نیلوفر کسری- تعداد همسران و به تبع آن شاهزادگان شاهان قاجار و به خصوص ناصرالدین شاه بر هیچ کس پوشیده نیست؛ اما مهم‌تر از تعدد همسران و فرزندان، ‌مقرری‌هایی است که با وجود اوضاع سخت مملکت و گرسنگی و فقر مردم، برای این همه شاهزاده تعیین می‌شد و تازه بسیاری از آنها به میزان مقرری‌ها معترض هم بودند. سند ذیل از جمله اسناد بسیار مهم درباری مربوط به دوران قاجاریه (زمان ناصرالدین شاه) و از دسته اسناد عضدالملک قاجار است.
علیرضا خان عضدالملک، دایی‌زاده ناصرالدین شاه و برادرزاده مهد علیا مادر شاه بود و با وجود اینکه سواد زیادی نداشت؛ ولی به دلیل اخلاق مطیعانه و متدینانه‌‌‌اش مورد قبول ایلات قاجار قرار داشت. به همین دلیل در سال ۱۲۹۰ قمری از سوی ناصرالدین شاه به سمت ایلخانی‌گری ایل قاجار منصوب و به‌عنوان بزرگ ایل قاجار واسط بین شاهزادگان و درباریان شد. این سند اشاره به موردی دارد که شاهزادگان قاجاری نسبت به دستورات و تصمیمات شاه قاجار (البته اغلب به دلیل اعتراض به میزان مقرری ماهانه خود) شکایت داشتند و به همین خاطر در درب منزل او بست نشسته‌اند و او سعی به حل مسالمت‌آمیز قضیه و کسب الطاف شاه قاجار دارد. در زیر متن سند آورده شده است: سواد یادداشتی است که یوم سه‌شنبه نوزدهم جمادی‌الثانی قوی ئیل۱۳۰۲ توسط جناب اقبال‌الدوله به خاکپای مبارک فرستاده شده است:
در باب حقوق شاهزادگان و خوانین قاجار مکرر به خاکپای مبارک عرض و به حضرت اتابک اعظم مذاکره نموده‌ام، به جناب مستطاب عالی هم اظهار شده است و مکررا از طرف قرین الشرف همایونی دستخط صریح منوط به بذل مرحمت صادر شده، تا درجه [ای] که ممکن بود از حضرات جلوگیری شد. از دیروز صبح سه‌شنبه نوزدهم هم قریب سیصد نفر از حضرات در این خانه که در حقیقت آستانه همایونی است متوقفند و اتصالا هم افزوده می‌شوند. این ترتیب حالت من محتاج به تشریح و اظهار نیست. جناب مستطاب عالی خوب است به عرض رساند، هر اقدام عاجلی که لازم است از طرف قرین الشرف همایونی بفرمایند. همین قدر بدانید که حضرات به هیچ قسم به جز بذل مراحم ملوکانه متقاعد نخواهند شد.