رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: با توجه به برگزاری آزمون‌های استخدامی امسال، حدود ۳۰ هزار نفر تا پایان سال استخدام دولت می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، جمشید انصاری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شنبه شب در شبکه دو سیما با بیان اینکه تا امروز آزمون‌های استخدامی به وسیله سازمان سنجش برگزار شده است، افزود: در آزمون اخیر حدود ۴۰۰ هزار نفر شرکت کردند که در نهایت ۱۲ هزار نفر جذب می‌شوند. وی گفت: البته در مرحله نخست بیش از دو برابر ظرفیت اسامی پذیرفته شده اعلام می‌شود اما پس از معرفی آنها به دستگاه‌ها و مصاحبه‌های اختصاصی این تعداد به ۱۲ هزار نفر کاهش می‌یابد. انصاری افزود: نمره مصاحبه اختصاصی دستگاه‌ها ۳۰ درصد نمره اصلی قبول‌شدگان را شامل می‌شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: این سازمان در نهایت و با جمع‌بندی نمرات شرکت‌کنندگان فرد قبول شده را به دستگاه مربوطه معرفی می‌کند و دستگاه‌ها خود حق انتخاب ندارند. وی افزود: برای استخدام کارکنان پیمانی و رسمی مکانیزم آزمون‌های استخدامی وجود دارد و سفارش‌ها برای استخدام را رد می‌کنیم. معاون رئیس‌جمهوری افزود: چهار هزار نفر دیگر نیز در دستگاه‌هایی که آزمون‌های خاص دارند مانند وزارت نفت جذب می‌شوند. وی گفت: جذب ۳۰ هزار نفر تا پایان سال در مقایسه با ایجاد ۹۵۰ هزار فرصت شغلی در سال عدد زیادی نیست و این تعداد ۵/ ۳ درصد کل شاغلان را تشکیل خواهد داد. انصاری افزود: با توجه به اینکه ۸۵ درصد نیروی کار کشور در بخش خصوصی شاغلند فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها نباید انتظار داشته باشند که همه در دستگاه‌های دولتی استخدام شوند. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: افرادی که احساس می‌کنند می‌توانند در دولت استخدام شوند، در آزمون‌های استخدامی شرکت کنند.

وی افزود: سازمان اداری و استخدامی کشور در سال دو بار یکی آخر بهار و دیگری در پاییز آزمون استخدامی برگزار می‌کند البته در پی این هستیم که برگزاری آزمون بهار را به دستگاه دیگری غیر از سازمان سنجش واگذار کنیم. انصاری گفت: یک ماه پس از برگزاری آزمون کسانی که در آزمون استخدامی پذیرفته شده‌اند به دستگاه‌ها معرفی می‌شوند اما با روندهایی که در دستگاه‌ها و گزینش این افراد و جمع بندی امتیاز آنها وجود دارد، استخدام آنها ۶ ماه طول می‌کشد. انصاری افزود: دو میلیون و ۳۵۰ هزار نفر تعداد کارمندان دولت است که در مقایسه با سال گذشته تا کنون ۱۰ هزار نفر کاهش یافته‌اند. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: همیشه بخشی وجود داشته که می‌گوید نیروی انسانی دولت زیاد است و تعداد کارمندان کشورمان را با کشور‌های دیگر مقایسه می‌کنند در حالی که این مقایسه‌ها دقیق نیست و کارمند در کشور‌ها تعریف‌های متفاوتی دارد. وی افزود: به‌عنوان نمونه بر اساس تعریفی در فرانسه بیش از سه میلیون اما در آلمان حدود ۸۰۰ هزار کارمند دولت وجود دارد. انصاری گفت: با توجه به اینکه در کلان شهرها و مناطق بهره مند بین ۱۵ تا ۲۰ درصد نیروی اضافه در دولت داریم اما در مناطق محروم و دورافتاده با کمبود نیروی انسانی روبه‌رو هستیم. وی دلیل استخدام‌های جدید دولت را جایگزینی بخش خروجی دولت و بازنشستگان، جابه‌جایی نیروها از منطقه‌ای به منطقه دیگر و خدمات جدید دولت برشمرد و گفت: به‌عنوان نمونه در دولت یازدهم ۲۱ هزار تخت بیمارستانی و ۵ هزار تخت اورژانس به نظام سلامت کشور افزوده شد و باید برای این موضوع نیروی جدید جذب می‌کردیم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش برای هشت هزار و ۲۰۰ نفر اعلام نیاز کرده است، افزود: امسال مجوز جذب ۶ هزار معلم را به این وزارتخانه داده‌ایم و با مجوزهایی که از گذشته آموزش و پرورش داشته است، می‌تواند نیروی مورد نیاز خود را جذب کند. انصاری گفت: بر اساس قانون، دستگاه‌ها اجازه دارند نیروی‌های قراردادی را به کار گیرند که هر سال قرارداد آنها را تمدید کنند اما در سال‌های ۹۰ و ۹۱ از قانون تفسیر نادرستی کرده‌اند و در میان نیروهای قراردادی که داشتند برای تبدیل وضعیت آنها آزمون استخدامی برگزار کردند. وی افزود: رئیس مجلس شورای اسلامی در آن زمان این مساله را مغایر قانون دانست و آزمون‌ها را باطل اعلام کرد.

انصاری افزود: هدف جشنواره شهید رجایی انتخاب دستگاه یا کارمند نمونه نیست بلکه بر اساس قانون هر سال دستگاه‌ها باید بر اساس شاخص‌های عمومی و اختصاصی ارزیابی و رتبه‌بندی شوند. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: این موضوع فرصتی برای ارزیابی مدیران دستگاه‌ها و ارائه راهبرد برای روند حرکت دستگاه‌ها در سال آینده است. وی افزود: شاخص‌های عمومی ارزیابی دستگاه‌ها بر اساس برنامه جامع اصلاح نظام اداری و تعهدات دستگاه‌ها به این برنامه است. انصاری گفت: شاخص‌های اختصاصی نیز ماموریت‌های محوله به هر دستگاه بستگی دارد که مبنای ارزیابی در این بخش خوداظهاری دستگاه‌ها در عمل به تعهداتشان است.

وی گفت: وضع نظام اداری کشور در مقایسه با گذشته تغییر ملموسی یافته و میزان رضایت‌مندی افزایش یافته است. انصاری افزود: این آمار را خود دستگاه‌ها بر اساس شاخص‌هایی که ما برای آنها مشخص کرده‌ایم ارزیابی و ارائه کرده‌اند. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: بر اساس ماده ۸۴ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (الحاقی دو) که کارمندان بیمه‌ها و بانک‌ها و شرکت‌های دولتی دریافتی ۱۰ برابری در مقایسه با میزان مقرری کارگران دارند، دولت سقف این مصوبه را حذف نکرده است. وی افزود: در ماده ۸۴ قانون الحاقی ۲ برای اعضای هیات مدیره شرکت‌های دولتی سقف تعیین شده است و این مصوبه مربوط به اسفند سال ۹۳ است که در سال‌های بعد نیز تمدید شد. وی گفت: دستگاه‌های نظارتی ماده ۸۴ را مربوط به شرکت‌های وابسته به نهادهای عمومی و غیردولتی و برای شرکت‌های دولتی ماده ۸۶ قانون مدیریت خدمات کشوری را حاکم می‌دانند. انصاری افزود: بر این اساس دولت ماده ۸۶ را حذف کرد که هر گروهی تابع قانون خودش باشد. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: نظارت در جای خود باقی و سقف پرداخت‌ها برداشته نشده است. وی افزود: سقف پرداخت همان است که در شورای حقوق و دستمزد تصویب و در ماده ۸۴ معادل ۱۰ برابر حقوق کارگران و در قانون مدیریت خدمات کشوری ۷ برابر حداقل حقوق و دستمزد کارگران است که این ۷ برابر در دستگاه‌های دولتی اجرا می‌شود.