اصول ساده «وارن بافت» برای کسب ثروت

سارا سربیگی

هر ساله در ماه فوریه، فهرستی ۶۰نفره از بزرگ‌ترین خبرهای جهان و به دنبال آن در ماه مارس فهرستی از ثروتمندترین افراد جهان توسط مجله آمریکایی و معتبر فوربس (Forbes) منتشر می‌شود.

در نتایج منتشرشده سال گذشته این مجله اقتصادی، تنها یک اسم در هر دو فهرست به چشم می‌خورد: «Warren E. Buffet». او دارای لیسانس از دانشگاه نبراسکالینکولن و فوق‌لیسانس از دانشگاه کلمبیا است.

ثروت او موروثی نیست و اکنون صاحب سرمایه‌های کلان در زمینه‌های گوناگونی از بیمه و تولید انرژی گرفته تا بازار قالی و جواهرات و مبلمان است. از جمله شرکت‌های معروفی که «وارن بافت» سهامدار آنها است، آمریکن اسپرس و ژیلت هستند که تیغ ریش‌تراشی آن شهرت دارد.

این شخص که تا سال گذشته پس از بیل گیتس در رتبه دوم ثروتمندترین فرد جهان قرار داشت و در ماه ژوئن سال ۲۰۰۶ با اهدای حدود ۳۷میلیارد دلار (۸۳درصد دارایی خود) به بنیاد بیل و ملیندا گیتس (اهداف اصلی تاسیس این بنیاد از سوی بیل گیتس و همسرش، افزایش سلامت و کاهش فقر شدید در سطح دنیا و در آمریکا گسترش دادن فرصت‌های آموزشی و دسترسی به تکنولوژی اطلاعات است.) جامعه ثروتمندان را شوکه کرد و بزرگ‌ترین کمک خیریه تاریخ را رقم زد، در سال جاری میلادی به حاکمیت مطلق بیل گیتس بر عنوان ثروتمندترین فرد جهان پس از ۱۳ سال پایان داد. بر این اساس، در ادامه به جالب‌ترین نکات زندگی اقتصادی وارن بافت براساس مصاحبه نیم‌ساعته‌اش با NCBC می‌پردازیم:

۱ - او نخستین سهام خود را در ۱۱ سالگی خریداری کرد و اکنون افسوس می‌خورد که آغازی دیرهنگام داشته است. پس به عنوان اولین پند برای کسب موفقیت:

- فرزندانتان را کوچک مپندارید و آنها را به سرمایه‌گذاری تشویق کنید.

۲ - او در سن ۱۴سالگی و با درآمد توزیع روزنامه، یک مزرعه کوچک خرید. نتیجه اینکه:

- کسی هم بوده که بتواند با پس‌انداز اندک چیزهای زیادی بخرد.

- قدر آنچه را به دست می‌آورید، بدانید.

- فرزندانتان را به راه‌اندازی کسب‌و‌کار تشویق کنید.

۳ - او هم‌اکنون در خانه سه‌خوابه کوچکی واقع در مرکز شهر، اوماها در ایالت نبر اسکای آمریکا زندگی می‌کند. خانه‌ای که پس از ازدواجش و در حدود نیم قرن پیش با قیمت ۳۱۵۰۰ دلار خریداری کرده است.

او می‌گوید در منزلش صرفا آنچه وجود دارد که لازم دارد. او برای محافظت از خانه‌اش هرگز به حصار یا دیواری نیاز نداشته است.

نتیجه:

- هرگز بیش از آنچه که نیاز واقعی شما است، نخرید و به فرزندانتان نیز بیاموزید که چنین بیاندیشند و رفتار کنند.

۴ - او خود راننده خودروی شخصی‌اش است و راننده یا محافظی ندارد.

- پیشرفت انسان، باوری درونی و نه برتری‌جویی می‌طلبد.

۵ - او هیچ گاه با هواپیمای شخصی‌اش سفر نمی‌کند. هرچند او صاحب بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی خصوصی است.

- همیشه به این فکر کنید که چگونه می‌توانید اقتصادی‌تر عمل کنید.

- موفق‌ترین مردمان لزوما از بهترین امکانات بهره نمی‌جویند.

۶ - شرکت او (برکشایر هات وی Brekshire Hathaway، ۶۳ زیرمجموعه دیگر دارد که در آمریکای شمالی و حتی برخی نقاط اروپا به خرید و فروش املاک مشغول هستند.

او سالانه تنها یک بار با هر یک از روسای هیات‌مدیره این شرکت‌ها مکاتبه می‌کند. آن هم برای تعیین اهداف سالانه. او هیچ گاه براساس یک قاعده معین اقدام به تشکیل جلسه یا مکالمه تلفنی با شرکت‌های زیرمجموعه‌اش نمی‌کند.

- کارهای درست را به افراد مناسب واگذارید.

۷ - او تنها دو قانون برای روسای هیات‌مدیره این شرکت‌ها وضع کرده است.

- قانون نخست: پول سهام هیچ یک از سهامدارانتان را از بین نبرید.