گروه بنگاه‌ها: رئیس هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است: براساس سند چشم‌انداز ظرفیت ۵۵ میلیون تن برای تولید فولاد پیش‌بینی‌ شده که از این رقم ۲۰ میلیون تن باید به صادرات اختصاص یابد، اما امکانات متناسب زیرساختی برای این منظور تدارک دیده نشده است. بهرام سبحانی گفت: در افق ۱۴۰۴ ظرفیت تولید سالانه فولاد کشور بالغ بر ۵۵ میلیون تن برآورد شده که باید ۲۰ میلیون تن از این رقم صادرشود اما به امکانات زیرساختی از جمله اسکله و سایر امکانات دریایی نیاز دارد و اکنون این امکانات فراهم نیست.

وی خواستار پیاده‌سازی طرح جامع فولاد در قالب یک برنامه مدون شد تا از آثار مثبت آن بهره‌برداری شودو تاکید کرد: دولت در چارچوب سند چشم‌انداز مشخص سازد که افزایش ظرفیت تولید فولاد باید در کدام مناطق و با چه ظرفیت‌هایی اجرا شود.

آمارهای غیررسمی منتشر شده، میزان ظرفیت تولید فولاد کشور را ۲۲ تا ۲۵ میلیون تن مشخص ساخته و در پایان سال ۹۲ مجموع تولید فولاد خام کشور به رقم بیش از ۱۵.۶ میلیون تن رسید. وی تصریح کرد: افزایش ظرفیت تولید فولاد باید با رویکرد صادراتی دنبال شود، بنابراین لازم است میزان تولید نیاز ۱۰ تا ۲۰ سال آینده کشور را پاسخ دهد.

سبحانی خاطرنشان کرد: امروز فناوری مورد استفاده در واحدهای فولادسازی در سطح جهان مورد توجه ویژه قرار دارد، بنابراین در اجرای طرح‌های جدید یا توسعه واحدها باید به فناوری در بخش کوره بلند و احیای مستقیم توجه شود تا بتواند تولید مطابق استانداردهای روز دنیا صورت گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) باید نسبت به سیاستگذاری در این بخش اقدام کرده و برنامه مربوطه نیز به استان‌ها ابلاغ شود.

به گفته وی، سرمایه‌گذاران جدید بخش خصوصی اعم از شرکتی یا در قالب کنسرسیوم باید در چارچوب سیاست‌های ابلاغ شده نسبت به مکان‌یابی در نقاط خاص برای توسعه فولاد اقدام کنند که با ظرفیت بهینه و فناوری روز همخوانی داشته باشد. پیش از این جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود، عدم دستیابی به ظرفیت تولید فولاد کشور ناشی از کمبود مواد اولیه در بخش گندله و آهن اسفنجی است. وی میزان کمبود آهن اسفنجی و گندله کشور را هریک حدود هشت میلیون تن اعلام کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش‌بینی کرده بود تا پایان سال ۱۳۹۳ ظرفیت تولید فولاد کشور به رقم ۳۴ میلیون تن برسد. برابر با آمارهای منتشر شده، میزان ذخایر سنگ‌آهن کشور ۵.۱ میلیارد تن است که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)به تازگی اعلام کرد اکتشافات صورت گرفته در منطقه سنگان موجب شناسایی ۲۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی جدید سنگ‌آهن‌ شده است.