گروه بورس کالا - سحر نمایشی: دادوستدهای روز گذشته بازار آتی سکه بر خلاف سه‌شنبه با روند نزولی همراه شد.
بازار از شروع مبادلات و تشکیل موقعیت خرید با کمتر از یک درصد مثبت آغاز و در بعدازظهر همان روز، بعد از انتشار اخباری از سوی بانک مرکزی در مورد ثابت ماندن نرخ مرجع ارز و شایعاتی مبنی بر اینکه دولت مقداری ارز در بازار تزریق کرده است، حدود ۵/۲ درصد منفی و مبادلات به موقعیت فروش تبدیل شد.

به گفته فعالان بازار سکه آتی تعداد معاملات تا بعدازظهر دیروز حدود 20 هزار قرارداد به ارزش 170 میلیارد تومان بوده است. این نوسانات از ابتدای هفته شروع شد و احتمالا به دلیل نوسان شدید دلار ادامه خواهد داشت.
البته نا گفته نماند نزول قیمت جهانی طلا و همچنین اخبار سیاسی منتشر شده مبنی بر محدودیت‌های اقتصادی در نزولی شدن این فلز ارزشمند بی‌تاثیر نبوده است.
همچنین رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، اوضاع نابسامان نرخ ارز و نبود اطمینان خاطر در بین مردم در خصوص مدیریت صحیح ارزی کشور و به دنبال آن تامین نیازهای واقعی ارز را به عنوان عوامل مهمی در نوسانات قیمت دلار عنوان کرد. به گفته مصباحی مقدم، وجود تقاضای دلالی در بازار ارز باعث شده که چرخه‌‌ای که باید به تقاضای تامین ارز در کشور پاسخ دهد، حرکت کندی داشته باشد.
وی افزود: در چنین شرایطی تولیدکنند‌گان و واردکنندگان برای تامین ارز مورد نیاز خود با نگرانی روبه‌رو می‌شوند و برای تامین نیازشان خود دست به کار شده تا ارز مورد نیازشان را به دست آورند. به همین دلیل بازار فرعی در ارز به وجود می‌آید که با افزایش تقاضا، دلالان وارد معرکه شده و فعال می‌شوند تا نیازهای ارزی را تامین کنند.
‌در چنین شرایطی اگر تامین ارز به بازار سرمایه ارجاع شود، دیگر بساط بازارهای فرعی جمع شده و تقاضای ارزی مردم به‌روز پاسخ داده می‌شود.
در کنار تحولات ارزی داخلی، دیروز بهای اونس جهانی طلا به دنبال امیدواری‌ها نسبت به ارائه محرکه اقتصادی بیشتر از سوی بانک‌های مرکزی آمریکا و اروپا برای کمک به تقویت اقتصاد خود به سطح قیمتی یک هزار و ۶۱۰ دلار در هر اونس رسید که نسبت به اوایل هفته حدود ۶ دلار کاهش داشته است.
به این ترتیب در مجموع روند مبادلات به گونه‌ای بود که قیمت سکه سررسید مردادماه با کاهش 78/3 درصدی در محدوده 763 تا 791 هزار تومان، سررسید شهریورماه با کاهش 15/3 درصدی در محدوده 799 تا 832 هزار تومان، سررسید مهرماه با کاهش 47/2 درصدی در محدوده 833 تا 858 هزار تومان و سررسید آبان‌ماه با افت 85/2 درصدی در محدوده 877 تا 914 هزار تومان قرار گرفت.