شماره روزنامه ۶۰۲۵
|

  • بازی تکراری با نرخ سود

    دنیای اقتصاد: بانک‌ مرکزی روز گذشته در بخشنامه‌ای دو هفته به بانک‌ها برای رعایت نرخ سود مهلت داد. از جمله مهم‌ترین محورهای این بخشنامه، ملزم شدن لندتک‌ها به رعایت سیاست‌های نظارتی و منوط شدن پرداخت نرخ سود گواهی سپرده ۳۰درصدی، به تعریف پروژه توسط بانک‌ها است.
  • خیز بیت‌کوین برای رکورد شکنی؟

    با انتشار گزارش pmi ایالات‌متحده و افزایش تمرکز سیاستگذاران بانک مرکزی در خصوص کاهش نرخ بهره در آینده‌ای نه چندان دور، دارایی‌های پرتقاضای بازارها از جمله فلز زرد و رمزارزها دور جدیدی از صعود را تجربه کردند. بر این اساس بیت‌کوین با رشد ۳.۶ درصدی بار دیگر حمایت کانال ۷۰ هزار دلاری را به دست آورد. طلای جهانی نیز حدود ۰.۷ واحد درصد تقویت شد و در بازه ۲۳۴۰ تا ۲۳۶۰ دلار در حال نوسان است. در حالی که پاول و سایر سیاستگذاران بر سر تغییر سیاست‌های پولی خود در جدال هستند، لاگارد نرخ بهره را در هفته پیش‌رو کاهش خواهد داد.
  • کانال چسبناک دلار

    قیمت شاخص بازار غیر‌رسمی ارز در معاملات روز گذشته مجددا به کانال ۵۸ هزار تومانی بازگشت. در حالی که در روز‌های تعطیل هفته جاری نرخ دلار با تکیه بر سیگنال‌های منتشر شده از نشست جدید شورای حکام به سطوح قیمتی کانال ۵۹ هزار تومانی رسیده بود، در بازار دیروز به نیمه دوم کانال پایین‌تر بازگشت. همین امر سبب شد تا برخی از تحلیلگران کانال ۵۸ هزار تومانی را نقطه تعادل جدید بازار اعلام کنند. این افراد معتقدند که نرخ دلار در این بازه قیمتی چسبندگی دارد.
  • دخالت طلبکارترین بانک مرکزی جهان در بازار ارز

    بازار: ژاپن تقریبا از سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای تقویت ین در بازارهای ارز دنیا هزینه کرده است که می‌تواند مطالعه‌‌‌ای قابل تامل برای بانک مرکزی کشور باشد.
  • پیش‌‌‌بینی بانک جهانی از تورم ۳۵.۳ درصدی اقتصاد ایران در ۱۴۰۳

    ایرنا: بانک جهانی در جدیدترین ارزیابی خود از وضعیت اقتصاد ایران پیش‌‌‌بینی کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال ۱۴۰۳ (۲۵ -۲۰۲۴) به ۳.۲ درصد و نرخ تورم به ۳۵.۳ درصد برسد. بر اساس برآورد این نهاد بین‌المللی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ رشد ۵ درصد و تورم ۴۰.۸ درصدی را تجربه کرده بود. در میان بخش‌های مختلف اقتصادی، بخش صنعت پیشرو رشد در سال ۱۴۰۳ خواهد بود. پیش‌‌‌بینی شده است این بخش رشد ۴.۹ درصدی را در سال ۱۴۰۳ تجربه کند. رشد بخش خدمات نیز به ۲.۷ درصد و بخش کشاورزی به ۰.۹ درصد در این سال خواهد رسید. بانک جهانی در ادامه گزارش خود پیش‌‌‌بینی کرده است صادرات کالا و خدمات ایران در سال جاری ۷.۱ درصد بیشتر از سال قبل باشد و واردات نیز در این سال ۱.۸ درصد رشد کند. تراز حساب‌‌‌های جاری ایران نیز همچنان مثبت خواهد بود و به معادل ۲.۷ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۳ خواهد رسید.
  • اوراسیا؛ پیشتاز در رشد اقتصادی

    ایسنا: میخائیل میشوستین، نخست‌‌‌وزیر روسیه در نشست شورای بین دولتی اوراسیا اظهار کرد رشد اقتصادی کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) از نرخ جهانی فراتر رفته و در سال ۲۰۲۳ تولید ناخالص داخلی کشورهای اوراسیا ۳.۸ درصد افزایش یافته است.
  • ساعت کاری جدید بانک‌های خصوصی

    کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی: زمان پذیرش مشتریان و مراجعان شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی اعلام شد. زمان پذیرش مشتریان شعب بانک‌های عضو این کانون از تاریخ ۱۴۰۳.۰۳.۱۶ از ساعت ۶:۳۰ صبح آغاز و پایان آن در روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۳:۰۰ و روز‌های پنج‌شنبه ساعت ۱۲:۰۰ظهر خواهد بود. همچنین در این اطلاعیه تاکید شده است که به لحاظ توجه بیشتر به تصمیمات اتخاذشده درخصوص صرفه‌جویی کارآمد در مصرف انرژی، ضروری است واحد‌های در اختیار از ساعت ۱۲:۰۰ دستگاه‌های برودتی خود را خاموش کنند و با کاهش میزان روشنایی تا پایان ساعت اداری‌، نسبت به صرفه‌جویی در مصرف برق ساختمان‌ها اقدام کنند.
  • خزانه جواهرات ملی از هفته آینده بازگشایی می‌شود

    بانک مرکزی: پیرو درخواست بازدید علاقه‌مندان و نظر به اتمام عملیات عمرانی، خزانه جواهرات ملی از روز دوشنبه مورخ ۲۱خردادماه‌۱۴۰۳ طبق روال گذشته برای بازدید عموم بازگشایی می‌شود. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، باتوجه به درخواست بازدید علاقه‌مندان از خزانه جواهرات ملی و نظر به اتمام عملیات عمرانی، این مجموعه از روز دوشنبه مورخ ۲۱خردادماه۱۴۰۳، همچون روال گذشته در روزهای شنبه تا سه‌شنبه ساعت ۱۳:۰۰ الی ۱۵:۳۰ برای بازدید عموم برقرار خواهد بود. خاطرنشان می‌شود هموطنان برای بازدید از این مجموعه، می‌توانند نسبت به تهیه بلیت در محل خزانه جواهرات ملی به نشانی تهران، میدان امام‌خمینی‌(ره)، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، نبش کوچه بانک مرکزی، ساختمان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند. علاقه‌مندان می‌توانند تصاویر خزانه جواهرات ملی را در سایت بانک مرکزی مشاهده کنند.
  • ذخایر ارزی ترکیه به ۱۴۲ میلیارد دلار رسید

    ایلنا: رئیس‌‌‌جمهور ترکیه، اعلام کرد که ذخایر ارزی این کشور در سال گذشته با افزایش ۴۴ میلیارد دلاری به ۱۴۲ میلیارد دلار رسیده است. به گزارش «آناتولی»، رجب طیب اردوغان، رئیس‌‌‌جمهور ترکیه، اعلام کرد که ذخایر ارزی این کشور در سال گذشته با افزایش ۴۴ میلیارد دلاری به ۱۴۲میلیارد دلار رسیده است. او گفت که دولتش در سال‌های اخیر گام‌‌‌های بزرگی در حوزه تولید انرژی برداشته و در حال حاضر تولید گاز ترکیه از روزانه ۵ میلیون متر مکعب فراتر رفته است. اردوغان تاکید کرد که شرکت نفت ترکیه (بوتاش) صادرات گاز به بلغارستان و رومانی و مجارستان را برای نخستین‌بار آغاز کرده است و افزود که هدف کشورش تبدیل شدن به هاب تجارت گاز طبیعی است. رئیس‌‌‌جمهور ترکیه افزود که دولتش کاهش ۱۶ درصدی مصرف انرژی تا سال ۲۰۳۰ را هدف‌‌‌گذاری کرده که موجب کاهش ۱۰۰میلیون تنی تصاعد گازهای آلوده می‌شود. او افزود که کشورش در حوزه انرژی با الجزایر، ایران، عراق، ژاپن، ونزوئلا، آمریکا، آذربایجان، گرجستان و چین همکاری می‌‌‌کند.
  • رفت و برگشت دلار فردایی

    دنیای اقتصاد: نرخ اسکناس دلار آزاد در بازار فردایی روز‌های تعطیل نیمه خرداد یک روند رفت و برگشتی را از خود به جا‌ گذاشت. با افزایش احتمال صدور قطعنامه جدید علیه برنامه هسته‌ای کشور در نشست در جریان شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ریسک‌های سیاسی بازار ارز تهران نیز افزایش یافت در نتیجه قیمت اسکناس دلار در بازار فردایی به نیمه دوم کانال ۵۹ هزار تومانی رسید. اما این رشد قیمت در بازار فردایی روز سه‌شنبه جبران شد و نرخ مجددا به کانال ۵۸ بازگشت.
  • چرا تورم ترکیه بالا است؟

    دنیای اقتصاد-بازار پول و ارز: تورم سالانه ترکیه در ماه مه به ۷۵.۴درصد رسیده که بیشترین میزان از نوامبر سال۲۰۲۲ است. در یک‌سال گذشته یعنی همزمان با آغاز اصلاحات اقتصادی، پیش‌بینی‌ها حاکی از افزایش نرخ تورم تا ماه مه و سپس کاهش یافتن آن بوده است. در حال حاضر این پرسش مطرح است که چرا با وجود کاهش تورم در کشورهای اروپایی و آمریکا در ماه‌های گذشته، تورم در ترکیه کاهش نیافته است؟ بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که طولانی بودن زمان ایجاد نااطمینانی عامدانه در اقتصاد و همچنین اعمال سیاست‌های انبساطی مانند افزایش چشم‌گیر حداقل دستمزد می‌تواند عوامل اصلی طولانی شدن دوران مهار تورم در این کشور باشد. برای مثال نااطمینانی فعلی در اقتصاد ترکیه موجب شده است با وجود افزایش بیش از ۴۰درصدی نرخ بهره در یک سال گذشته، مردم این کشور همچنان خرج کردن را به پس‌انداز کردن ترجیح دهند. با این حال احتمال آن وجود دارد که با تداوم سیاست فعلی دولت ترکیه و کاهش هزینه‌ها، تورم این کشور تا پایان سال به ۳۸درصد برسد.
  • مسیر گنگ طلای جهانی

    دنیای اقتصاد: به گزارش اداره آمار ایالات‌متحده در ماه مه، شاخص مدیران خرید این اقتصاد بزرگ در ماه مه از کسادی فعالیت‌های اقتصادی حکایت دارد. طبق این داده‌ها فعالیت‌های تولیدی آمریکا برای دومین ماه متوالی روند نزولی به خود گرفته و همچنان زیر ۵۰ واحد قرار دارد و این روند، سیاستگذاران فدرال رزرو را وادار کرد تا توجه خود را به آغاز سیاست‌های انبساطی پیش از اتمام سال ۲۰۲۴ جلب کنند. این ادعا در ادامه موجب رشد فلز زرد شد، اما این صعود ادامه‌دار نبود و طلا بار دیگر به محدوده قرمز هدایت شد.
  • بانک مرکزی یمن معامله با ۱۳ بانک را ممنوع کرد

    ايبنا: بانک مرکزی یمن در صنعا به تصمیم بانک مرکزی در عدن مبنی بر توقف معامله با بانک‌‌‌های صنعا واکنش نشان داد و معامله با ۱۳ بانک را ممنوع کرد. به گزارش المیادین، بانک مرکزی یمن در صنعا، پایتخت این کشور، با صدور تصمیمی، معامله با ۱۳ بانک و نهاد مالی را که مقر اکثریت آنها در عدن است، به دلیل نقض قانون ممنوع کرد. این تصمیم یک روز پس از آن اتخاذ شد که بانک مرکزی در عدن، که تحت کنترل دولت شورای ریاست‌جمهوری منصوب شده از سوی عربستان سعودی است، تصمیمی مبنی بر توقف معامله با ۶ بانک تجاری با استان صنعا به عنوان دفتر مرکزی آنها صادر کرد. بانک مرکزی یمن اعلام کرد که بانک‌‌‌ها و نهاد‌‌‌های مشمول این تصمیم «اطلاعات مالی را فاش کرده و آنها را در اختیار کشور‌‌‌ها و نهاد‌‌‌های متخاصم قرار داده و به نفع آنها با هدف آسیب رساندن به جمهوری یمن و شهروندان آن کار می‌‌‌کنند».
  • افزایش تورم فرانسه برای نخستین‌بار در سال جاری

    تسنيم: در حالی که بانک مرکزی اروپا خود را برای کاهش نرخ بهره بانکی آماده می‌‌‌کند، تورم در فرانسه طی ماه گذشته میلادی روند دیگر کشورهای اروپایی را دنبال کرد و برای نخستین‌بار در سال جاری میلادی افزایش یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر