۰۲۴ نوشت: در حالی که دولت بایدن از توافق دوجانبه با عربستان سعودی مرتبط با عادی‌سازی تاریخی با اسرائیل خبر می‌دهد، مقامات پنتاگون در پشت صحنه تلاش می‌کنند تا آنچه را که امیدوارند سنگ بنای استراتژی گسترده‌تر خاورمیانه‌ای واشنگتن در سال‌های آینده باشد، تثبیت کنند.
  • احتمال سفر بن‌سلمان تلویحا رد شد

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سوالی در مورد زمان احتمالی سفر محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی به تهران با توجه به اخبار منتشر شده در این زمینه گفت: اینکه بخواهیم در این شرایط در مورد بازه زمانی این سفر صحبت کنیم یک مقداری، زمان مناسبی نیست‌‌. کنعانی ادامه داد: رئیس‌‌جمهور شهید از ولیعهد سعودی برای سفر به ایران دعوت کرده بود که این دعوت مورد پذیرش قرار گرفته بود و دعوت متقابل از سوی پادشاه سعودی برای سفر رئیس‌‌جمهور شهید به عربستان انجام گرفته بود که این موضوع نیز در چارچوب تلاش برای گسترش روابط مورد پذیرش قرار گرفته بود. وی ادامه داد: در مورد ترتیبات سفر مورد اشاره باید در شرایط دیگری برنامه‌‌ریزی کنیم. پیش‌تر روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی تاکید کرده بود که سفر ولیعهد سعودی به تهران قریب الوقوع نیست و بعید است که بن‌سلمان مقطع کنونی را برای سفر به تهران انتخاب کند.
  • سفر وزیر خارجه عمان به تهران

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست وزارت خارجه در نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه عمان تاکید کرد که دو کشور برای تلاش‌‌های بیشتر، جدی‌‌تر و مستمرتر برای توقف جنایت‌‌ها در غزه اتفاق نظر دارند. علی باقری در این دیدار تاکید کرد: اراده ما بر این است که هیچ حفره و گسستی در پیوند دوستانه با همسایگان وجود نداشته باشد و تلاش جدی داریم که در مسیر درست منطقه امن با همکاری همه کشورهای منطقه حرکت و این مسیر را دنبال کنیم.
  • آغاز به کار نشست بریکس در مسکو

    دنیای‌اقتصاد: مجمع بین‌المللی مالی و اقتصادی بریکس روز دوشنبه ۲۷ ماه مه (۷ خرداد ماه) در مسکو افتتاح شد و حدود ۷۰۰ مهمان از سراسر جهان را گرد هم ‌‌آورد. ده‌ها هزار شرکت‌کننده به صورت آنلاین به این رویداد متصل خواهند شد. وزیران، نمایندگان دیپلماتیک، مدیران شرکت‌ها و کارشناسان درباره ایجاد ابزارهای مالی مستقل در چارچوب بریکس و توسعه تجارت در میان تحولات جهانی بحث خواهند کرد. برگزارکنندگان همچنین خاطرنشان کردند که اهداف اصلی این رویداد، ترویج ورود آرام کشورهای بریکس به بازارهای جدید، تجارت و سرمایه‌گذاری متقابل همچنین تقویت روابط بین محافل تجاری، دولت‌‌ها و جوامع خواهد بود. توافق‌نامه همکاری بین پارلمانی بین کشورهای بریکس و شرکای آنها، قراردادهای سرمایه‌گذاری عمده بین شرکت‌هایی از روسیه، برزیل، مصر، هند، ایران، چین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، اتیوپی و آفریقای جنوبی نیز برنامه‌‌ریزی شده است.
  • مارکسیسم ایدئولوژی قابل پیاده شدن نبود

    آنهایی که اقتصاد می‌خواندند حواسشان خیلی جمع بود. پرت نگویید. در بین استادان و دانشجویان اقتصاد آنهایی که تمایلات چپ داشتند خیلی نبودند، اما خب چرا چپ داشتیم، اما آنهایی هم که چپ بودند، به هیچ‌وجه حرف‌های مارکسیست‌ها را به آن صورت قبول نداشتند . در نتیجه در آن محیط ما کاملا متوجه بودیم که تئوری‌های مارکسیستی در واقع برپایه‌ تئوری‌های ریکاردو است.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸

    صفحه یک روزنامه‌های روز گذشته نیز رنگ و بوی انتخاباتی داشت‌. «رقابت برای ریاست»، «زنگ آغاز رقابت‌ها به صدا در آمد»، «رقابت سه ضلعی»، «در انتظار سیگنال» و «اول بهارستان بعد پاستور» و «جو سنگین گمانه‌های انتخاباتی» بخشی از تیترهایی بود که روز گذشته روزنامه‌های سازندگی، هم‌میهن، آرمان‌ملی، اعتماد، شرق و جوان برای مطالب انتخاباتی خود انتخاب کرده بودند.
  • پایداری پشت جلیلی نمی‌رود

    دنیای اقتصاد: با اعلام روز هشتم تیرماه به‌عنوان زمان برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری، نامزدهای ریاست‌جمهوری یکی پس از دیگری اعلام حضور می‌کنند. در این میان خبرهای رسیده به «دنیای‌اقتصاد» حاکی از آن است که دبیرکل جبهه پایداری تصمیم گرفته است به جای سعید جلیلی در صورت نامزدی پرویز فتاح از او حمایت کند.
  • زوج مذاکراتی دریابان- دیپلمات؟

    دنیای اقتصاد: خبر بازگشت علی شمخانی به پرونده مذاکرات هسته‌ای باعث طرح این سوالات شده که واقعیت خبر منتشرشده چیست؟ آیا واقعا شاهد تحول جدیدی هستیم؟ انتشار این خبر در شرایط کنونی چه معنایی دارد؟ روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با راستی‌آزمایی این خبر، به تحلیل و تبیین ابعاد و زوایای آن پرداخته است. شمخانی از سه ماه گذشته یعنی از اواخر اسفند سال گذشته مسوولیت این پرونده را مجددا بر عهده گرفته است. وی از خرداد۱۴۰۰ رئیس کمیته ویژه هسته‌ای بوده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر