آمادگی راه‌آهن برای جابه‌جایی دانش‌آموزان در اردوهای آموزشی

معاون مسافری راه‌آهن از آمادگی کامل شرکت راه‌آهن برای جابه‌جایی دانش‌آموزان در همه اردوهای آموزشی به واسطه ایمنی بیشتر این وسیله حمل‌ونقلی خبر داد. به گزارش روابط عمومی راه‌آهن، ‌میر‌حسن موسوی‌ با ابراز همدردی و عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار دانش‌آموزان‌ هرمزگانی، از آمادگی کامل راه‌آهن به‌منظور جابه‌جایی دانش‌آموزان در اردوهای آموزشی در همه نقاطی که به خط ریلی متصل است خبر داد. بامداد روز جمعه‌ ۱۰ شهریورماه سال جاری‌، اتوبوس حامل دانش‌آموزان دختر هرمزگانی در پی انحراف از جاده در محور بندرعباس-‌داراب‌ واژگون شد و ۱۱ نفر کشته، دو نفر قطع عضو و یک نفر نیز قطع نخاع شد‌. طبق گزارش کمیسیون عالی ایمنی راه‌ها، کنترل اتوبوس پس از برخورد با کوله پل و ترکیدگی لاستیک جلو، ‌‌از دست راننده خارج می‌شود و اتوبوس پس از طی حدود ۱۰۰ متر به پهلوی راست واژگون می‌شود. طبق اعلام کمیسیون عالی ایمنی راه‌ها، بررسی‌ها در مورد جاده مورد نظر، بیانگر آن است که مقطع راه مستقیم و علائم و خط‌کشی مناسب بوده و سرعت اتوبوس هم ٨٦ کیلومتر بر ساعت بوده است‌؛ ارزیابی محل حادثه نشان می‌دهد اتوبوس بنا به دلایلی (خواب‌آلودگی راننده یا بنا بر اظهارات راننده انحراف از مسیر برای جلوگیری از عدم برخورد با ماشین روبه‌رو) از مسیر اصلی منحرف می‌شود و سرنشینان از کمربند ایمنی در طول سفر استفاده نکرده‌اند.

تاکید بر صدور و ابلاغ بخشنامه استفاده از قطار برای اردوهای علمی

همچنین کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: استفاده از حمل‌ونقل ریلی برای اردوهای علمی و... به‌صورت یک بخشنامه صادر و برای همه سازمان‌ها و ارگان‌ها ابلاغ شود. به گزارش روابط عمومی شرکت راه‌آهن، کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه جاده‌ها در کشورهای مختلف همیشه سانحه‌آفرین بوده‌اند، گفت: موضوع جاده و مسائل مختلف آن از سالیان اخیر در دستور کار سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور بوده است، اما اینکه تاکنون نتوانسته‌ایم اقدامات جدی برای کاهش سوانح انجام دهیم جای تامل و تفکر بسیار دارد.

وی افزود: با توجه به عوامل و علل بروز سانحه در جاده‌ها، عامل انسانی و وسیله نقلیه بیشترین نقش را ایفا می‌کنند. جلالی عنوان کرد: مسوولان کشور باید تا موضوع به فراموشی سپرده نشده، علل بروز سانحه را بررسی و راهکارهای خود را برای جابه‌جایی امن مسافران ارائه کنند و نیز متخلفان امر را به سزای عمل خود برسانند. نماینده مردم تهران تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی مناطق کشور از زیرساخت‌های جاده‌ای مناسب برخوردار نیستند، بهتر است برای جابه‌جایی به سمت حمل‌ونقل ریلی پیش رفته یا حداقل چنانچه نتوانستیم حمل‌ونقل جاده‌ای را جایگزین ریلی کنیم، بهتر است از رانندگی در شب جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه استفاده از حمل‌ونقل ریلی برای اردوهای علمی و... به‌صورت یک بخشنامه صادر و برای همه سازمان‌ها و ارگان‌ها ابلاغ شود، گفت: با توجه به سوانح جاده‌ای و افزایش آمار تلفات در کشور، استفاده از حمل‌ونقل ریلی لازم‌الاجرا است، چراکه این وسیله حمل‌ونقلی ضمن ایمنی بالا، در هر ساعت از شبانه‌روز روی خطوط سیر کرده و خدمات موردنیاز مسافران را بنا به درخواست آنان تامین می‌کند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: لازم است برنامه‌ریزی مناسب صورت گیرد تا بتوانیم مسافرت با قطار را در بین مردم ترویج دهیم و در مسیرهای پرترافیک، قطار را جایگزین اتوبوس کنیم.

توسعه ناوگان مسافری ریلی می‌تواند از بروز‌ حوادث تلخ جلوگیری کند

استاندار هرمزگان نیز با اشاره به دستور وزیر آموزش و پرورش مبنی بر ممنوع شدن استفاده از اتوبوس برای اردوهای دانش‌آموزی گفت: استفاده از قطار در مقایسه با اتوبوس، ایمن و ارزان‌تر است و جایگزین شدن قطار به جای اتوبوس دغدغه‌ها را از بین می‌برد. ‌به گزارش روابط عمومی راه آهن، جاسم جادری افزود:‌ توسعه ناوگان حمل‌ونقل ریلی مسافری و بهره‌گیری از آن می‌تواند از بروز‌ حوادث تلخ و ناگواری نظیر تصادف اتوبوس حامل دانش‌آموزان هرمزگانی در داراب استان فارس جلوگیری کند. استاندار هرمزگان تصریح کرد: این سانحه، تاثر دولت را به همراه داشت و پیرو آن عزای عمومی در استان اعلام شد، اما با توجه به اینکه استان هرمزگان از امکانات قطار سریع‌السیر به اغلب استان‌ها از جمله مشهد، تهران و... برخوردار است و امکانات خوب و ظرفیت بالایی در این حوزه وجود دارد، جا دارد تا استفاده از قطار در این اردوها الزامی شود.

استاندار هرمزگان‌ نبود خطوط ریلی به برخی استان‌ها را از جمله مشکلات موجود در این زمینه برشمرد و گفت: این حادثه در مسیری رخ داده که خطوط ریلی وجود نداشته اما در این بین بی‌توجهی و صدور مجوز برای برگزاری این اردو و حرکت اتوبوس حامل دانش‌آموزان در شب هم موجب بروز آن شد که این کار به هیچ وجه درست و عقلانی نبوده است. جادری‌ با اشاره به پیگیری‌های وزیر راه و شهرسازی در ساعات اولیه بروز سانحه و همچنین پیگیری‌های سایر وزرا از جمله وزیر بهداشت و وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: با توجه به مدرن شدن قطارها و افزایش سرعت و ایمنی این وسیله حمل‌و‌نقلی و همچنین با در نظر داشتن توسعه و گسترش خطوط ریلی، امید است به سمتی حرکت کنیم که همه سفرها از جمله اردوهای دانش‌آموزی با وسیله حمل‌و‌نقل مطمئن و ایمنی چون قطار صورت گیرد. وی ابراز امیدواری کرد با تزریق بودجه و تامین نقدینگی مورد نیاز و عزم جدی متولیان، زمینه توسعه و رشد روزافزون حوزه ریل در کشور مهیا شود.