عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اجرای مرحله نخست هدفمندی یارانه‌ها غلط بود، همچنین ۱۷ بند از طرح هدفمندی یارانه‌ها غیرقانونی بود که توسط دولت گذشته اجرایی شد‌. به گزارش خبرگزاری تسنیم ، احمد توکلی افزود: در لایحه بودجه سال گذشته ۲۲۱ حکم وجود داشت که فقط ۱۷ حکم از آنها بودجه‌ای بود ولی در کمیسیون تلفیق ما تعداد احکام را به ۳۱۷حکم افزایش و تعداد حکم‌های بودجه‌ای را نیز به ۲۷ حکم ارتقا دادیم‌. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز انتقاد کرد و گفت: دولت آسیب‌شناسی لازم را در مورد مرحله نخست که اشتباه و غیرقانونی بوده، انجام نداده است. وی افزود: باید اقتصاد ما از اقتصاد نفتی فراتر رود، چراکه در کشورهایی که نفت را به صورت خام و بسیار می‌فروشند این موضوع بلای جانشان محسوب می‌شود. توکلی افزود: اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی تفاوت بسیاری دارد و این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است چراغ راهی برای عبور از شرایط سخت تحریم‌ها در کشور است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایط سخت اقتصادی یکی دیگر از مباحثی که مطرح می‌شود شکنندگی اقتصاد است که در برابر شوک‌های اقتصادی ممکن است بشکند، ولی اگر اقتصادی در برابر شوک‌های خارجی از بین نرفت این اقتصاد منعطف تلقی می‌شود.

وی گفت: مطالعات نشان می‌دهد که برخی از شوک‌ها و تکانه‌ها ذاتی هستند مانند کشورهای بلاخیز ولی اگر بلاها را ذاتی در نظر نگیریم، سیاست بنیان بودن اقتصاد کشور است که می‌تواند مقاومت کند. توکلی خاطرنشان کرد: تکانه اقتصادی، تکانه ساختاری، تکانه بلایای طبیعی و تکانه‌های تخاصمی از انواع این شوک‌ها هستند که در کشورمان تکانه‌های اقتصادی مانند بازار ارز در سه سال پیش نمونه بارزی از آن است‌.

وی افزود: تکانه ناشی از کاهش درآمد صادرات مانند کشورمان که صادرات تک محصولی دارد، کاهش قیمت نفت و در همین راستا افزایش نرخ ارز نیز تکانه اقتصادی تلقی می‌شود. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: محیط مناسب و نیز اجراکنندگان سالم و پاک از مولفه‌های اجرای دقیق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هستند. وی گفت: افزایش سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی در گرو افزایش اعتبار دولت است.