شماره روزنامه ۶۰۱۶
|

  • بورس، صنعت برق را جذاب می‌کند

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: بازگشایی تابلوی مشتقه برق در بورس انرژی گامی مهم در راستای خروج صنعت نیروگاهی کشور از زیان بود که ظرف اردیبهشت‌ماه امسال محقق شد. در این بازه ماهانه حدود ۱۱۶میلیون کیلووات ساعت برق با مجموع ارزش ۱۹‌هزار میلیارد ریال در بارپایه روزانه، هفتگی و ماهانه از سوی نیروگاه‌‌‌های خصوصی و دولتی به شرکت‌های توزیع واگذار شد.
  • اوج‌‌‌گیری قیمت محصولات فولادی در بازار جهانی

    دنیای‌اقتصاد: قیمت سنگ‌آهن در پی اقدامات جدید چین برای بهبود بخش املاک و مستغلات در مسیر صعودی قرار گرفته، به طوری که به بالاترین نرخ دوماه اخیر رسیده است و با توجه به چشم‌‌‌انداز مطلوب برای محصولات فولادی پیش‌بینی می‌شود که روند صعودی محصولات زنجیره فولاد ادامه داشته باشد.
  • زنگ خطر زیان فولادی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی: در اردیبهشت‌ماه، رکود مهمان رینگ محصولات زنجیره آهن و فولاد بود. در شرایطی که توان صعود پایدار قیمتی از دلار در بازار آزاد گرفته شده و مقاطع طویل فولادی با رکود سنگین مصرفی و سرمایه‌‌‌ای مواجه هستند، کاهش قیمت‌های پایه توان تحریک تقاضا در رینگ صنعتی را نداشت، بنابراین بخش قابل‌توجهی از عرضه‌‌‌های شمش فولاد بدون مشتری، معامله نشده است. در این شرایط استمرار رکود در بازار آزاد نیز به افت قیمت‌‌‌ مقاطع طویل فولادی منجر شده و برخی نوردکاران برای عبور از این وضعیت رکود به زیرفروشی روی آورده‌‌‌اند.
  • رشد یکپارچه قیمت پتروشیمی‌ها

    دنیای اقتصاد: قیمت پایه محصولات پتروشیمی در روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در حالی افزایشی اعلام شد که نوسانات قیمت‌های جهانی محدود بوده و رشد قیمت‌های پایه تحت‌تاثیر تغییرات دلار حواله اتفاق ‌افتاده‌است. بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی نشان می‌دهد که نرخ‌ها در حالی به‌صورت یکپارچه با رشد همراه بودند که شاخص برنت در بازار جهانی در ثبات قیمتی به‌سر می‌برد و از این‌رو قیمت‌های جهانی محصولات پتروشیمی نوسان چندانی نداشته‌اند و بنابراین افزایش قیمت‌های پایه داخلی را می‌توان به رشد نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌‌‌ای نسبت داد.
  • رکوردشکنی تاریخی در بازار فلز سرخ

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: رکورد تاریخی بهای فروش مس در معاملات آتی کامکس آمریکا شکسته شد و هر پوند فلز سرخ ظرف روز جمعه هفدهم ماه مه با نرخ ۵ دلار و ۵‌سنت به‌فروش رسید که این رقم بیشترین قیمت فروش ثبت‌شده برای این فلز از زمان بازگشایی این بازار بود. البته این فلز در روز ۱۵ ماه مه برای ساعاتی در نرخ ۵.۱۳ دلار به ازای هر پوند نیز به‌فروش رفته اما در این نرخ تثبیت نشده بود. اقدامات حمایتی جسورانه دولت چین از بازار مسکن این کشور، احتمال آغاز اولین دور از کاهش نرخ بهره از سپتامبر و استمرار کاهش عرضه در بازار فلز سرخ از این جهش قیمتی در بازار مس حمایت کرد. در این شرایط برخی تحلیلگران معتقدند جریان رشد بهای فلز سرخ به بازار نقره نیز سرایت کرده و این فلز نیز همراه این جریان صعود قیمتی شده‌است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر