شماره روزنامه ۶۰۳۲
|

  • جنگ قیمتی در بازار هوش مصنوعی چین

    دنیای اقتصاد: اگر تا حالا درباره اینکه هوش مصنوعی چقدر باعث رویاپردازی سرمایه‌گذاران و عموم مردم شده است، تردیدی وجود داشت، کافی است سخنان جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در نمایشگاه کامپیوتکس را که در اوایل ماه ژوئن در تایپه برگزار شد، مرور کنید. در این نمایشگاه مدیرعامل انویدیا درباره چرخه عرضه سالانه تراشه‌های هوش مصنوعی، روباتیک و مراکز داده پیشرفته صحبت کرد و از آنها به عنوان «کارخانه‌های هوش مصنوعی» یاد کرد.
  • تناقض مقرراتی در کرادفاندینگ ارزی

    دنیای اقتصاد-مهسا طاعتی: حدود چهار سال از عمر سکوهای تامین مالی جمعی در ایران می‌‌‌گذرد و در این مدت وزن سنگینی در حوزه تامین مالی کشور پیدا نکرده‌‌‌اند؛ تا جایی که حجم تامین سرمایه از طریق کرادفاندینگ در چهار سال اخیر فقط ۴۴۰۰ میلیارد تومان بوده است. در این شرایط، طی هفته‌‌‌های اخیر اخباری از افزایش سقف تامین مالی جمعی به ۵۰ میلیارد تومان و رونمایی از اولین سکوی تامین مالی جمعی ارزی ریالی منتشر شد. فعالان و کارشناسان با اینکه مصوبات اخیر را اقدامات مثبتی می‌‌‌دانند، اما معتقدند که تاکنون نحوه سپرده‌‌‌گذاری، انتقالات و مالیات برای سرمایه‌گذاری ارزی در این سکوها شفاف نشده است. همچنین مدیرعامل صندوق مالی توسعه تکنولوژی معتقد است که بخش ارزی کرادفاندینگ نسبت به بخش ریالی آن کندتر پیش خواهد رفت.
  • تبادل بیانیه و جوابیه بین فیلیمو و ساترا به خاطر تشابه نام یک پلتفرم

    دنیای اقتصاد: در هفته گذشته در واکنش به پیامک‌‌‌های تبلیغاتی پلتفرم فیلیمیوم، فیلیمو به کاربرانش هشدار داد که این پلتفرم هیچ‌گونه ارتباطی به فیلیمو ندارد. فیلیمو با اشاره به تماس‌‌‌ها و سوالات مکرر مخاطبانش اعلام کرد که فیلیمیوم با قصد و نیت قبلی و با آگاهی کامل از برند فیلیمو سوءاستفاده کرده و می‌‌‌کند.
  • سرمایه‌گذاری هم‌‌آوا در یک استارت‌آپ حقوقی

    دنیای‌اقتصاد: کارخانه نوآوری هم‌‌آوا از سرمایه‌گذاری در یک استارت‌آپ فعال در حوزه حقوقی خبر داده است. به این ترتیب در مراسمی قرارداد سرمایه‌گذاری میان هم‌‌آوا و استارت‌آپ معتمد با حضور نمایندگان طرفین امضا شد. معتمد یک استارت‌آپ حقوقی است که در حوزه مدیریت هوشمند خدمات حقوقی فعالیت می‌کند و به ارائه خدماتی از جمله هوشمندسازی فرآیند انعقاد قراردادها شامل تنظیم قرارداد، اصلاح، بازبینی فوق سریع و هوشمند، امضای الکترونیک، گزارش‌‌گیری و ذخیره‌‌سازی می‌‌پردازد تا به افراد و شرکت‌ها این امکان را بدهد که به صورت شخصی‌‌سازی شده و بدون محدودیت تمام فرآیند انعقاد قراردادهای خود را در بستری امن و هوشمند به انجام برسانند. این شرکت همچنین با تلفیق دانش حقوق و فناوری‌‌هایی مانند هوش مصنوعی، نسل جدیدی از خدمات حقوقی نوآورانه را ارائه می‌کند.
  • ادامه فعالیت تپسی‌‌مدرسه در هاله‌‌ای از ابهام

    دنیای‌اقتصاد: بررسی صورت‌های مالی سرویس مدرسه تپسی در سامانه کدال نشان از زیان قابل‌‌توجه این شرکت دارد و به این ترتیب ادامه فعالیت آن را با شک و تردید همراه کرده است. به این ترتیب انتشار صورت‌های مالی شرکت نوآفرینان رابین پارس در سال مالی منتهی به پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ در سامانه کدال که با نام تجاری سرویس مدرسه تپسی شناخته می‌شود، نشان‌‌دهنده زیان انباشته بیش از ۱۲۴ میلیارد ریالی این شرکت و معادل ۱۲.۴۰۹ برابر سرمایه آن است.
  • رونمایی از بسته‌‌های‌‌ حمایتی صندوق نوآوری برای شتاب‌دهنده‌‌ها

    سیتنا: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در هفته گذشته و در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی ایران آگروفود، از رونمایی دو بسته حمایتی از شتاب‌دهنده‌‌ها خبر داد. محمدصادق خیاطیان گفت: «دو بسته حمایتی شامل رویش و شکوفا در قالب برنامه جهش تولید دانش‌‌بنیان و در راستای توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان در کشور رونمایی شد. در این راستا، برنامه‌‌ای تحت عنوان جهش تولید دانش‌‌بنیان در صندوق نوآوری و شکوفایی تدارک دیده شده که شامل هشت بسته حمایتی است.»
  • موافقت سهامداران تسلا با پاداش ۵۶ میلیارد دلاری ایلان ماسک

    سیتنا: سهامداران شرکت تسلا ضمن موافقت با پرداخت پاداش ۵۶ میلیارد دلاری به ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، با حضور مجدد کیمبال ماسک، برادر ایلان و جیمز مرداک، پسر روپرت مرداک، غول رسانه‌ای در هیات‌مدیره موافقت کردند. سهامداران این شرکت بزرگ تولید‌کننده خودروهای برقی همچنین با انتقال قانونی دفتر اصلی تسلا از ایالات دلاویر به تگزاس موافقت کردند.
  • هکرهای چین، روسیه و کره‌شمالی تهاجمی‌تر شده‌اند

    سیتنا: رئیس مایکروسافت در یک نشست کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به پرسش‌هایی درباره تدابیر امنیتی این شرکت برای مقابله با آسیب‌های امنیتی و حملات هکری به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا گفت هکرهای چین، روسیه و کره‌شمالی تهاجمی‌تر و سریع‌تر شده‌اند. در این نشست که یک سال پس از حمله هکرهای مرتبط با چین به سیستم‌های مایکروسافت و دسترسی به ایمیل‌های دولت فدرال آمریکا برگزار شد، براد اسمیت، رئیس مایکروسافت به پرسش‌های اعضای این کمیته درباره تدابیر امنیتی این شرکت فناوری برای مقابله با این حملات و روابط آن با چین پاسخ داد.
  • نرخ حقوق ورودی جدید گوشی‌های مسافری اعلام شد

    مهر: طبق نامه دفتر فناوری گمرک ایران به دانشگاه تهران، محاسبات حقوق ورودی گوشی‌های مسافری تغییر کرد. طبق نامه دفتر فناوری گمرک ایران به دانشگاه تهران، محاسبات حقوق ورودی گوشی‌های مسافری تغییر کرده است.
  • نشر محتوا علیه کاندیداها توسط روبات‌ها صورت می‌گیرد

    مهر: سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد که حجم زیادی از کاربران ایکس که علیه کاندیداهای ریاست‌جمهوری محتوای توهین‌آمیز منتشر کرده‌اند، روبات هستند. حسین دلیریان، سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در شبکه اجتماعی ویراستی گفت: «ارزیابی ما در مرکز ملی فضای مجازی نشان می‌دهد که به‌طور میانگین، حجم زیادی از کاربران توییتر که علیه کاندیداها محتوای توهین‌آمیز منتشر کرده‌اند، روبات هستند.» وی افزود: «از آنجا که این روبات‌ها علیه هر ۶ کاندیدای محترم انتخابات ریاست‌جمهوری فعال هستند، لازم است که کاندیداها و هواداران‌شان بیش از این هوشیار باشند.»
  • حمایت رئیس‌جمهور فرانسه از ممنوعیت موبایل برای کودکان

    سیتنا: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، از ممنوعیت موبایل برای افراد زیر ۱۱ سال و شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۵ سال پشتیبانی کرده است. رئیس‌جمهور فرانسه از پیشنهادها درباره تاثیر فضای مجازی بر جوانان که به توسط کمیسیونی از کارشناسان به کاخ الیزه ارائه شده، پشتیبانی کرده است.
  • دردسر ارتش آمریکا با قابلیت ارتش آمریکا

    مهر: سرویس استارلینک قابلیت تماس و ارسال پیامک موبایل با کمک ماهواره را فراهم می‌کند، اما این سرویس به دردسری برای نیروی فضایی آمریکا تبدیل شده است؛ زیرا سیستم ارتباطات باند محدود آن را مختل می‌کند. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، نیروی فضایی آمریکا از نزدیک اینترنت ماهواره‌ای استارلینک و سرویس‌های مشابه شرکت‌های دیگر را رصد می‌کند. دلیل این امر نیز قابلیت Direct to call جدید استارلینک است که به افراد اجازه می‌دهد از طریق ماهواره با موبایل‌ها تماس برقرار کنند. این فناوری ممکن است اختلالاتی جدی در سیستم sat com باند محدود ارتش آمریکا ایجاد کند. البته در نهایت ممکن است سرویس نوین ارتباطی جایگزین زیرساخت فعلی sat com شود.
  • عرضه موبایلی با دوربین سلفی ۵۰ مگاپیکسلی

    مهر: شرکت اچ‌تی‌سی موبایل یو ۲۴ پرو را با قیمت پایه ۵۸۵ دلار در تایوان عرضه کرد. این موبایل ویژگی‌های کلیدی مانند تراشه اسنپ‌دراگون سری ۷، سه دوربین ۵۰ مگاپیکسلی، پشتیبانی از شارژ بی‌سیم و... را دارد و از نمایشگر ۶.۸ اینچی OLED دوگانه خمیده با وضوح +FHD و شیشه کورنینگ گوریلا گلس، یک دوربین سلفی ۵۰ مگاپیکسلی دارد و دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با پشتیبانی از ‌OIS، یک لنز ۸ مگاپیکسل اولتراواید و یک دوربین ۵۰ مگاپیکسل تله‌فتو پرتره با زوم ۲ برابری بهره می‌برد.
  • گره اقتصاد کشور به دست کسب‌وکارهای دانش‌بنیان باز می‌شود

    مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی ضرورت حکمرانی مشارکتی در کسب‌وکار دانش‌بنیان را بررسی کرده است. این گزارش حل مساله اقتصاد کشور را در گرو پرداختن به «اقتصاد دانش‌بنیان مشارکتی» می‌داند و معتقد است که در این زمینه، اقتصادی که بنیان آن بر دانش است و فرآیندهای آن بر مبنای رویکرد حکمرانی مشارکتی پیش می‌رود، راهگشاست.
  • موبایل‌های اندروید ضدسرقت می‌شوند

    مهر: شرکت گوگل اعلام کرد فناوری ضدسرقت موبایل‌های اندرویدی را نخست در برزیل به کار می‌گیرد. هنگامی که موبایل سرقت می‌شود این فناوری با استفاده از هوش مصنوعی آن را ردیابی و نمایشگر دستگاه را قفل می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر