شماره روزنامه ۶۰۱۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۹ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۲۹

  • کارت خروج از صندوق‌ها

    دنیای اقتصاد : در جریان معاملات هفته گذشته، هزار و ۹۰میلیارد تومان نقدینگی از صندوق‌های بادرآمد ثابت خارج شد. با توجه به رشد میانگین قیمت دلار در هفته پیش و همچنین خروج پول از بازار سهام، ‌می‏توان گفت که بخشی از این پول‏ها روانه بازارهای موازی شده است.
  • بازار در گرداب تنش

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: معاملات هفته گذشته بازار سهام زیر سایه افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و نوسانات بازارهای مالی پیگیری شد. شاخص کل بورس تهران که در ماه‌های اخیر با اخبار و شوک‌های مثبت و منفی گوناگون سطح ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی را رو به بالا شکسته بود و با عبور از چنین سدی هفته معاملاتی جذابی را در آذرماه رقم زده بود، حال در روزهای پایانی دهمین ماه سال تلاش دوباره‌ای برای فتح این سد مقاومتی دارد. هفته گذشته بازار ارز در شرایطی که ماه‌ها در محدوده‌های ثابتی نوسان داشت با بالا گرفتن شعله‌ها و تنش‌های منطقه‌ای رشد قیمتی را به ثبت رساند.
  • طناب‌کشی محرک‌ها در بورس

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سرمایه سه ماهی هست که در نتیجه اخبار مربوط به افزایش سرمایه از محل تجدیدارزیابی‌ها روند روبه‌رشدی به خود گرفته‌است. این روند که با اتفاقات مختلفی از جمله تنش‌های سیاسی و ریسک‌های بودجه،گاهی متوقف و وارد دوره استراحت و اصلاح نیز شده، اما به اعتقاد کارشناسان همچنان ادامه دارد.
  • نقش ابزارهای مالی جدید در تعمیق بازار سرمایه

    ابوذر سروش/پیشکسوت بازار سرمایه
    در شرایطی که به دلیل وضعیت تورمی حاکم بر کشور، کنترل رشد نقدینگی به عنوان یکی از اصلی‌ترین سازوکارها مدنظر مدیران ارشد نظام پولی قرار گرفته است و بانک مرکزی توانسته از طریق کنترل رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها، رشد نقدینگی را طبق برنامه کنترل کند، توجه به شیوه‌های تامین مالی جدید از جایگاه خاصی برخوردار است.
  • مچ‌اندازی متغیرهای رونق و رکود

    دنیای اقتصاد-پروانه کُبره: کم‌رمق شدن صف‌های خرید از سوی سهامداران خرد و حقیقی همراه با کاهش ارزش معاملات خرد روزانه حاکی از کاهش تدریجی عطش تقاضا در بازار سهام با توجه به معادلات فعلی ا‌ست که توانسته رفته‌رفته فضای غلبه تقاضا بر عرضه را طی ماه‌های گذشته به سمت دیگری هدایت کند. به نظر می‌رسد با تداوم این وضعیت طی روزهای آینده و تجربه نوسانات سریع در بازارهای موازی، فعالان بورسی در جبهه فروش فعال‌تر شوند. این موضوع در شرایط کنونی نمی‌تواند منجر به برقراری توازن در عرضه و تقاضا شود؛ به ویژه اینکه در ماه‌های گذشته شاخص‌های سهامی نمایش فرسایشی را در معرض دید سرمایه‌گذاران گذاشتند.
  • بورس و ریسک سیستماتیک تشدید‌شده

    محمد‌سعید حیدری
    جهانی‌سازی طی ۷۰ سال اخیر و پس از جنگ جهانی بیش از هر زمان دیگری در تاریخ رشد داشته است و یکی از پایه‌های این مقوله رشد تجارت است. رشد تجارت جهانی و توسعه قوانین مرتبط با آزادسازی سرمایه‌گذاری و اتصال بازارهای مالی باعث شد حوادث سیاسی و طبیعی و... در یک نقطه از جهان با سهولت و سرعت بیشتری به سایر نقاط جهان سرایت کند، و این یعنی افزایش منابع بروز ریسک در سطح جهان، ریسک‌هایی که به لطف جهانی‌سازی قابلیت انتقال از نقطه‌ای به نقطه دیگر را پیدا کرده‌اند و به لطف توسعه ارتباطات و شبکه جهانی اینترنت، دیگر توسط دولت‌ها و شرکت‌ها قابل پنهان‌سازی نیستند و تاثیر واقعی خود را سریع بر جای می‌گذارند. قسمت عمده اثر ریسک‌های بروزکرده در سطح جهان عموما ناشی از تغییر رفتار بازیگران اقتصادی است، و این تغییر رفتار در اثر دریافت اطلاعات رخ می‌دهد. این اطلاعات گاهی از طریق اثر حوادث (ریسک‌ها) بر جریان عرضه و تقاضا و در نهایت قیمت‌ها و بر بستر آنها جریان پیدا می‌کند. اما به واسطه انقلاب اطلاعاتی، امروزه مدت‌ها پیش از آنکه تغییر در ساختار عرضه و تقاضا ریسک‌ها را پیش چشم فعالان اقتصادی بازنمایی کند، اطلاعات و داده‌ها و تحلیل‌های اقتصادی مرتبط با آن در اختیار اشخاص و تصمیم‌گیران و صاحبان سرمایه قرار می‌گیرد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر