دنیای اقتصاد:
دولت در آستانه ارائه لایحه بودجه۱۴۰۴ به مجلس است و به گفته سازمانبرنامه اینبار با تمرکز بر اصلاحات اقتصادی، تقویت رشد تولید و افزایش سرمایهگذاری، درصدد برآمده است تا وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشد. مژگان خانلو، سخنگوی سازمانبرنامه و بودجه، در جدیدترین اظهارات خود بهجزئیات لایحه بودجهپرداخته و اهمیت زمانبندی دقیق و هماهنگی سیاستهای مالی، پولی و تجاری را در روند تنظیم بودجهکشور مورد تاکید قرار دادهاست. او همچنین به مسائلی همچون ناترازیها در بخش انرژی، مشکلات نابرابری درآمدی و کسری تراز تجاری اشاره کرد و راهکارهایی برای اصلاح این مشکلات مطرح ساخت. این گزارش، به بررسی وضعیت اقتصادی کشور از جنبههای مختلف و راهکارهای دولت برای رشد اقتصادی پایدار و کاهش نابرابریها میپردازد. بخشی از صحبتهای خانلو، درباره کاهش شکاف ارزی و حرکت نرخ ارز نیما به سمت بازار توافقی است.
دیروز روند قیمت اعضای مختلف خانواده سکه کاهشی بود. مشاهدات نشان میدهد ربع سکه تمایلات کاهشی بیشتری دارد. حباب قیمتی برادر کوچکتر خانواده سکه در بازار روز شنبه به زیر مرز ۵ میلیون تومان رسید. افت ارزش طلا در بازار جهانی در کنار افزایش عرضه سکه با تاریخ جدید از جمله مهمترین عوامل کاهش ارزش صورت گرفته است.
بر اساس آمار تورم جمهوری خلق چین که روز گذشته منتشر شد، رشد سطح عمومی قیمتهای این کشور در ماه اکتبر نسبت به سال گذشته تنها ۰.۳درصد بود. همچنان که چین در حال اجرا کردن محرکهای اقتصادی خود است، به نظر میرسد که این محرکها چندان کارساز نبودهاند. به علاوه احتمال میرود که با وضع تعرفههای تجاری از سوی ترامپ، به مشکلات این کشور افزوده شود.
دنیایاقتصاد:
بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۹آبان ماه امسال، ۴۳میلیارد و ۵۸میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹میلیارد و ۲۴۷میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۳میلیارد و ۴۲۸میلیون دلار، برای خدمات ۹۳۹میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹میلیارد و ۴۴۴میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
مرکز مبادله ایران: دومین مرحله عرضه اوراق مرابحه ارزی شرکت پالایش گاز بیدبلند به ارزش ۵۰میلیون یورو، روز سهشنبه ۲۲ آبانماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران صورت میگیرد. طبق آگهی عرضه اوراق مرابحه ارزی پالایش گاز بیدبلند خلیجفارس، این اوراق جهت تامین مالی پروژه «بهسازی و احداث تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل» این شرکت منتشر میشود. مبلغ اوراق ۵۰میلیون یورو و مبلغ اسمی هر ورق یکهزار یورو است؛ از اینرو، تعداد کل اوراق نیز ۵۰هزار ورقه است.
ایبنا:
پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، دلار برای مدت کوتاهی به ۱۵۴.۷۰ین رسید. به گزارش الجزیره، به نقل از والاستریتژورنال، کاتسونوبو کاتو، وزیر دارایی ژاپن، در پی افزایش شدید ارزش دلار در برابر ین که پس از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا صورت گرفت، هشدار جدیدی به بازار ارز داد. وزیر دارایی ژاپن در نشست خبری با بیان اینکه تحولات بازار ارز، از جمله حرکات سفتهبازی را با حساسیت بسیار بالایی رصد میکند، گفت: به نظر میرسد کاهش اخیر ین «یکطرفه و سریع» است و تاکید کرد که اقدامات مناسب در برابر تحرکات بیش از حد انجام خواهد شد. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا در روز قبل از چهارشنبه، دلار برای مدت کوتاهی به حدود ۱۵۴.۷۰ین رسید. احتمال افزایش تعرفهها در دولت ترامپ نگرانیها را در مورد تورم در ایالاتمتحده افزایش داده است که ممکن است بر سرعت کاهش نرخ بهره در آینده توسط فدرالرزرو (بانک مرکزی ایالاتمتحده) تاثیر بگذارد. در عین حال، کاهش ارزش ین نگرانیهایی را در مورد افزایش قیمت واردات ایجاد کرد و این موضوع احتمال دخالت دولت ژاپن در بازار ارز برای خرید ین را افزایش داد. بهرغم چالشها، شاخص نیکی ژاپن در معاملات روز جمعه با ۰.۳درصد افزایش در ۳۹۵۰۰.۳۷ واحد بسته شد و با افزایش ۳.۸درصدی در طول هفته، به بزرگترین رشد هفتگی خود از سپتامبر دست یافت.
ایسنا: بانکمرکزی ترکیه پیشبینی تورم پایان سالخود را برای سالهای ۲۰۲۴، ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ افزایش داد. فاتح کاراهان-رئیسکل بانکمرکزی ترکیه- در نشستی با هدف انتشار چهارمین و آخرین گزارش تورم بانک در سال۲۰۲۴ گفت: پیشبینی میشود که تورم سالانه مصرفکننده در سالجاری به ۴۴درصد برسد که از پیشبینی قبلی ۳۸درصد بیشتر است. پیشبینی تورم پایان سال۲۰۲۵ به ۲۱درصد افزایشیافت که هفتدرصد بیشتر از گزارش قبلی است. کاراهان با بیان اینکه پیشبینی میکنیم تورم در سال۲۰۲۶ به ۱۲درصد کاهش یابد، گفت: هدفگذاری شدهاست که تورم در میانمدت به پنجدرصد برسد. بر اساس این گزارش، پیشبینی قبلی برای سال۲۰۲۶ میزان ۹درصد بود. بیزنس گزارش کرد؛ براساس آخرین دادههای ترکاستات، نرخ تورم مصرفکننده سالانه ترکیه که برای پنجمین ماه متوالی سقوط کرد، در ماه اکتبر به کمترین میزان در ۱۵ ماه گذشته یعنی ۴۸.۵۸درصد کاهشیافت.
دنیای اقتصاد:
طی نشست ماهانه مقامات فدرالرزرو، نرخ بهره این بانک به اندازه ۰.۲۵ واحد درصد کاهش یافت. جروم پاول، رئیس فدرالرزرو به صراحت اعلام کرد که آماده است تا از استقلال بانک مرکزی در برابر فشارهای سیاسی دولت ترامپ دفاع کرده و با هرگونه درخواست دولت مبنی بر استعفای او، مخالفت کند. پاول همچنین تاکید کرد که رئیسجمهور آینده قدرت اخراج یا برکناری او را ندارد.
دنياي اقتصاد:
بازار ارز هفته شلوغی را پشت سر گذاشت و با وجود نوسانات قیمتی قابل توجه، دلار این هفته را با بازدهی منفی به اتمام رساند. بهنظر میرسد پمپاژ اخبار سیاسی مهمترین عامل نوسان شاخصهای ارزی در هفته سوم آبان ماه بوده است. تحلیلگران معتقدند که افت قیمت دلار در بازار روز پنجشنبه ۱۷ آبان ناشی از تخلیه هیجانات معاملهگران است.
مهر: نتیجه یک رتبهبندی بینالمللی نشان میدهد برخلاف باور عمومی که آمریکا را موفقترین و بزرگترین اقتصاد جهان میداند، نروژ دارای بهترین اقتصاد در جهان است. «رتبهبندی مستقل مدیریت اقتصادی استرالیا» یک شاخص ترکیبی است که اقتصادهای بزرگ جهان را بر اساس ۸ شاخص درآمد ملی به ازای هر فرد، رشد تولید ناخالص داخلی، متوسط ثروت هر بزرگسال، اشتغال، تورم، مالیات، وضعیت بودجه و استقراض دولت اندازهگیری میکند. در گزارش سال ۲۰۲۴ این رتبهبندی نروژ برای دومین سال متولی مقام برترین اقتصاد جهان را به دست آورد درحالیکه آمریکا به عنوان اقتصادی که به سرعت در حال بهبود است معرفی شده است.
مرکز مبادله ایران: شصت و ششمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در روز یکشنبه ۲۰ آبانماه برگزار خواهد شد. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران میتوانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰میلیون تومان) به عنوان وجهالضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۱۹ آبانماه، در شصت و ششمین حراج این مرکز شرکت کنند. این حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد.
دنیای اقتصاد:
نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مشخص شد. برخی از تحلیلگران بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید را یکی از قدیمیترین ریسکهای بازار ارز تلقی میکنند. اما آیا بازگشت ترامپ بر بازار ارز کشور تاثیر خواهد داشت؟ کارشناسان معتقدند که شرایط ذخایر ارزی کشور نسبت به دوره نخست ریاستجمهوری این شخص تغییرات قابل توجهی داشته است. از سوی دیگر احتمال ایجاد آتشبس در منطقه و ازسرگیری مذاکرات با غرب نیز وجود دارد.
