شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۹۲

  • عازم نروژ، رهسپار ونزوئلا

    عبدالحمیدثامنی / مصطفی بصیریان
    در سال‌۱۳۹۹ شرکت ملی نفت ایران ضمن انجام مطالعه میادین کشور، پتانسیل تولید از این میادین را حدود ۷.۷میلیون بشکه نفت‌خام در روز اعلام کرد و طی سه سناریو تولید ۶.۵، ۶ و ۵.۵میلیون بشکه نفت در روز ضمن برشمردن فروض مورد‌نیاز برای هرکدام از سناریوها، اقدامات مورد‌نیاز از جمله میزان سرمایه‌گذاری موردنیاز برای تحقق هریک از آن سناریوها را برشمرد. به‌رغم اینکه بعدتر و در سال‌۱۴۰۰ حداکثر تولید نفت از میادین کشور در بهترین سناریو ۵.۷میلیون بشکه نفت در روز اعلام و الزامات آن سرمایه‌گذاری حدود ۹۰‌میلیارد دلاری و دسترسی به تجهیزات و تکنولوژی‌های روز و همچنین انجام فرآیندهای EOR برشمرده شد، اما به‌نظر می‌رسد برخی از افراد موثر در نهادهای حاکمیتی و دغدغه‌‌‌‌مند در حوزه نفت و گاز، همچنان و بدون درنظرگرفتن ملزومات موردنیاز، ذهنیت تولید ۷.۷میلیون بشکه نفت در روز یا اصطلاحا تولید ۸‌میلیونی را در سر می‌‌‌‌پرورانند.
  • نیاز ریاض به نفت بالای ۹۶‌دلار

    صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد؛ عربستان‌سعودی برای به تعادل رساندن بودجه‌خود به قیمت نفت بیش از ۹۶ دلار برای هر بشکه نیاز دارد. به گزارش «شانا» به نقل از بلومبرگ، صندوق بین‌المللی پول در چشم‌‌‌‌‌‌انداز اقتصادی منطقه‌ای خود اعلام کرد ریاض برای متعادل‌کردن بودجه‌خود به میانگین قیمت نفت ۹۶ دلار و ۲۰‌سنت برای هر بشکه و نگه‌داشتن رقم تولید نفت‌خام در سطح روزانه ۹‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه در سال‌۲۰۲۴ میلادی نیاز دارد.
  • تداوم افت بهای نفت‌خام

    دنیای‌اقتصاد - حمید ملازاده: قیمت نفت روز دوشنبه ۲۲‌آوریل بیش از یک‌درصد کاهش یافت، زیرا پس از اینکه اسرائیل و ایران خطر تشدید خصومت‌‌‌‌ها را پس از حمله ناکام اسرائیل به ایران کم‌‌‌‌اهمیت جلوه‌دادند، تمرکز بازار مجددا بر روی عوامل بنیادی متمرکز شد. بنا به‌گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، بهای معاملات آتی برنت با ۱.۲۱ دلار یا ۱.۴‌درصد کاهش به ۸۶دلار در هر بشکه رسید. قرارداد نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا (WTI) برای ماه مه ‌۹۷‌سنت یا ۱.۲‌درصد کاهش یافت و به ۸۲ دلار در هر بشکه رسید، درحالی‌که قرارداد تحویل ژوئن با ۱.۲۳دلار کاهش به ۸۰.۹۹دلار در هر بشکه رسید.
  • سهم ۴۱‌درصدی پروژه‌های نفتی در جذب سرمایه‌گذاری

    با وجود ادامه تحریم‌ها، در طول دو سال‌گذشته دولت حدود ۱۱.۶میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مصوب خارجی داشته که از این مقدار، ابرپروژه‌های صنعت نفت و گاز با ۴.۸میلیارد دلار سهمی بیش از ۴۱‌درصدی در جذب سرمایه‌‌‌‌‌ خارجی را به خود اختصاص داده‌است. به گزارش «شانا» صنعت نفت در صورت تکمیل زنجیره ارزش می‌تواند درآمد بالایی را برای هر کشوری به‌همراه داشته‌باشد، با این‌حال این صنعت در سراسر دنیا، صنعتی به‌‌‌‌‌شمار می‌رود که نیازمند سرمایه‌گذاری بالایی است، زیرا افزون بر استفاده از تجهیزات گران‌‌‌‌‌قیمت در توسعه صنعت نفت، دستیابی به تکنولوژی‌های روز جهان نیز هزینه بالایی را به‌همراه دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر