صف خودرویی‌ها عرضه شد

دنیای اقتصاد- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز شاهد عرضه‌های سنگین در گروه خودرویی بود که این عامل سبب شد صف خرید این گروه در روز دوشنبه، جمع‌آوری شود.در حالی که بازار سهام در چند روز گذشته شاهد خریدهای گسترده در گروه خودرویی بود، دیروز معامله‌گران در شروع بازار با صف‌های فروش قابل ملاحظه‌ای در این گروه مواجه بودند که این عرضه‌های سنگین منجر به معاملات پر‌حجمی شد. در این گروه دیروز سایپا با معامله ۳۱۷میلیون سهم، ایران خودرو با ۱۴۸میلیون سهم، زامیاد با ۲۳۷میلیون سهم، سرمایه‌گذاری سایپا با ۶۱میلیون سهم، پارس خودرو با ۵۲میلیون سهم و ایران خودرو دیزل با ۴۲میلیون سهم شاهد معاملات سنگینی بودند.

در این فضا اکثر معامله‌گران به آینده و شرایط پیش رو نگاه می‌کنند تا دریابند آیا اقبال صورت گرفته به گروه خودرویی ناشی از انتظار برای انتشار خبرهای جدید است یا خیر؟ در همین حال حضور نقدینگی فعال در گروه مزبور موجب شده تا بازار نظیر انتهای سال گذشته با گمانه‌زنی در مورد احتمال رشد این گروه مواجه باشد، هر‌چند جریان کنونی می‌تواند تنها یک نوسان‌گیری توسط نقدینگی عمده برخی معامله‌گران نیز تلقی شود. اما از سوی دیگر معاملات پر‌حجم نمادهای خودرویی، احتمال کاهش سطح نقدینگی فعال بازار را به دلیل فروش‌های سنگین برخی از سهامداران حقوقی ایجاد کرده است. در گروه غذایی دیروز مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر کشاورزی در مورد وضعیت بازار شکر قانع نشد، در این گروه پس از مدت‌ها از عرضه اولیه کشت و صنعت گلدشت اصفهان این نماد برای دقایقی با تعادل مواجه شد.

در گروه فلزی ذوب‌آهن، آمار تولید و فروش ۵ ماهه محصولات را اعلام کرد و طی آن در برابر تولید بیش از ۸۶۴ هزار تن قادر به فروش بیش از ۶۶۷ هزار تن به ارزش ۹۰۳ میلیارد تومان شده است، به این ترتیب «ذوب» طی ۵ ماه اول سال در برابر تولید ۸۶۴هزار و ۶۷ تن ۵ محصول تیرآهن، میلگرد، سایر (نبشی، چهارگوش، ناودانی و...)، کلاف و شمش کالایی، قادر به فروش ۶۶۷ هزار و ۱۴۴ تن محصول به ارزش بیش از ۹۰۳ میلیارد تومان شده است. در گروه کانی غیر‌فلزی نیز زمان افزایش سرمایه ۱۰۹۹ درصدی و برگزاری مجمع فوق‌العاده سرامیک‌های صنعتی اردکان اعلام شد. براساس این گزارش، «کسرا» ابتدا برنامه افزایش سرمایه ۹۱۲درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها داشت اما در آخرین تصمیم هیات‌مدیره و مربوط به ۳۰ تیر، این برنامه را با دو تغییر همراه کرد و طی آن درصد افزایش سرمایه را به حدود ۱۱۰۰ درصد افزایش داد و محل این تامین مالی را علاوه بر مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها از سود انباشته نیز لحاظ کرد. با این اوصاف، سازمان بورس مجوز افزایش سرمایه ۱۰۹۹ درصدی از دو محل جذاب مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها و سود انباشته را صادر کرده تا در صورت تصویب سهامداران، سرمایه اسمی ۲۵/ ۴ میلیارد تومانی به بیش از ۹/ ۵۰ میلیارد تومان برسد. در گروه سیمانی نیز، سیمان تهران از واگذاری مشروط ۲۰ درصد سهام نیروگاه قم خبر داد؛ «ستران» واگذاری این دارایی را مشروط به اخذ موافقت سازمان خصوصی‌سازی دانست و اعلام کرد که در حال حاضر بررسی اثرات واگذاری در صورت‌های مالی مشخص نیست.