شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

  • آرایش بازارها در انتخابات

    دنیای اقتصاد: روند معاملات بازارهای سهام و ارز در بازه یک‌ماهه پیش از انتخابات در دوره‌های قبل بررسی شد. این بررسی‌ها نشان می‌دهد که با نزدیک شدن به روزهای انتخاباتی، بازه نوسان شاخص‌های سرمایه‌گذاری کوچک می‌شود و بازار آرایشی باثبات به خود می‌گیرد. به عقیده کارشناسان، فعالان بازارهای مذکور با هدف کاهش ریسک‌های معاملاتی تا زمان مشخص شدن نتیجه انتخابات از حجم فعالیت خود می‌کاهند. با توجه به نتایج دوره‌های قبلی، احتمال ثبات بازارهای سهام و ارز در هفته‌های پیش‌رو وجود دارد.
  • موانع ارز تک‌نرخی

    بانک مرکزی در یک گزارش رسمی به مطلب روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «پازل گمشده سیاست ارزی دولت» پاسخ داد. در این گزارش توضیح داده شده است که چرا در شرایط کنونی نمی‌توان سیاست ارز تک‌نرخی را اجرایی کرد و چرا بانک مرکزی بر کنترل رشد نقدینگی تمرکز دارد.
  • رد پای بایدن در افول بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد: استراتژیست‌های بازار رمزارز در خصوص روند معاملاتی بیت‌کوین در روزهای اخیر اظهار کردند که با وجود اثر مستقیم شوک‌های اقتصادی آمریکا از جمله رفتار سینوسی تورم، نوسان شاخص ارزی، هاوینگ و رفتار معامله‌گران، این دارایی بهترین عملکرد ماه مه از سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که بایدن در روزهای اخیر قطعنامه‌ای را در جهت نظارت بیشتر بر روند معاملاتی کریپتو وتو کرد که موجب ریزش ۱۰ درصدی حجم معاملات این بازار در روز گذشته شد.
  • صفر تا صد کارت‏‏‌های اعتباری

    خسرو عبيات /پژوهشگر مالي
    کارت‌‌‌های اعتباری برای افرادی که در حوزه بازرگانی مشغول فعالیت هستند، صرفا کارتی است که با شارژ کردن آن می‌توانند مراودات بین‌المللی و ارزی خود را پوشش دهند‌(debit card)‌. اما در میان مردم عادی، کارت‌‌‌های اعتباری کارت‌‌‌هایی است که بانک‌‌‌ها و موسسات مالی و اعتباری برحسب اعتبار مشتریان حقیقی (بالای هجده سال) یا حقوقی خود، اقدام به صدور آن می‌‌‌کنند که امتیاز اعتباری مشتری را برحسب ریال نشان می‌دهد. (credit card) این بدین معنی است که مشتری می‌تواند با استفاده از این کارت‌‌‌ها به‌‌‌جای پول نقد از اعتبار برای پوشش هزینه‌های خود منتفع شود، بدون اینکه ریالی از حساب نقدی وی در آن لحظه خارج شود. این مبادله براساس اعتمادی که میان طرفین وجود دارد، شکل می‌گیرد که در نتیجه سال‌ها دادوستد و اثبات خوش‌‌‌حسابی به‌‌‌ وجود آمده که بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری آن را تضمین می‌کنند. اما این تمام ماجرا نیست و در ادامه به بیان سابقه، ماهیت و جزئیات مربوط به این کارت‌‌‌ها پرداخته خواهد شد.
  • رشد اقتصادی ترکیه از گروه ۲۰ پیشی گرفت

    ايسنا: رشد اقتصادی ترکیه در سه‌ماه اول ۵.۷ درصد ثبت شد.اداره آمار ترکیه اعلام کرد که اقتصاد ترکیه در سه‌ماه اول سال ۲۰۲۴ به‌صورت سالانه ۵.۷ درصد رشد کرده است. این موسسه آماری اعلام کرد تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در دوره ژانویه تا مارس به ۸.۸ تریلیون لیر ترکیه (۲۸۵.۵۷ میلیارد دلار) رسیده است. در این بیانیه آمده است: «با تجزیه و تحلیل فعالیت‌‌‌هایی که تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهند؛ افزایش ۱۱.۱ درصد در ساخت‌‌‌وساز، ۵.۵ درصد در اطلاعات و ارتباطات ثبت شد.» در سه ماه آخر سال ۲۰۲۳، تولید ناخالص داخلی این کشور ۴درصد افزایش یافت.
  • تغییرات قیمت خوراکی‌ها در اردیبهشت

    مرکز آمار ايران: در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، ۲۲ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه‌‌‌ای نقاط شهری کشور (۳۱.۶ درصد) داشته‌‌‌اند. در اردیبهشت ماه تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
  • رشد یک کانالی بازار دلار

    نرخ دلار آزاد در بازار روز‌های گذشته یک کانال عوض کرد و در ازای محدوده نیمه دوم کانال ۵۷‌هزار تومانی در بازه ۵۸ تا ۵۹ معامله شد. مجموعه‌ای از سیگنال‌های مختلف سیاسی را می‌توان به عنوان عوامل نوسان روز‌های اخیر نرخ ارز معرفی کرد، اما مساله‌ای که تحلیلگران اقتصادی به آن اشاره می‌کنند موضوع همسان‌سازی نرخ ارز با نرخ شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تورم است. به عقیده این افراد با توجه به نرخ تورم نقطه به نقطه کشور، تثبیت نرخ ارز در سطوح قیمتی پایین‌تر توجیه اقتصادی ندارد.
  • بازگشت تورم به منطقه یورو؟

    دنیای اقتصاد: داده‌های اخیر اداره آمار اتحادیه اروپا از رشد ۰.۲ واحد درصدی تورم سالانه و هسته( بدون احتساب هزینه‌های انرژی و مواد خوراکی) در مه ۲۰۲۴ حکایت داشت. به گفته تحلیلگران این حوزه، تورم سالانه در این ماه، برآوردهای ما مبنی بر رشد ۰.۱ واحد درصدی تورم را نادیده گرفت و از محور پیش‌بینی‌ها فراتر رفت. اما سوالی که نگرانی سیاستگذاران را تشدید کرده این است که با توجه به بازگشت تورم به روند صعودی، کریستین لاگارد از موضع سیاستی خود در ماه ژوئن عقب‌نشینی خواهد کرد؟
  • اثر تعاملی فین‌تک و مصرف برق بر شاخص توسعه انسانی

    احسان فرهادی/ فعال حوزه صنعت آب و برق /دانشجو دکترای دانشگاه تربیت مدرس
    فناوری مالی یا در اصطلاح فین‌تک از ابتدای قرن ۲۱ ظهور یافت و رفته رفته مورد استفاده و توجه عموم قرار گرفت. فین‌تک هرگونه استفاده هوشمندانه از تکنولوژی در راستای تسهیل نیاز کاربران برای انجام فرآیندهای مالی است. از آنجا که حوزه و دامنه تکنولوژی بسیار وسیع و گسترده است بنابراین فین‌تک در برگیرنده ابعاد و موضوعات متعددی نظیر نوآوری‌‌ها، آموزش‌‌ها، سرمایه‌گذاری‌‌ها و خدمات مالی متنوع است. اولین تجربه فین‌تک مربوط به راه‌‌اندازی دستگاه‌‌های ATM در اواخردهه ۶۰ میلادی است که در بهبود دسترسی و تسهیل خدمات مالی و بانکی نقش بسزایی ایفا کرد.
  • قاچاق میلیاردها دلار طلای آفریقایی به امارات

    ایبنا: سازمان سوئیسی «سوئیس اید» در تحقیقی که اخیرا تهیه کرده است می‌‌گوید سالانه میلیارد‌‌ها دلار طلای آفریقایی به امارات قاچاق می‌شود. به گزارش المیادین، سازمان «سوئیس اید» مستقر در سوئیس اعلام کرد که «سالانه بین ۳۲۱ تا ۴۷۴ تن طلا در آفریقا تولید می‌شود بدون آنکه آمار رسمی از آن منتشر شود.»
  • بهبود شاخص‌های اقتصادی از زبان منظور

    ایرنا: رئیس سازمان برنامه و بودجه ‌با بیان اینکه آمارها در دولت سیزدهم رشد اقتصادی بالا و تورم کمتر نسبت به گذشته را نشان می‌دهد، از پرداخت پول گندمکاران از اوایل هفته آینده و صدور احکام بازنشستگان بر اساس متناسب‌سازی حقوق در روزهای آینده خبر داد. داود منظور در یک گفت‌‌‌‌‌‌وگوی تلویزیونی در مورد عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم، با بیان اینکه حاصل کارکرد اقتصاد در این سه سال‌دولت سیزدهم قابل‌دفاع است، گفت: آمارها نشان می‌دهد عملکرد پولی در دولت سیزدهم بسیار منظم‌‌‌‌‌‌تر از قبل بوده و در این دولت، هم رشد اقتصادی بالا و هم تورم کمتری ثبت شده‌است.
  • خوش‌بینی به اقتصاد چین

    دنیای‌اقتصاد: صندوق بین‌المللی پول در گزارشی پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی چین را برای سال۲۰۲۴ از ۴.۶درصد به ۵درصد افزایش داده است. دلیل این افزایش، شدت گرفتن سیاست‌های محرک توسط چین صورت گرفته است. البته با وجود این بهبود پیش‌بینی‌ها همچنان نگرانی‌هایی در رابطه با رفتار چین در تجارت جهانی وجود دارد. صندوق بین‌المللی پول در گزارشی پیش‌بینی خود را برای رشد اقتصادی چین در سال جاری بهبود بخشیده اما هشدار داده است که پکن باید سیاست‌های صنعتی خود را که می‌توانند بر شرکای تجاری تاثیر بگذارد، کاهش داده و تلاش‌ها برای افزایش تقاضای داخلی را بیشتر کند.
  • نزول دلار به کانال ۵۸

    دنیای اقتصاد: نرخ شاخص ارزی در بازار روز گذشته روند کاهشی داشت. به عقیده برخی از کارشناسان سیگنال‌هایی در رابطه با تبادل پیام ایران و آمریکا در عمان می‌تواند عامل‌ کاهشی در بازار باشد. از سوی دیگر برخی شنیده‌های غیر‌رسمی حاکی از آن است که بازارساز تمایل دارد میزان مداخله خود در بازار آزاد را افزایش دهد. این خبر نیز می‌تواند بیانگر تغییر فاز بازار و افت نرخ ارز باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر