سایت خبری تحلیلی «الف» متعلق به احمد توکلی در گزارشی به نقل از سازمان اطلاعاتی مرکزی آمریکا اعلام کرد که رتبه ایران از نظر نرخ تورم درسال ۲۰۰۸ میلادی در میان ۲۲۴ کشوربا تورم ۱۷ درصدی ۲۱۹ بوده است و تنها ۶ کشور زیمبابوه، برمه، ونزوئلا، گینه، عراق و کنگو نرخ تورم بیشتر از ایران داشته‌‌اند. البته در این گزارش بنا بر نرخ تورم ۱۷ درصدی جایگاه ایران در رتبه ۲۱۹ قرار گرفته است و چنانچه نرخ تورم بالای ۲۰ درصدی که اکنون در کشورمان موجود است پایه این رتبه‌بندی جهانی قرار بگیرد ایران به لحاظ تورم سومین کشور جهان بوده و بعد از برمه و زیمبابوه قرار می‌‌‌‌گیرد‌‌. این در حالی است که در رتبه‌بندی سال ۲۰۰۷، کشور افغانستان از نظر بالا بودن نرخ تورم در رتبه بالاتری از ایران قرار داشت اما امسال با افزایش نرخ تورم در ایران، نرخ تورم در افغانستان نیز کمتر از ایران شده و به این ترتیب در میان ۲۴ کشور حوزه سند چشم انداز، اکنون فقط در کشور عراق نرخ تورم بیشتر از ایران است.

در گزارش رتبه بندی سال ۲۰۰۷ ایران با داشتن نرخ تورم ۷/۱۵ درصدی، در رتبه ۲۱۹ جهانی قرار داشت و ۶ کشور زیمبابوه، عراق، گینه، برمه، افغانستان و ونزوئلا به ترتیب نرخ تورم بیشتری از ایران داشتند. گزارش رتبه بندی کشورها از نظر نرخ تورم در سال ۲۰۰۸ میلادی همچنین نشان می‌‌‌‌دهد که ژاپن و ۵ کشور دیگر با داشتن نرخ تورم صفر و زیر صفر، دارای کمترین تورم در سال ۲۰۰۸ بوده‌‌اند. درمیان ۲۴ کشور و دولت حاضردر سند چشم انداز ۲۰ ساله کشورمان نیز رژیم صهیونیستی با داشتن نیم درصد تورم درسال ۲۰۰۸ واجد کمترین نرخ تورم در منطقه بوده است.

نرخ تورم پایین، شاخص اصلی ارزیابی قدرت اقتصادی محسوب نمی‌‌‌‌شود، اما در دهه‌‌های اخیر قدرت‌‌های اقتصادی جهانی همواره از نرخ تورم کنترل شده و تک رقمی‌‌‌‌ برخوردار بوده‌اند. به دلیل آثار ناهنجار تورم در محدود کردن سرمایه‌گذاری، ایجاد بی‌ثباتی اقتصادی و گسترش شکاف طبقاتی و فقر، از اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی اغلب کشورهای جهان سوم و در حال توسعه مهار تورم را در دستور کار خود قرار داده و نرخ تورم خود را تک رقمی‌ ‌‌‌کرده‌اند و کشورهایی نظیر ترکیه و برزیل که زمانی نماد تورم‌‌های شدید بوده‌اند، با مهار تورم، ثبات لازم برای برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری را برای کارآفرینان کشور خود فراهم آورده‌‌اند.

جدیدترین رتبه‌بندی جهانی درباره تورم همچنین نشان می‌‌‌‌دهد در سال ۲۰۰۸ میلادی، از میان ۲۲۴ کشور جهان، تنها ۱۴ کشور تورم بالای ۱۵ درصد و فقط ۲۹ کشور تورم دورقمی‌‌‌‌ داشته‌‌اند.