گروه بنگاه‌ها: صنعت فولاد کشور چندی است رکود معناداری را در معاملات انواع محصولات به خصوص مقاطع ساختمانی تجربه کرده است. البته رکود این دو سال با افت روزشمار بهای محصولات فولادی در بازار داخل نیز همراه بوده به‌طوری که در برخی موارد قیمت‌های فروش را به کمتر از قیمت تمام شده محصول تولیدی رسانده و ضرر دیگری را نیز از این محل متوجه فولادسازان کرده است.محمد آزاد رئیس اتحادیه آهن فروشان کشور در این خصوص گفت: در شرایط کنونی،‌ اقتصاد کشور از جنبه‌های مختلف با رکود مواجه است که متاسفانه این رکود در صنعت فولاد با شدت بیشتری وجود دارد. وی افزود: در این وضعیت، بیش از گذشته نیاز به همدلی و همزبانی دولت و ملت وجود دارد و دولت که نمی‌تواند مرزها را به روی محصولات وارداتی ببندد باید با افزایش جدی تعرفه‌ها در مقابل دامپینگ کشورهای صادر‌کننده، ‌از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند.

آزاد با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی قیمت محصولات فولادی در سال گذشته به دلیل افت جهانی قیمت‌ها گفت: این شرایط موجب تعطیلی بیش از ۱۰ کارگاه نوردی کشور شده که کارگران آنها نیز بیکار شده‌اند و این معضل برای کشور ما که با بحران بیکاری نیز مواجه است، فاجعه محسوب می‌شود. اگر بخواهیم این مشکلات به دیگر فولادسازان کشور سرایت نکند باید اقدامات فوری و موثری انجام دهیم. رئیس اتحادیه آهن فروشان حمایت از تولیدات داخلی را یک وظیفه همگانی دانست و گفت: در ۸ ماهه اول سال جاری بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات فولادی وارد کشور شده است که هیچ کدام آنها از کیفیت محصولات داخلی برخوردار نیستند. بنابراین در این برهه زمانی، افزایش تعرفه‌ها، تلاش برای کاهش واردات محصولات فولادی و حمایت دولت از صنایع فولادی در حوزه انرژی و مواد اولیه می‌تواند صنایع فولادی کشور را نجات دهد.

وی حمایت جدی دولت از صادرات را یکی دیگر از راه‌های برون‌رفت از رکود فعلی ارزیابی کرد و گفت: اگر فولادسازان ایرانی که در ۶ ماهه اول امسال بیش از ۳ میلیون تن از محصولات خود را صادر کردند، در امر صادرات ناکام می‌شدند، مشکلات بسیار حاد‌تری در این حوزه به وجود می‌آمد. بنابراین، دولت باید با حمایت از صادرات،‌ شرایط را برای خالی کردن انبار محصولات تولیدکنندگان داخلی که حدود ۳ میلیون تن محصول دپو کرده‌اند، فراهم کند. رئیس اتحادیه آهن‌فروشان، کیفیت محصولات ذوب‌آهن اصفهان را در سطح ملی و جهانی، سرآمد دانست و گفت: ذوب‌آهن با تولید ریل می‌تواند نیاز راه‌آهن و مترو را تامین کند هرچند متاسفانه عده‌ای به واردات این محصول علاقه‌مند هستند که تلاش ذوب‌آهن برای تولید ریل با کیفیت و دارای استاندارد جهانی می‌تواند مانع بزرگی برای واردکنندگان ریل باشد.