دنیای اقتصاد:
آرژانتین با حجم عظیمی از احکام قضایی مواجه است که میتواند چالشی بزرگ در مسیر اصلاحات اقتصادی خاویر میلی، رئیسجمهور این کشور باشد. در حال حاضر، بسیاری از پروندهها درباره سیاستهای دولتهای قبلی، از جمله مصادرهها و تغییرات بدهیها، در دادگاههای ایالات متحده و اروپا در حال نهایی شدن هستند. حکم ۱۶میلیارد دلاری که به نفع سهامداران سابق YPF که یکی از بزرگترین شرکتهای انرژی این کشور است توسط دادگاه نیویورک صادر شده، از بزرگترین موارد احکام مذکور است. علاوه بر این، پروندههای متعدد دیگری نیز در جریان است، از جمله پروندهای ۱.۵میلیارد دلاری در انگلستان و ۳۴۰میلیون دلاری در آمریکا. میلی وعده داده که آرژانتین از شهرت کشوری با بدهیهای سریالی عبور کند؛ اما کمبود منابع ارزی و فشار برای پرداخت غرامت، چالش بزرگی برای رسیدن به این هدف ایجاد کرده است. او با انتقاد از اقدامات دولتهای پیشین، در تلاش است تا تصویری از مسوولیتپذیری اقتصادی برای کشورش بسازد؛ اما بدهیهای جاری و احتمال مصادره داراییها فشار شدیدی بر اقتصاد و سیاستهای مالی این کشور وارد کرده است.
رشد نقدینگی بهعنوان یکی از شاخصهای کلیدی اقتصادی، تاثیرات عمیقی بر ثبات اقتصادی و بازارهای مالی دارد. در کشورهای در حال توسعه، از جمله ایران، افزایش نقدینگی معمولا ناشی از سیاستهای پولی انبساطی، کسری بودجه دولت و عوامل تورمی است. این رشد میتواند به تحریک فعالیتهای اقتصادی و افزایش سرمایهگذاری منجر شود، اما در عین حال، خطرات تورمی و ناپایداری اقتصادی را نیز به همراه دارد. بررسی دقیق علل و پیامدهای رشد نقدینگی، به ویژه در شرایط اقتصادی خاص، میتواند به سیاستگذاران کمک کند تا استراتژیهای موثری برای مدیریت نقدینگی و هدایت آن به سمت بازارهای مولد اتخاذ کنند. طی ۳ سال اخیر، حجم نقدینگی در کشور بهطور چشمگیری افزایش یافته است. این روند به حدی بوده که در مهر ماه ۱۴۰۳، نقدینگی با رشد ۱۵درصدی نسبت به سال گذشته، به عدد ۹هزار همت رسید. با توجه به روند فعلی، پیشبینی میشود که تا پایان سال، حجم نقدینگی به ۱۰هزار همت برسد. این افزایش نقدینگی به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، میتواند منجر به تغییرات قابل توجهی در نرخ تورم و قدرت خرید مردم شود.
دنیای اقتصاد-محمدحسین حسینی :
با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده، بیتکوین به سقف تاریخی خود دست یافت. هرچند تا بازگشت ترامپ به کاخ سفید چند هفته فاصله داریم، بازارها پیشدستی کردند و ارزش دلار و بازده اوراق خزانهداری آمریکا افزایش یافت. همچنین ارزش سهام در آمریکا رشد کرد و معاملات آتی سهام با بازگشت سرمایهگذاران به «معاملات ترامپی» افزایش یافت. اما حضور بلندمدت ترامپ در کاخ سفید چه آثاری بر اقتصاد آمریکا و جهان دارد؟
بانک مرکزي:
بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۶ آبان ماه امسال، ۴۲ میلیارد و ۵۲۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹ میلیارد و ۱۴۱ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی ۲۳ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار، برای خدمات ۹۲۶ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹ میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است. این گزارش حاکی از آن است که در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۳ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۹ میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار و در مجموع ۳۲ میلیارد و ۴۵۵ میلیون دلار تامین ارز صنایع صورت گرفته است.
مرکز مبادله ايران:
سی و یکمین حراج سکه طلا دیروز چهارشنبه ۱۶ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد و از مجموع ۶۰۸۵ قطعه تمام سکه ثبت سفارش شده، ۲۶۸۳ قطعه با میانگین قیمت ۵۱ میلیون و ۱۷۸ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. همچنین، از مجموع ۱۶۱۱ قطعه نیمسکه ثبت سفارش شده، ۹۵۰ قطعه با میانگین قیمت ۲۶ میلیون و ۶۲۶ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. در حراج ربعسکه نیز ۳۷۴۴ قطعه ربعسکه ثبت سفارش شد که ۱۷۵۰ قطعه با میانگین قیمت ۱۶ میلیون و ۴۳۸ هزار تومان تخصیص داده شد. بدیهی است، در بین متقاضیان افرادی بالاتر و افرادی پایینتر از این قیمتها، قیمت پیشنهادی اعلام کرده و به آنها تخصیص داده شده است. بر اساس این گزارش، از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تاکنون، ۳۱ حراج از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران برگزار شده است که طی این حراجها، در مجموع ۴۳۶ هزار و ۶۱ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص ۲۲۶ هزار و ۸۰۱ قطعه، نیم سکه ۸۲ هزار و ۲۳۸ قطعه و تمام سکه ۱۲۷ هزار و ۲۲ قطعه است.
دنیای اقتصاد:
بازار ارز توافقی، ابزار جدیدی است که بانکمرکزی با راهاندازی آن از طریق مرکز مبادله قصد دارد ماموریت خود را در بازار ارز اجرایی کند. مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» به تشریح سازوکار جدید بازار ارز پرداخته است.
دنیای اقتصاد:
انتخابات آمریکا نقل محافل اقتصادی است. کارشناسان و فعالان بازار احتمالات مختلفی را از واکنش شاخصهای ارزی به پیروزی هر یک از نامزدهای انتخابات مطرح میکنند. اما آیا اینکه چهکسی بر کرسی کاخسفید بنشیند بر معاملات ارزی تهران تاثیر دارد؟ این تاثیر به چه شکل است؟
دنیای اقتصاد:
در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده، کارشناسان پیشبینی کردند که در صورت پیروزی ترامپ، ارزش دلار تقویت خواهد شد. به دنبال تردید فعالان بازار در مورد برد نامزد جمهوریخواه، شاخص دلار طی دو روز گذشته با کاهش روبهرو شد. با این حال، باید منتظر اعلام نتایج نهایی انتخابات و نحوه تقسیم قدرت در کنگره بود.
دنياي اقتصاد - گروه اقتصاد بينالملل:
در اعماق یک مرکز خرید چند طبقه، همچون غاری پرنور، مشتریان در میان دالانهای شیشهای که از نور میدرخشند، قدم میزنند. هر ویترین، صندوقچهای از گنجینههای زرین است که چشم هر بینندهای را خیره میکند. دستبندها، انگشترها و گردنبندهای ظریف، همچون ستارگانی درخشان، بر تارک این بازار میدرخشند و قلب خریداران را به هیجان میآورند.
دنیای اقتصاد:
بررسیهای بهعمل آمده از روند معاملات سکه طلا در روز گذشته حاکی از آن است که برادران خانواده سکه افت ارزش قابل توجهی را تجربه کردند. قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید تنها در بازار روز گذشته حدود ۵.۳۸ درصد کاهش یافت. بهعقیده تحلیلگران با توجه به ثبات نسبی قیمت طلای جهانی، تایید رسمی ورود سکه طلا با تاریخ جدید به بازار عامل اصلی توفان کاهشی معاملات سکه است.
دنیای اقتصاد:
یافتههای یک گزارش نشان میدهد که درآمد سرانه اقتصاد ایران در مقایسه با همسایگان فاصله قابل توجهی پیدا کرده است. بهعنوان یک نمونه، درحالیکه در سال۲۰۱۱ میلادی درآمد سرانه ایران و ترکیه با هم برابر بوده، در سال۲۰۲۲، درآمد سرانه ترکیه تقریبا دوبرابر درآمد سرانه ایران شده است. کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز فاصله قابل توجهی با اقتصاد ایران گرفتهاند؛ بهطوریکه با رشد اقتصادی ۵.۵درصدی پایدار، حدود ۳۳سال طول خواهد کشید تا درآمد سرانه ایران به سطح کنونی درآمد سرانه قطر برسد. از نگاه کارشناسان، عوامل متعددی باعث جاماندگی اقتصاد ایران از همسایگان شده است؛ اما به نظر میرسد مهمترین دلیل این عقبماندگی، اعمال تحریمهای اقتصادی و کمرنگ شدن جریان تجارت با سایر کشورها است. مطابق محاسبات اگر رشد اقتصادی کشور با نرخ متوسط ۵.۵درصد سالانه ادامه یابد، پنجسال زمان خواهد برد تا سطح درآمد سرانه به مقدار سال۱۳۹۰ و قبل از تحریمها برسد.
دنیای اقتصاد:
با اینکه طبق نظرسنجیها رقابت تنگاتنگی بین هریس و ترامپ در جریان است، گفته میشود که در صورت پیروزی ترامپ، بازارها وضعیت بهتری خواهند داشت. بازار سهام رشد میکند، بازدهی اوراق خزانهداری کاهش مییابد و دلار تا حد زیادی تقویت میشود. این گمانهزنیها میتواند سرمایهگذاران را ترغیب کند که با رای دادن به ترامپ، سرمایه خود را روی برد ترامپ قمار کنند.
دنیایاقتصاد:
تورم سالانه ترکیه در ماه اکتبر با کاهش ۰.۸واحد درصدی نسبت به ماه سپتامبر به ۴۸.۶درصد رسید. این پنجمین کاهش متوالی تورم سالانه و همچنین پایینترین سطح تورم از ژوئیه سال۲۰۲۳ است. تورم ماهانه اکتبر نیز با کاهش ۰.۰۹واحد درصدی نسبت به سپتامبر به ۲.۹درصد رسیده است. کارشناسان معتقدند که کاهش تورم کمتر از انتظارات بوده و همین مساله موجب شده تا کاهش نرخ بهره تا پایان سال دور از انتظار به نظر برسد. پس از کاهش کند تورم در سپتامبر و اکتبر، بانک مرکزی به تداوم اتخاذ سیاستهای انقباضی تمایل بیشتری نشان میدهد. پیشبینی میشود که نرخ تورم سالانه ترکیه تا پایان سال۲۰۲۴ به ۴۲درصد و تا پایان سال۲۰۲۵ به ۱۴درصد برسد.
پس از ابلاغ بخشنامه شماره ۹۹.۳۰۹۹۱۸ بانک مرکزی در تاریخ ۱۳۹۹.۰۹.۳۰ و در ادامه بخشنامه شماره ۹۹.۴۲۱۹۲۹ بانک مرکزی در تاریخ ۱۳۹۹.۱۲.۲۷ ادبیاتی تحت عنوان سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانکها را شاهد بودیم که عمده هدف تنظیمگر (بانک مرکزی)، کنترل رشد نقدینگی و از آن کانال، کنترل تورم بوده است. این سیاست که منجر به کاهش شدید تسهیلاتدهی بانکها شده و تا مقطعی نیز موفقیتهایی در کاهش رشد نقدینگی داشته است، در دولت دوازدهم آغاز، در دولت سیزدهم تشدید و کماکان در دولت چهاردهم ادامه دارد. اما با توجه به ابلاغ اخیر حکم مسوولیت رئیس کل بانک مرکزی توسط رئیسجمهور محترم، سوال فعالان اقتصادی این است که «کنترل مقداری تا کجا؟»
دنیای اقتصاد:
براساس آمارهای منتشرشده توسط بانک مرکزی در ۷ماه اول سال جاری، بانکها مجموعا ۳۷۱۶هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴.۱واحد درصد افزایش داشته است. از این میزان ۵۹.۳درصد برای تامین سرمایه در گردش، ۱۳.۴درصد برای ایجاد کسبوکارهای جدید و ۱۱.۸درصد به تسهیلات قرضالحسنه اختصاص یافته است. سهم تسهیلات پرداختشده تحت عنوان سرمایه در گردش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۷واحد درصد کاهش داشته و از طرفی سهم تسهیلات قرضالحسنه ۴.۳واحد درصد افزایش داشته است.
دنیای اقتصاد:
روز گذشته قیمت اسکناس دلار آزاد وارد کریدور قیمتی هشتم شد. مجموعهای از عوامل سیاسی و اقتصادی در افزایش نرخ کمسابقه و حضور نرخ ارز در قله تاریخی موثر است. نرخ تورم بالا، کسری بودجه و کاهش درآمدهای ارزی از جمله عوامل اقتصادی و احتمال تشدید تحریمها و مسائل مرتبط با درگیریهای منطقهای از جمله عوامل سیاسی هستند.
مرکز مبادله ایران:
۷۱کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۴۴۲میلیارد تومان در حراج شماره ۶۴مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت. در شصت و چهارمین جلسه حراج شمش طلا که روز یکشنبه ۱۳آبانماه۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۷۱کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضهشده در حراجهای عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، همه شمشها با میانگین قیمت ۶میلیارد و ۲۳۴میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد.
بانک مرکزی:
در راستای وظایف بانک مرکزی در قانون جدید و تمهیدات انجام شده برای مدیریت بازار سکه و طلا و همچنین پاسخ به نیاز متقاضیان، عرضه سکه بهار آزادی جدید بانک مرکزی به تاریخ۱۴۰۳ از نوزدهم آبانماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز میشود.
شادا: رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی گفت: در هفت ماه سال جاری، یک هزار و ۵۹۳ شرکت در فهرست مؤدیان فاقد اعتبار مالیاتی درج و یک هزار و ۸۱۶ مؤدی مشکوک شناسایی شده است. شاهین مستوفی با اشاره به رویکرد این سازمان برای وصول درآمدهای مالیاتی از محل شناسایی فرارهای مالیاتی گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی در نظام مالیاتی کشور بدون فشار به مؤدیان خوشحساب کنونی و واحدهای تولیدی و صنعتی و از طریق شناسایی مؤدیان جدید، تمرکز بر دانهدرشتها و مبارزه قاطع با فرار مالیاتی صورت میگیرد.
دنياي اقتصاد:
فدرالرزرو با توجه به آمار مشاغل مخدوششده و عدم اطمینان در مورد سیاستهای اقتصادی پس از انتخابات ایالات متحده، آماده است تا در روز سهشنبه هفته آینده، نرخ سیاستی خود را به میزان یک چهارم درصد کاهش دهد. سیاستگذاران پولی سعی دارند بهوسیله این اقدام، از بازار کار حمایت کنند و تاثیر احتمالی نتایج انتخابات را روی عملکرد بازارها کاهش دهند.
دنیای اقتصاد:
شاخص سکه طلا طرح جدید پس از چندروز نوسان چشمگیر در بازار روز گذشته متوقف شد. این درحالی است که قیمت دلار آزاد در معاملات روز گذشته رشد حدودا هزار تومانی را تجربه کرد. به نظر میرسد افت ارزش جهانی طلا بر بازار سکه نیز تاثیر گذاشته است؛ اما معاملات دلار همچنان تحت تاثیر ریسکهای سیاسی است.
دنیای اقتصاد:
در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، تصویری از دادههای اخیر نشان میدهد که رئیس جمهور جدید، اقتصادی را به ارث میبرد که با وجود چالشهای اخیر، توسط مصرفکنندگان آمریکایی تقویت میشود. با اینکه بازار کار در آمریکا کمی سرد بوده، اما رشد اقتصادی قوی است، نرخ بیکاری نسبت به دورههای قبل کاهش یافته، تورم به سطح هدف فدرالرزرو نزدیک شده است.
بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۲آبانماه امسال، ۴۱میلیارد و ۵۴۳میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹میلیارد و ۳میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۲میلیارد و ۵۹۷میلیون دلار، برای خدمات ۹۱۴میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹میلیارد و ۲۹میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است. بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی ۷میلیارد و ۹۶میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یکمیلیارد و ۹۰۷میلیون دلار ارز تامین کرده است.
ایسنا: براساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته دوم آبان ماه، با کاهش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲درصد رسید. بر این اساس، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول مهرماه از ۲۳.۷۴ به ۲۳.۷۳درصد در پایان هفته دوم مهرماه و با کاهش واحد ۰.۰۵واحد درصدی به ۲۳.۶۸درصد در پایان هفته سوم مهر، با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲ در پایان هفته چهارم مهر ماه و در پایان هفته اول آبان ماه با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری بوده و در نهایت در پایان هفته گذشته (هفته دوم آبانماه) نرخ بهره بین بانکی با کاهش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲درصد رسید. همچنین باید اشاره کرد، در پایان هفته دوم آبانماه، حداقل نرخ توافق بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، طبق روال سابق در محدوده ۲۳درصد قرار داشت. توافقنامه بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، یک توافقی میان دو طرف (دو بانک) است؛ بهنحویکه یک طرف اوراق بهادار خود را به قیمت مشخص، به طرف دیگر میفروشد؛ به عبارت دیگر پول قرض میکند و بهطور همزمان تعهد میکند که همان اوراق بهادار را به قیمت مشخص و در تاریخ مشخص، در آینده خریداری کند.
دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی:
رئیسجمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، در کمپین خود به تبلیغ رکورد اقتصادی دوران چهار سالهاش در کاخ سفید تکیه کرده است. اگرچه کامالا هریس بهعنوان معاون رئیسجمهور بطور مستقیم در کاخ سفید مسوولیت ندارد، اما در عمل عملکرد اقتصادی جو بایدن باید به پای او هم نوشته شود. آمریکاییها غالبا عملکرد ترامپ در زمینه اقتصاد را بهتر از بایدن ارزیابی میکنند و این موضوع باعث ناامیدی مشاوران بایدن شده است. آنها میگویند بایدن به اندازهای که باید، برای دستاوردهایش اعتبار دریافت نکرده است. درحالیکه نظرسنجیهای اخیر نشان میدهند که هریس در زمینه دیدگاههای عمومی در رابطه با اقتصاد کمی پیشرفت داشته است، اما همچنان از ترامپ عقب است. اما دادهها درباره عملکرد ترامپ و بایدن در زمینه اقتصاد چه چیزی را نشان میدهند؟
دنیای اقتصاد:
قیمت شاخص ارزی در معاملات روزهای انتهایی هفته گذشته به نیمه نخست کانال ۶۸ هزار تومانی عقبگرد داشت. برخی از تحلیلگران معتقدند که اخبار مربوط به شکلگیری آتشبس در مرز لبنان و رژیم صهیونیستی میتواند بخشی از انتظارات تورمی فعالان بازار را کاهش داده باشد. البته این روند کاهشی میتواند ناشی از اصلاح نرخ شاخصها نیز باشد.
دنیای اقتصاد:
روز گذشته آمار اشتغال آمریکا تنها چهار روز پیش از برگزاری انتخابات ایالاتمتحده، از سوی اداره کار ایالت متحده منتشر شد. بر اساس این آمار، نرخ بیکاری در ماه اکتبر نسبت به ماه سپتامبر ثابت ماند و رقم ۴.۱ درصد را به ثبت رساند. با این حال، تعداد مشاغل ایجادشده در این ماه تنها ۱۲ هزار شغل بود. هرچند توفانهای اخیر باعث این کاهش هستند، اما این امر میتواند بر انتخابات آمریکا تاثیر شایانی بگذارد.
دنياي اقتصاد:
همزمان با آغاز به کار خاویر میلی، رئیسجمهور لیبرتارین آرژانتین، شرکتهای بزرگ آرژانتینی با توجه به وضعیت بهتر بازار، اقدام به انتشار اوراق قرضه جدید کردهاند. این اوراق به دلیل بازدهی بسیار بالا یعنی ۷۳.۵درصد، سود زیادی به سرمایهگذاران داده و در میان کشورهای در حال توسعه رتبه اول را کسب کرده است. طبق دادههای بانک جیپی مورگان، فاصله بین نرخ بهره اوراق قرضه آرژانتین و اوراق قرضه خزانهداری آمریکا به زیر ۱۰ درصد رسیده که این کاهش به معنای آرامش بیشتر بازار است. این نرخها به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۹ رسیدهاند. اگر میلی بتواند چالشهای مربوط به تورم و کسری بودجه را مدیریت کند، اقتصاد کشور به تدریج از رکود خارج میشود و سایر بخشها نیز از این بهبود بهرهمند خواهند شد.
مرکز مبادله ایران: شصتوچهارمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در روز یکشنبه ۱۳ آبانماه برگزار خواهد شد. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران میتوانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجهالضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۱۲ آبانماه، در شصتوچهارمین حراج این مرکز شرکت کنند. این حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد.
بانک مرکزی: رئیس کل بانک مرکزی در دیدار تولیدکنندگان و کارآفرینان برتر کشور ضمن تاکید بر طراحی خط اعتباری ویژه برای تولیدکنندگان پیشران و صنایع کوچک و اجرای آن در آینده نزدیک گفت: سیاست ارزی بانک مرکزی در حال حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند. سامانه بازار ارز توافقی نیز که هماکنون بهصورت آزمایشی فعالیت میکند به زودی برای تمام فعالان و متقاضیان در دسترس خواهد بود و وارد فاز عملیاتی میشود.محمدرضا فرزین در صبحانه کاری با اعضای مجمع کارآفرینان کشور ضمن تشریح سیاست جدید ارزی بانک مرکزی گفت: سامانه بازار ارز توافقی در بانک مرکزی با بهرهگیری از بهترین متخصصان فناوری اطلاعات در کشور در یکسال گذشته ایجاد و راهاندازی شده است.
ایبنا: ناظر شرعی کمیته فقهی بانک مرکزی گفت: با استقلال بانک مرکزی دولت دیگر نمیتواند در سیاستگذاریهای این بانک دخالت کند. احمدرضا صفا، ناظر شرعی کمیته فقهی بانک مرکزی اظهار کرد: با تصویب قانون استقلال بانک مرکزی، این بانک توانست از شیوه قدیم که شورای پول و اعتبار بود جهش کند و به هیات عالی تبدیل شود. او افزود: قانون، استقلال بیشتری برای بانک مرکزی به ارمغان آورده است؛ اما سوال اصلی این است که بانک مرکزی از چه چیزی مستقل شده است؟
دنیای اقتصاد:
از میان همه کسانی که با نگرانی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را دنبال میکنند، افراد اندکی هستند که به سرمایهگذاری در چین فکر میکنند. اقتصاد چین درحالحاضر با رکود صنعت مسکن که بیش از سه سال پیش آغاز شده و کاهش مداوم قیمتها که از ۱۸ ماه پیش آغاز شده، دستوپنجه نرم میکند. اکنون آنها باید به فکر بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید و تهدید اعمال تعرفههای سنگین نیز باشند. به گزارش اکونومیست، پس از انتخابات، و بهویژه در صورت پیروزی ترامپ، توجهها در چین به گردهمایی مقامات چینی سه روز بعد از انتخابات در پکن در تاریخ ۸ نوامبر معطوف خواهد شد. در این نشست کمیته دائمی قوه مقننه چین بستهای از اقدامات مالی مورد انتظار را تصویب خواهد کرد که احتمالا اهدافی همچون افزایش سرمایه بانکها، تامین مالی بدهیهای دولت محلی و احیای مصرف را دنبال خواهد کرد. ارقام مالی منتشرشده چیزهای زیادی در مورد طرز فکر رهبران چین آشکار خواهد کرد. آیا آنها بالاخره شدت مشکلات اقتصادی کشور را تشخیص میدهند؟ و آیا حاضرند برای رفع آنها هزینه کنند؟
دنیای اقتصاد:
دلار آزاد زیر مرز قیمت ۶۹هزار تومانی معامله شد. تحلیلگران معتقدند با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ریسکهای مرتبط با این رویداد در فضای بازار پررنگتر شده است. فعالان بازار نسبت به پیروزی نامزد حزب جمهوریخواه سوگیری منفی دارند که علت آن نیز افزایش سطح تحریمهای اقتصادی در دوره ریاست جمهوری این شخص است.
دنیای اقتصاد:
گزارش اداره آمار ایالاتمتحده نشان میدهد که اقتصاد این کشور در سهماهه سوم سال۲۰۲۴ به میزان ۲.۸درصد رشدکرده که کمتر از پیشبینیهای تحلیلگران (۳درصد) است. این رشد به دلیل افزایش هزینههای مصرفکننده، هزینههای دولتی و بهبود خالص تجارت حاصل شدهاست. در عینحال، موجودیهای خصوصی و کاهش سرمایهگذاری ثابت، عوامل منفی تاثیرگذار بر رشد اقتصادی بودند. با نزدیکشدن به انتخابات ریاستجمهوری، این آمار میتواند تاثیر زیادی بر نظر رأیدهندگان داشتهباشد. کارشناسان بر این باورند که کاهش رشد اقتصادی ممکن است به نفع رقبای دموکراتها، بهویژه دونالد ترامپ باشد، همچنین بانکمرکزی ایالاتمتحده برای اولینبار از سال۲۰۲۰، نرخهای بهره را کاهش داده و این موضوع در شرایط کنونی اهمیت بیشتری پیدا کردهاست. در مجموع وضعیت اقتصادی و آمارهای مربوط به آن میتواند سرنوشت نامزدها در انتخابات آینده را تعیین کند.
دنیای اقتصاد:
طلای جهانی روز گذشته در ادامه رکوردزنیهای سریالی خود، رکورد دیگری را به ثبت رساند و توانست قیمت ۲۷۸۹ دلار را لمس کند. به علاوه، بیتکوین نیز در این روز به بالاترین قیمت خود در بیش از شش ماه اخیر رسید و حدود قیمت ۷۲ هزار دلار به نوسان ادامه داد. این رشدها همزمان با نااطمینانیهای پیش از انتخابات آمریکا روی داد.
دنیایاقتصاد:
بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۹ آبان ماه امسال، ۴۰ میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸ میلیارد و ۸۱۴ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۲ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار، برای خدمات ۹۰۳ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
ایسنا: انتظار میرود رشد اقتصادی آلمان در سال جاری کاهش یابد و در سال ۲۰۲۵ دچار رکود شود. اتاق بازرگانی و صنعت آلمان (DIHK) به دلیل بحران ساختاری مداوم، پیشبینی رشد اقتصاد آلمان را از صفر درصد به منفی ۰.۲درصد برای سال ۲۰۲۴ کاهش داد. اتاق بازرگانی و صنعت آلمان در بیانیهای اعلام کرد: انتظار دارد اقتصاد آلمان در سال آینده دچار رکود شود و ۳۱ درصد از شرکتهای شرکتکننده در نظرسنجی نیز انتظار دارند وضعیت کسبوکارشان بدتر شود. نتایج نظرسنجی قبلی نیز نشان داد که فقط ۲۶ درصد انتظار مشابهی داشتند.
ایبنا: پس از توضیحات محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی، نمایندگان مجلس در مصوبهای به دولت اجازه افزایش سرمایه در صندوق بینالمللی پول را دادند. نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، جزئیات لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بینالمللی پول را بررسی و تصویب کردند.
دنیای اقتصاد:
طلای جهانی روز گذشته تا ساعت ۱۸ به وقت تهران، به رکورد جدیدی در قیمت ۲۷۷۰ دست یافت. قیمت بیتکوین نیز برای چهارمین روز به روند صعودی خود ادامه داد و با گذشتن از مقاومت ۷۰ هزار دلاری، به رکورد تاریخی خود در کانال ۷۳ هزار دلار نزدیک شد. گفته میشود که این نوسانات به خاطر نااطمینانیهای قبل از انتخابات ایالاتمتحده است.
دنیای اقتصاد:
قیمت دلار آزاد مجددا به سقف تاریخی خود رسید. تحلیلگران معتقدند با وجود تعدیل بخشی از ریسکهای سیاسی، هنوز معاملهگران به جمعبندی درستی از فضای سیاست خارجی نرسیدهاند. درنتیجه همچنان انتظارات تورمی نقش موتور افزایشی را در بازار ایفا میکند. علاوه بر مسائل منطقهای به عقیده برخی از کارشناسان انتخابات پیشروی آمریکا نیز از جمله دیگر ریسکهای مهم بازار است.
دنیای اقتصاد:
براساس آمارهای منتشرشده تعداد میلیاردرهای چینی در سه سال گذشته ۳۶درصد کاهش یافته است. در این میان، افول صنعت مسکن و مستغلات و سختگیری چین در قبال برخی کسبوکارهای هایتک، مهمترین عوامل کاهش تعداد میلیاردرهای چینی محسوب میشوند.
ايسنا:
اقتصاددانان بر این باور هستند که رشد اقتصادی هند قوی خواهد ماند، اما در بخش مشاغل و مخارج خانوارها چالشهایی وجود دارد. اقتصاددانان اظهار کردند که اقتصاد هند در سال مالی جاری و سال آینده با سرعت ثابتی رشد خواهد کرد، اما هشدار دادند که محرکهای کلیدی مانند ایجاد شغل و مخارج خانوارها تنها در ۱۲ ماه آینده به میزان اندکی افزایش خواهند یافت. سومین اقتصاد بزرگ آسیا در سال مالی گذشته ۸.۲ درصد رشد ثبت کرد که بیشترین میزان رشد در میان اقتصادهای بزرگ است. این رشد اقتصادی به دلیل سالها هزینههای دولت تقویت شده اما نتوانسته است شغلهای با درآمد کافی برای میلیونها نفری که هر سال وارد نیروی کار میشوند را ایجاد کند.
دنیای اقتصاد:
روز گذشته، کلیات لایحه بودجه۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق تصویب شد. از سوی دیگر، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه، ابهامات بودجه را در یک نشست خبری مطرح کرد و مرکز پژوهشهای مجلس، در یک گزارش با عنوان بودجه به زبان ساده، یک تصویر کلان از سند مالی دولت در سال آینده ارائه کرد. این بررسیها چند نکته کلیدی را نشان میدهد: بزرگترین مزیت لایحه بودجه سال۱۴۰۴، تجمیع و یکپارچهسازی بودجههای جداگانه در جهت شفافسازی کسری بودجه است. بررسیها نشان میدهد که دولت حدود هزار همت از منابع لایحه را از محل استقراض تامین خواهد کرد که در حکم کسری بودجه است. حرکت به سمت اصلاحات اقتصادی و کاهش هزینهها میتواند کمی از شدت کسری بودجه بکاهد. نکته دیگر بررسی انبساطی یا انقباضی بودن بودجه است. مطابق بررسیها با در نظر گرفتن تمام اجزای بودجه، میزان رشد لایحه بودجه۱۴۰۴ نسبت به مصوب۱۴۰۳، رقم ۴۷درصد بوده است که اگر تورم انتظاری ۳۰درصد را برای سال بعد در نظر بگیریم، بودجه انبساطی بسته شده است و انقباضی نیست.
دنیای اقتصاد:
آمار مشاغل ایالاتمتحده برای ماه اکتبر، تنها چهار روز پیش از انتخابات این کشور منتشر خواهد شد. این درحالی است که اکتبر، به خاطر توفانهای اخیر، ماه مناسبی برای بازار کار ایالات متحده نبوده است. این امر میتواند بر انتخابات آمریکا تاثیر شایانی بگذارد. از سوی دیگر اقتصاددانان هشدار دادند که نرخ تورم این کشور میتواند بعد از انتخابات، روند کاهشی خود را رها کرده و رشد کند، زیرا هر دو نامزد، سیاستهای پرخرجی را در برنامه خود دارند.
بانک مرکزی: از زمان راهاندازی چک الکترونیک در کشور تاکنون ۶۵۰هزار فقره چک الکترونیک صادر شده و بیش از ۹۹.۶۶درصد چکهای الکترونیک کارسازی شده، وصول شده است.
دنیای اقتصاد:
بهنظر میرسد ریسک گسترش تنشهای منطقهای همچنان در میان معاملهگران وجود دارد. درحالی که پس از صورت گرفتن اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در بامداد شنبه، بازار ارز روند کاهشی نسبتا سنگینی را تجربه کرده بود، در معاملات یکشنبه و دوشنبه آرایش شاخصهای ارزی صعودی بود. تحلیلگران معتقدند که بازار در تقابل با ریسکهای سیاسی هنوز به جمعبندی واحد نرسیده است.
ایسنا: سیتیگروپ هشدار داد که تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی میتواند رشد تولید ناخالص داخلی چین را ۲.۴ درصد کاهش دهد. تحلیلگران سیتیگروپ، شرکت خدمات مالی و بانک سرمایهگذاری چندملیتی آمریکایی اظهار کردند: اگر تعرفه جهانی ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی که وارد ایالاتمتحده میشوند اعمال شود، تاثیر اقتصادی بر چین شدید خواهد بود و بهطور بالقوه رشد تولید ناخالص داخلی چین را تا ۲.۴ درصد کاهش میدهد. این پیشنهاد تعرفهای که با بحثهای سیاستی شخصیتهای سیاسی ایالاتمتحده مرتبط شده، نشاندهنده افزایش میزان تعرفههای قبلی است که تقریبا نصف آن محدودکننده بود.
دنیای اقتصاد:
بیستوهشتمین جلسه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران در روز چهارشنبه مورخ ۹ آبانماه ۱۴۰۳، برگزار میشود. به گزارش «ایسنا»، دیروز هفتم آبان ماه، بیست و هفتمین جلسه حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد که در نهایت، ۹ هزار و ۵۷۳ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان اختصاص یافت. طبق اعلام مرکز مبادله ایران، در این حراج، از مجموع چهار هزار و ۷۴۶ قطعه ربع سکه ثبت سفارش شده، چهار هزار و ۱۶۲ قطعه با میانگین قیمت ۱۶ میلیون و ۴۵۱ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.
دنياي اقتصاد:
بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۷ آبان امسال، ۴۰ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸میلیارد و ۷۵۷ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۱ میلیارد و ۸۵۵میلیون دلار، برای خدمات ۹۰۳ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
دنیای اقتصاد:
آمارهای اعلامی بانک مرکزی از جزئیات پولی کشور نشان میدهد رشد نقطه به نقطه «پول» که در فروردین ماه امسال به کف ۷۵ماهه رسیده بود، در ماههای اولیه امسال افزایش یافته است. البته این متغیر سنجش انتظارات تورمی در تابستان امسال روند با ثباتی را طی کرده است.
دنیای اقتصاد:
درحالی که قیمت اسکناس آمریکایی در بازار روز شنبه حدود ۳ هزار تومان کاهش یافته بود، نرخ این ارز در روز گذشته ۵۰۰ تومان رشد کرد. برخی از تحلیلگران معتقدند که روند روز گذشته واکنش معاملهگران به کاهش قیمت چشمگیر اول هفته است. باید دید اصلاح روند کاهشی ادامه خواهد داشت یا فاز نخست اصلاح پایان یافته است؟ به عقیده تحلیلگران در صورت تداوم روند کاهشی، سطوح قیمتی ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی کف قیمت دلار خواهد بود. سکه طلا نیز مانند دلار در جریان روند اصلاح به کانال ۵۱ بازگشت.
دنیای اقتصاد-عليرضا کتاني:
میشل بارنیه، نخستوزیر جدید فرانسه، در دهم اکتبر بودجه سال آینده فرانسه را در شرایط سختی به مجلس ارائه داد. دو هفته پیش، نرخ بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله دولتی فرانسه از اسپانیا فراتر رفت. این موضوع نشان میدهد که سرمایهگذاران فرانسه را پرریسکتر از همسایه جنوبیاش میدانند. این وضعیت تغییر بزرگی نسبت به گذشته است. به گزارش اکونومیست در ژانویه امسال، نرخ بازده اوراق اسپانیا ۰.۴درصد بیشتر از فرانسه بود. در دوران اوج بحران منطقه یورو، این اختلاف نزدیک به ۵ درصد بود. اکنون اما هزینههای استقراض فرانسه حتی از پرتغال هم بسیار بالاتر است و به نرخهای یونان و ایتالیا نزدیک است.
ايسنا:
رئیس بانک مرکزی اروپا معتقد است که روند کاهش تورم به تنشهای ژئوپلیتیک بستگی دارد. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) گفت که بر اساس دادهها، روند کاهش تورم در مسیر خوبی قرار دارد. رئیس بانک مرکزی اروپا افزود: در حالی که پیشبینی میشود رشد جهانی با سرعت متوسطی گسترش یابد، ریسکهای چشمانداز به سمت نزول تغییر کرده که منعکسکننده عدم اطمینان سیاستهای اقتصادی در پسزمینه تشدید تنشهای ژئوپلیتیک است.
دنیای اقتصاد:
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: حراجهای مرکز مبادله از این پس سهروز در هفته و در روزهای زوج برگزار خواهد شد. به گزارش ایبنا، اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار کرد: حراجهای سکه در مرکز مبادله شرایط ویژهای را تجربه میکند؛ بهطوریکه ما از هفته جاری سه روز در هفته (روزهای زوج) حراج سکه در مرکز مبادله خواهیم داشت. او ادامه داد: با توجه به برنامهریزیهای بانک مرکزی، عرضه یک میلیون قطعه انواع سکه در حراجهای مرکز مبادله آغاز خواهد شد. البته با توجه به استقبالی که از حراجهای مرکز مبادله شده است، امیدواریم همچنان به خوبی پاسخگوی متقاضیان سکه باشیم.
دنیای اقتصاد:
روز گذشته پس از حمله نظامی رژیم صهیونیستی و پاسخ پدافندی ایران به این اقدام بازارهای دارایی کشور تغییر روند قابل توجهی را تجربه کردند. قیمت دلار حدود ۲هزار و ۶۵۰تومان کاهش یافت، سکه طلای طرح جدید نیز با افت ۳میلیون و ۷۸۰هزار تومانی به کانال ۵۰میلیون تومانی بازگشت. بورس نیز پس از مدتها یک روز سبز را به خود دید. شاخص کل این بازار بعد از ۸روز منفی سرانجام با رشد ۱.۲۳درصدی به سطح یکمیلیون و ۹۹۵هزار واحد رسید. پس از تحولات روز گذشته سوال اصلی فعالان بازار این است که چشمانداز شاخصهای دارایی چگونه خواهد بود؟ به نظر میرسد در صورت تداوم خروج ریسکهای سیاسی و کاهش سطح تنشها احتمالا بازارهای ارز و طلا مجددا وارد فاز ثبات خواهند شد و بازارساز، دست بالا را در تنظیم دلار خواهد داشت. خروج نااطمینانی میتواند روزهای سبز بورس را در تقویم افزایش دهد.
دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی:
بانک مرکزی روسیه به تازگی تصمیم به افزایش نرخ بهره مبنا به میزان ۲۰۰ واحد پایه یا ۲ واحد درصد گرفت. ماه گذشته بود که بانک مرکزی روسیه نرخ بهره مبنا را از ۱۸درصد به ۱۹درصد رساند. با این حال، اکنون براساس تصمیم جدید این نهاد، نرخ بهره مبنا از ۱۹درصد به ۲۱درصد رسیده است. این رقم بالاترین میزان نرخ بهره مبنا در روسیه از سال۲۰۰۳ محسوب میشود. سطح هدف بانک مرکزی روسیه برای تورم ۴درصد است. با این حال، نرخ تورم در سپتامبر امسال برابر با ۸.۶درصد بوده است.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی: رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در تشریح نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: این لایحه نسبت به قوانین بودجه سالهای پیش از جهات مهمی مانند یکپارچگی و واقعی بودن منابع و مصارف و همچنین توجه به تعهدات و بدهیهای دولت، پیشرفت کرده اما در زمینه پرداختن به برخی چالشها مانند تمهید منابع مالی برای رشد پایینتر از تورم حقوق کارمندان دولت و درج احکام غیربودجهای ذیل لایحه بودجه، توفیق چندانی نداشته است.
دنیای اقتصاد:
بانک مرکزی از اول فروردینماه تا ۵ آبانماه امسال، ۳۹میلیارد و ۵۷۶میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.به گزارش روابطعمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸میلیارد و ۵۴۴میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۱میلیارد و ۳۵۱میلیون دلار، برای خدمات ۸۹۵میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸میلیارد و ۷۸۶میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
FDIC یا شرکت بیمه سپردههای فدرال (Federal Deposit Insurance Corporation) یکی از نهادهای اصلی در نظام بانکی ایالات متحده است که با همکاری سایر نهادهای نظارتی مانند فدرالرزرو و دفتر نظارت بر ارز OCC) Office of the Comptroller of the Currency) وظیفه اصلی حفاظت از سپردهگذاران و حفظ ثبات و اعتماد به سیستم بانکی را دارد. کارکرد این صندوق در اقتصاد برای تامین مالی بیمه سپردهها و مقابله با بحرانهای بانکی است و از طریق جمعآوری حق بیمه از بانکهای عضو، مدیریت میشود. از این رو FDIC باید به دقت ریسکهای احتمالی ورشکستگی بانکها را مدیریت کند تا مطمئن شود که منابع کافی در صندوق بیمه سپردهها برای پرداخت به سپردهگذاران وجود دارد. در ادامه به وظایف کلیدی FDIC و روش صحیح مراقبت از بانکها و سپردهگذاران توسط این نهاد اشاره میشود:
دنیای اقتصاد:
قیمت بیتکوین در چند روز اخیر نوسان زیادی را تجربه کرد و روز گذشته در نزدیکی سطح ۶۷ هزار دلار به نوسان ادامه داد. برخی از کارشناسان معتقدند که نوسان قیمت بیتکوین تا بعد از اعلام نتایج انتخابات آمریکا ادامه خواهد یافت. گمانهزنیها حاکی از آن است که بلوک بریکس در راستای اهداف دلارزدایی خود قصد استفاده از رمزارزها را در سبد دارایی خود دارد. همزمان که طلا در نزدیکی قله ۲۷۵۰ دلاری خود تثبیت میشود، همتای دیجیتال آن نوسانهای شدیدی را تجربه میکند.
ایبنا: قانون مالیات بر ثروت جدیدی در فرانسه تصویب شد که طبق آن، از داراییهای بیش از یک میلیارد یورو، ۲ درصد مالیات اخذ میشود. به گزارش یورونیوز، روز جمعه، قانونگذاران فرانسوی به قانونی جدید رای دادند که از داراییهای بالای یک میلیارد یورو، با نرخ ۲ درصد مالیات میگیرد. این مالیات برای افرادی که مقیم مالیاتی فرانسه هستند یا داراییهایی در این کشور دارند اعمال میشود.
ایسنا: براساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول آبان ماه، با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۴ درصد رسید. دادههای بانک مرکزی از آخرین آمار نرخ سود بین بانکی در پایان هفته اول آبان ماه سال جاری، حاکی از افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی نرخ بهره بین بانکی در چهارشنبه، دوم آبان ماه، است. بر این اساس، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول مهرماه از ۲۳.۷۴ به ۲۳.۷۳ درصد در پایان هفته دوم مهرماه و با کاهش ۰.۰۵ واحد درصدی به ۲۳.۶۸ درصد در پایان هفته سوم مهر، با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲ در پایان هفته چهارم ماهرماه و در نهایت با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۶ در دوم آبان ماه رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا کنون است.
دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین الملل:
در دنیای امروز هر روز با اخبار جدید و هیجانانگیزی مواجه میشویم. ابتدا دانشمندان موفق شدند دارویی بسازند که به درمان بیماری دیابت کمک میکند. سپس آنها به جنگ چاقی رفتند و توانستند تنها با تزریق یکبار در هفته این دارو، این معضل را برطرف کنند و امروز این داروها برای درمان بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی بهکار میروند و حتی برای درمان آلزایمر و اعتیاد در حال آزمایش هستند، اگرچه هنوز در ابتدای راه قرار داریم، با این حال آگونیستهای گیرنده GLP-۱ تمام ویژگیهای یکی از موفقترین کلاسهای دارویی در تاریخ را دارند. با توجه به اینکه این گروه از داروها روزبهروز ارزانتر در دسترس عموم قرار میگیرند، امید به بهبود زندگی بیش از یکمیلیارد نفر از مردم جهان را افزایش میدهند و همزمان اثرات عمیقی بر صنعت، اقتصاد و جامعه خواهند داشت.
دنیای اقتصاد:
شاخصهای ارزی همچنان در مسیر افزایشی گام برمیدارند. نرخ دلار آزاد که از ۲۶ فروردین امسال زیر سقف قیمت ۶۷هزار تومانی و تا ۵۷ هزار تومان معامله میشد در بازار روزهای گذشته وارد کانال ۶۸ شد. گمانهزنیهای مختلفی نسبت به چشمانداز بازار ارز وجود دارد. اما میتوان گفت بهطورکلی آینده بازار به آینده ریسکهای سیاسی وابسته است.
دنیای اقتصاد:
طبق آمارهایی که طی روزهای گذشته منتشر شد، سطح اعتماد مردم بیشتر کشورهای اروپایی نسبت به اقتصاد این منطقه کاهش یافته است. همچنین نظرسنجی بانک مرکزی اروپا نشان داد که انتظارات تورمی در اروپا به پایینترین سطح سه سال اخیر رسیده است. این دادهها میتوانند به عنوان یک چراغ سبز به بانک مرکزی محسوب شوند تا به کاهش نرخ بهره ادامه دهد. هر چند که مقامات در این مورد احتیاط میکنند.
دنیایاقتصاد:
مدیر عامل مرکز مبادله طلا و ارز ایران در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» خبر داد که عرضه ربعسکه از سوی این مرکز، ۶۲.۷درصد تقاضا در بازار را پوشش داده که این رقم درباره نیمسکه ۵۳.۶درصد و درباره سکه تمام، ۳۴درصد بوده است.
دنیای اقتصاد:
حدود چهارسال از زمان اجراییشدن سیاست کنترل مقداری ترازنامه بهعنوان یک سیاست کلان احتیاطی (بهدلیل عدمکارکرد نسبت کفایت سرمایه) و سیاست پولی انقباضی میگذرد. بررسیها نشان میدهد طی این مدت رشد نقدینگی روند کاهشی قابلتوجهی به خود گرفته است. در این میان برخی اقتصاددانان معتقدند این کاهش رشد نقدینگی بهخاطر کنترل ترازنامه بانکها بوده است و تداوم این سیاست را لازم میدانند، بااینحال راهکارهایی مانند اصلاح قوانین مالیاتی، اصلاح دستورالعمل سرمایهدرگردش و تسهیل تامین مالی خارج از شبکه بانکی را نیز برای بهبود این سیاست پیشنهاد میدهند.
دنیای اقتصاد:
کشورهای بریکس از اوایل سال۲۰۱۹ فعالیت خود را برای ایجاد یک سیستم پرداخت جدید، آغاز کردند و در روزهای اخیر، بهطور رسمی از نسخه جدید آزمایشی سیستم پرداخت خود با نام بریکس پی رونمایی کردند و در جریان برگزاری مجمع تجاری بریکس که در مسکو برگزار شد نیز شرکتکنندگان توانستند نسخه آزمایشی این سیستم جدید را امتحان کنند.
دنیای اقتصاد:
مراجع اطلاعرسانی دولت در روز گذشته بهصورت رسمی از مداخله بانکمرکزی در بازار غیررسمی ارز خبر دادند. سخنگوی دولت در تازهترین اظهارنظر خود اعلام کرد که بانکمرکزی در تلاش است تا ثبات را در بازار ارز به حداکثر برساند. این در حالی است که شاخصهای ارزی در معاملات روز گذشته به روند افزایشی خود ادامه دادند.
دنیای اقتصاد:
روز گذشته قیمت طلای جهانی به روند افزایشی خود ادامه داد و رکورد ۲۷۵۸ دلاری را لمس کرد. قیمت فلز زرد درحالی به اوج تاریخی خود میرسد که جهان با نااطمینانی سیاسی دستوپنجه نرم میکند و نشست بریکس نیز در حال برگزاری است. با این حال برخی از تحلیلگران هشدار دادند که با وجود رشد چشمگیر این فلز گرانبها، ممکن است به زودی شاهد اصلاح قیمت این دارایی باشیم.
دنیای اقتصاد:
روز گذشته همزمان با انتشار لایحه بودجه سال۱۴۰۴، حمیدپورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جریان نشستی با حضور خبرنگاران توضیحاتی درباره لایحه بودجه سال آینده ارائه داد. در این نشست پورمحمدی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه «دنیایاقتصاد» مبنی بر چگونگی رویکرد سازمان برنامه در مواجهه با فرابودجه گفت: «یکی از مهمترین ویژگیهای بودجه سال آینده، مساله یکپارچگی آن است. به معنای متعارف، یعنی هزینههایی که دولت انجام میدهد، باید تحت نظارت دقیق بودجه قرار گیرد و از انجام هزینههای خارج از بودجه جلوگیری شود.»
دنیای اقتصاد:
روز گذشته قیمت سکه طلا طرح جدید با افت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به کانال ۵۴میلیون تومانی بازگشت. برخی از فعالان بازار این افت نرخ را ناشی از خبر جدید بانکمرکزی مبنی بر احتمال ضرب سکه با تاریخ جدید میدانند. برخی دیگر نیز معتقدند که شاخص درحال اصلاح روند افزایشی خود است و در روزهای آتی تابلوهای بازار فلز زرد مجددا سبز خواهد شد.
دنیای اقتصاد:
پس از سیطره دادههای ناامیدکننده در اقتصاد چین، سیاستگذاران این کشور تصمیم گرفتند که یک بسته محرک برای اقتصاد تجویز کنند تا از کاهش قدرت اقتصادی چین جلوگیری کنند. شیجینپینگ، رهبر حزب کمونیست چین، پس از ماهها مقاومت در برابر تغییر رویکرد نسبت به اقتصاد، با این تصمیم موافقت کرد. در این حین نرخ بیکاری چین در ماه سپتامبر کاهش یافت. اما همچنان بالاست.
دنیای اقتصاد:
بررسی بازدهی بازارها در بازههای ماهانه، سالانه و هفت ماهه نشان میدهد که بازارهای طلایی در صدر بازدهی قیمتی قرار گرفتهاند. مطابق بررسیها قیمت سکه در بازه ماهانه ۲۶.۸ درصد افزایش یافته، در بازه هفت ماهه ۴۴ درصد رشد داشته و در مقیاس یک ساله دو برابر شده است. همسو با قیمت سکه، دیگر داراییهای طلایی نیز روند افزایشی را در بازههای زمانی مختلف ثبت کردند. قیمت سکه و طلای داخل، تحت تاثیر دو عامل قرار دارد: نخست قیمت طلای جهانی و عامل دوم نوسانات دلار در بازار آزاد. در یک ماه اخیر، هر دو عامل اثر افزایشی بر قیمت سکه داشتند. نکته قابل توجه دیگر این است که بازار سهام هم در مقیاس ماهانه، سالانه و در ۷ ماه اخیر بازدهی منفی را ثبت کرده است. مهمترین عاملی که وضعیت بازارهای داخل را به نفع سکه و طلا تغییر داده تنشهای منطقهای است. گسترش تحولات و رویدادها باعث شده که تقاضا برای خرید طلا به عنوان یک دارایی امن، در بازار داخل و خارج تشدید شود.
دنیای اقتصاد:
قیمت طلای جهانی روز گذشته به روند صعودی خود ادامه داد و به کانال ۲۷۳۰دلاری رسید. بانک مرکزی چین روز گذشته نرخ بهره خود را کاهش داد تا به رونق اقتصادی کشورش کمک کند. همچنین گمانهزنیها حاکی از آنکه فدرالرزرو در نشست بعدی کمیته بازار باز در ماه نوامبر، نرخ بهره ایالات متحده را کاهش میدهد. گویا طلا برای رسیدن به قیمت ۳هزار دلار، راه همواری در پیش دارد.
دنیای اقتصاد:
بانک مرکزی پس از چند ماه وقفه، آمارهای رشد نقدینگی و پایه پولی را تا پایان شهریور ماه بهروز کرد. مطابق بررسیها، رشد نقدینگی در شهریور ماه به رقم ۲۷.۸درصد و رشد پایه پولی به سطح ۱۸.۷درصد رسیده است. بررسی آمارهای پولی حاکی از آن است که در نیمه نخست سال جاری رشد نقدینگی یک مسیر صعودی را طی کرده و از سطح هدفگذاری پایان سال جاری بانک مرکزی (۲۵درصد با دامنه نوسان ۲درصد) خارج شده است. بانک مرکزی دلیل افزایش رشد نقدینگی در سال جاری را تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق بدهی دولت در ماههای ابتدایی سال۱۴۰۳ در مقایسه با مقطع مشابه سال گذشته عنوان کرده، اما مکانیزم اثرگذاری انتشار اوراق بدهی بر رشد نقدینگی را مشخص نکرده است. از سوی دیگر، به نظر میرسد که عامل اصلی پایین آمدن رشد پایه پولی، عرضه دلارهای حاصل از فروش نفت در بازار و اثر کاهنده خالص داراییهای خارجی بر رشد پایه پولی باشد.
دنیای اقتصاد:
بررسیها نشان میدهد که شاخص طلا در معاملات جهانی۲۰۲۴ روند صعودی بهخود گرفته و در ۱۰ماه اول سال۲۰۲۴ حدود ۳۲درصد رشد کرده است. این افزایش نرخ جهانی طلا بازار داخل کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده، به نحوی که قیمت سکه طلای طرح جدید برای نخستین بار به کانال ۵۵میلیون تومانی رسیده است. روند معاملات ارزی گویای آن است که سوخت اصلی موتور سکه را طلای جهانی تامین میکند؛ چراکه نرخ دلار نوسان زیادی نداشته است.
ايسنا:
مدیر صندوق بینالمللی پول اظهار کرد که چین نمیتواند برای پیشبرد اقتصاد خود به صادرات تکیه کند و با رشد کندتری مواجه است، مگر اینکه به سمت مدل اقتصادی مبتنی بر مصرفکننده سوق پیدا کنند. کریستالینا جورجیوا اظهار کرد که رشد چین در میانمدت ممکن است به زیر ۴ درصد برسد، اگر در مسیر فعلی خود باقی بماند، سطحی که برای چین بسیار دشوار خواهد بود.
فارس: گران شدن مجدد سوخت در مصر برای سومین بار در هفت ماه گذشته نگرانیها در این کشور نسبت به افزایش پیشبینی شده تورم را تشدید کرد. افزایش قیمت سوخت، پیش از چهارمین جلسه بررسی اصلاحات اقتصادی مصر از سوی صندوق بینالمللی پول است که برای نوامبر آینده برنامهریزی شده، تا به دنبال آن مصر بخشی از وام هشت میلیارد دلاری به ارزش ۱.۳میلیارد دلار را دریافت کند.
ایبنا: طبق جدیدترین گزارش بانک جهانی، انتظار میرود امسال رشد اقتصادی روسیه به ۳.۲درصد افزایش یابد. به گزارش راشاتودی، بانک جهانی بهطور قابلتوجهی پیشبینی رشد اقتصاد روسیه را افزایش داده است و انتظار دارد تولید ناخالص داخلی این کشور امسال ۳.۲درصد رشد کند. این رقم نسبت به پیشبینی قبلی این نهاد که ۲.۹درصد بود، افزایش یافته است. بانک جهانی همچنین پیشبینی رشد اقتصادی روسیه برای سال۲۰۲۵ را به ۱.۶درصد افزایش داد، که بالاتر از پیشبینی قبلی ۱.۴درصد در ماه ژوئن است. پیشبینی رشد برای سال۲۰۲۶ بدون تغییر و در سطح ۱.۱درصد باقی ماند. این گزارش بیان کرد: رشد بهدلیل احساس مثبت مصرفکنندگان، افزایش واقعی درآمدها و افزایش قابل توجه هزینههای دولتی، از جمله در بخش دفاع و زیرساختها، بسیار بالاتر از سطح بالقوه باقی میماند با این حال، رشد امسال بهدلیل سیاست پولی سختگیرانهتر و محدودیتهای فزاینده در ظرفیت تولید و منابع نیروی کار، کمتر از ۳.۶درصدی است که در سال۲۰۲۳ ثبت شده بود.
دنیایاقتصاد:
بر اساس احکام صادرشده از سوی «سیدحمید پورمحمدی»، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور «صادق لکزایی» بهعنوان دبیر شورای فرهنگی و «عبدالرحیم سعیدیراد»، «سجاد خاکساری» و «پیمان میراب آستانه» بهعنوان اعضای شورای فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب شدند. همچنین به گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور، بر اساس احکام صادرشده از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور «رحیم ممبینی» بهعنوان رئیس کمیته، «رضا باقریاصل» بهعنوان دبیر کمیته و «حمیدرضا عدل»، «حمید امانی همدانی»، «محمدحسین رحمتی»، «سید سعید سیدعلایی»، «محمد عزیزی» و «سجاد خاکساری» بهعنوان اعضای کمیته راهبری امنیت اطلاعات سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب شدند.
دنیای اقتصاد:
عملکرد درآمدهای مالیاتی در نیمه نخست سال۱۴۰۳ نشان میدهد که حدود ۵۱۲.۷همت درآمد به دست آمده که درصد تحقق آن در نیمسال معادل ۸۴درصد بوده است. به نظر میرسد بیشترین عقبماندگی در کسب درآمد مربوط به بخش مالیات ارزش افزوده است.
دنیای اقتصاد:
نرخها در معاملات سکه و طلا به روند افزایشی خود ادامه میدهند. با تداوم نوسانات افزایشی نرخ جهانی فلز زرد، قطعات مختلف سکه طلا در بازار داخل کشور نیز دچار افزایش نرخ شدند. سکه طلا طرح جدید با ورود به کانال ۵۳ میلیون تومانی سقف تاریخی خود را یک میلیون و ۴۳۰ هزار تومان افزایش داد. این درحالی است که بازار ارز این روزها در ثبات نسبی به سر میبرد.
دنیای اقتصاد:
معاملات هفتگی طلای جهانی، روز جمعه در قیمت ۲۷۲۱ دلار بسته شد و اکنون بازار جهانی در تعطیلی به سر میبرد. در کنار گسترش آشفتگیها در خاورمیانه و نااطمینانیهای قبل از انتخابات آمریکا، کاهش نرخ بهره اروپا نقش عمدهای در رشد قیمت فلز زرد داشت. آیا این فلز درخشان به قدر کافی رشد کرده یا در هفته کاری آتی به رشد خود ادامه میدهد؟
مطالبات معوق به عنوان یکی از چالشهای دیرینه سیستم بانکی ایران، همواره بر پایداری و کارآیی آن تاثیرگذار بوده است. رشد روزافزون این مطالبات، ناترازی در ترازنامه بانکها را تشدید کرده و توانایی آنها را در اعطای تسهیلات جدید محدود کرده است. در این راستا، توسعه بازار ثانویه مطالبات به عنوان یک ابزار مالی کارآمد، میتواند نقش مهمی در مدیریت این چالش ایفا کند.
ایسنا: دادهها نشان داد تورم ژاپن در ماه سپتامبر از سه درصد به ۲.۵ درصد کاهش یافته است. بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط اداره آمار ژاپن، تورم سالانه ژاپن در ماه سپتامبر به ۲.۵ درصد رسید که نسبت به سه درصد گزارش شده در ماه اوت کاهش یافته است. رقم منتشر شده توسط اداره آمار ژاپن انتظارات تحلیلگران را برآورده کرد.در ماه سپتامبر، قیمت مواد غذایی ۳.۴ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل و ۱.۴ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. افزایش قیمت برق کمترین میزان را در سه ماه اخیر ثبت کرد، زیرا تاثیر حذف یارانه انرژی در ماه مه کاهش یافت و هزینه سوخت بسیار کندتر افزایش یافت. شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) بدون مواد غذایی تازه و انرژی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۱ درصد رشد کرد، در حالی که شاخص بدون احتساب مواد غذایی تازه ۲.۴درصد به صورت سالانه افزایش یافت. در همین حال، نرخ تورم اصلی به کمترین میزان در پنج ماه گذشته یعنی ۲.۴ درصد رسید که نسبت به ۲.۸ درصد در ماه اوت کاهش ثبت کرد.اکونومی گزارش کرد، با انتشار این گزارش، شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن با ۰.۳ درصد افزایش به بالای ۳۹ هزار واحد در حالی که شاخص تاپیکس با ۰.۲۵ درصد افزایش به ۲۶۸۵ رسید.
بانک مرکزی: محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با استعفای محسن کریمی از معاونت امور بین الملل این بانک موافقت کرد. فرزین ضمن تقدیر و تشکر از زحمات دکتر کریمی در مدت تصدی معاونت امور بینالملل بانک مرکزی، طی حکم جداگانهای اصغر ابوالحسنی، قائم مقام این بانک را با حفظ سمت بهعنوان سرپرست معاونت بینالملل بانک منصوب کرد.
بعد از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به کشور قطر و سخنرانی در سومین اجلاس مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) موضوع تشکیل ارز مشترک آسیایی مثل یوروی اتحادیه اروپا، بیش از پیش مورد توجه کارشناسان قرار گرفت و باز این سوال مهم پرتکرار شد که چرا ۳۵کشور عضو این مجمع در ۲۲سال گذشته نتوانستند پول مشترک خود را ایجاد کنند تا از تحریمها و نوسانات ارزی در امان بمانند و متضرر نشوند.