شماره روزنامه ۶۰۲۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۷ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۰۷

  • چرخ و فلک بزرگان در اقتصاد جهان

    ایالات‌متحده آمریکا، چین، آلمان، ژاپن و هند در سال ۲۰۲۳ از نظر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی، جزو پنج‌اقتصاد برتر جهان بودند. اما با نزدیک‌شدن به روزهای پایانی سال ۲۰۲۳ و آغاز سال ۲۰۲۴ شاهد رکود اقتصاد جهانی و تغییر جایگاه و رتبه اقتصادهای برتر جهان هستیم. عملکرد درخشان ایالات‌متحده در حوزه اقتصادی برخلاف پیش‌بینی‌‌‌ها بوده است؛ اما به عقیده اقتصاددانان، ادامه این روند نامحتمل به نظر می‌‌‌رسد.
  • اقتصاد ژاپن چگونه از آلمان عقب ماند؟

    هیرویوکی منپوکو/ژاپن‌فوروارد
    ژاپن در مقطع حساسی از سال ۲۰۲۳ قرار دارد، زیرا پیش‌بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی اسمی آن به دلار آمریکا کاهش یابد. این امر به آن معناست که ژاپن جایگاه خود را به‌عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان به آلمان، کشوری که تنها دو سوم جمعیت ژاپن را دارد، واگذار خواهد کرد. این تغییر نشانگر پدیده ریشه‌‌‌دار «ژاپن ارزان» که نماد آن ین ضعیف، قیمت‌ها و دستمزدهای پایین است، انعکاس‌دهنده رکود اقتصادی بلندمدت این کشور است.
  • دورنمای اقتصادی ایالات‌متحده

    آلیسیا والاس/سی‌ان‌ان هانا زیادی /سی‌ان‌ان
    رهایی از آثار مخرب همه‌گیری کرونا در همه کشورهای جهان یکسان نبوده است و اقتصادهای ثروتمند جهان مسیرهای متفاوتی را برای بهبود شرایط در پیش گرفته‌اند. در زمانی که نیروها و بحران‌های متعدد، از جنگ و تنش‌های مختلف ژئوپلیتیک گرفته تا پس‌‌‌لرزه‌‌‌های ماندگار کرونا همراه با تورم بالا و هزینه‌‌‌های بالای استقراض وام، همگی بار سنگینی را بر مسیر رشد جهانی تحمیل کرده‌اند، هنوز هم نقاط روشن و امیدبخشی وجود دارد. شاید بتوان گفت وضعیت اقتصاد آمریکا یکی از این نقاط روشن است. تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده طی سه‌‌‌ماهه سوم سال به میزان قابل‌‌‌توجه ۵.۲‌درصد رشد کرد. «اینس مک‌فی»، اقتصاددان ارشد موسسه «آکسفورد اکونومیکس»، در گفت‌وگو با «سی‌‌‌ان‌‌‌ان» معتقد است، ایالات‌متحده سال گذشته نسبت به سایر کشورها عملکرد بهتری داشته است. ایالات‌متحده امسال از اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن، کانادا و سایر اقتصادهای پیشرفته جلوتر حرکت کرده است.
  • توهم برتری اقتصادی

    کریس گیلس/فایننشال‌تایمز
    شاید گزارش دقیق فایننشال‌تایمز درباره نرخ رشد چشمگیر سالانه ۵.۲‌درصدی اقتصاد ایالات‌متحده در سه‌ماهه سوم سال‌جاری را مطالعه کرده باشید. اجازه دهید دیدگاهی متفاوت از آنچه در ماه نوامبر رخ داد به شما ارائه دهم. صحبت از رشد سریع یا کارنامه مطلوب را فراموش کنید. اقتصاد ایالات‌متحده تنها در ماه یادشده با نرخ سالانه حدود ۳۰‌درصدی کوچک شد. این ‌درصد آنقدر بزرگ است که جو بایدن باید بازخواست شود و احتمالا پایانی برای رویای آمریکایی باشد. اما نگران نباشید. عقلم سر جایش است. بله باید بگویم محاسبه بالا درست است، اما منصفانه نیست. من عملکرد اقتصادی ایالات‌متحده در ماه نوامبر را در بررسی کردم، با استفاده از نرخ‌های مبادله ارز میزان تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده را به یورو و یوآن تبدیل کردم، سپس تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده را با استفاده از نرخ مبادله بازار، محاسبه کردم، سپس این محاسبات را به‌‌‌صورت سالانه درآوردم. اما نتیجه نهایی نشان می‌‌‌داد که ارزش دلار آمریکا طی ماه موردنظر نزدیک به ۳‌درصد کاهش ‌‌‌یافته است.
  • وقتی هند دو رقیب مدعی را کنار می‌زند

    باسودا داس /بیزنس تودی
    موسسه رتبه‌بندی «اس‌اند پی گلوبال» در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد هند تا سال ۲۰۳۰ به سومین اقتصاد بزرگ جهان بدل خواهد شد. در این گزارش آمده است که رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال مالی منتهی به ۲۰۲۷-۲۰۲۶ حدود ۷‌درصد خواهد بود. این به آن معناست که هند از ژاپن و آلمان پیشی خواهد گرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر