شماره روزنامه ۶۰۱۸
|

  • احتمال تشدید قاچاق و افزایش قیمت آی‌فون

    دنیای اقتصاد: پس از مدت‌ها عدم تخصیص ارز و بلاتکلیفی واردکنندگان برای ثبت سفارش کالا در سال جاری، سیاستگذار در این هفته اخبار مهمی درباره تعیین تکلیف واردات موبایل از جمله توقف ثبت سفارش کالا برای واحدهای بازرگانی و اصلاح تعرفه واردات کالاها منتشر و نگرانی فعالان از تشدید محدودیت‌های وارداتی را به واقعیت تبدیل کرد. در این میان با تعیین تعرفه ۹۶ درصدی برای واردات آی‌فون احتمال لغو ممنوعیت ورود آی‌فون ۱۴ و ۱۵ به کشور مطرح شد، اما واردکنندگان دیدگاه متفاوتی به این موضوع دارند؛ برخی از آنها احتمال رفع ممنوعیت این گوشی‌های همراه را رد می‌کنند و معتقدند این بخشنامه فقط برای واردات آی‌فون‌های مدل ۱۳ به پایین خواهد بود. برخی دیگر نیز لغو ممنوعیت واردات آی‌فون را در نفع مالی دولت و صنف موبایل تاثیرگذار می‌دانند. این در حالی است که فعالان از احتمال ورود این گوشی‌ها به کشور با تعرفه تعیین شده و تشدید قاچاق ابراز نگرانی می‌کنند.
  • خسارت ۱۲ میلیارد دلاری حملات سایبری به بخش‌های مالی دنیا

    سيتنا: بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، تمایل کشورها به دیجیتالی شدن در کنار تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک، خطرات حملات سایبری با پیامدهای سیستمی را افزایش داده است. در همین حال حملات سایبری به شرکت‌های مالی تقریبا یک‌پنجم از کل این حملات را تشکیل می‌دهند که بانک‌ها در معرض بیشترین خطر آسیب قرار دارند، تا آنجا که میزان خسارات ۲۰هزار حمله سایبری به بخش‌های مالی در دنیا طی دو دهه گذشته بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده است. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول (IMF)، دیجیتالی شدن تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک‌ نشان می‌دهد که خطر حمله سایبری با پیامدهای سیستمی افزایش یافته است.
  • تلاش پارلمان انگلیس برای دور کردن کودکان و نوجوانان از موبایل

    مهر: طبق گزارش نمایندگان پارلمان انگلیس، دولت آینده این کشور باید ممنوعیت قانونی برای استفاده از موبایل در مدارس و همچنین ممنوعیت کامل موبایل برای افراد زیر ۱۶ سال را بررسی کند. به گزارش پرس‌اسوسیشن، کمیته آموزش مجلس عوام انگلیس اعلام کرد دستورالعمل‌های سختگیرانه‌تر درباره موبایل در مدارس و شیوه مدیریت زمان استفاده کودکان از دستگاه‌های الکترونیکی در خانه برای حفاظت از جمعیت جوان مورد نیاز است.
  • هوش مصنوعی به اپ جی‌میل می‌آید

    مهر: جی‌میل روی دستگاه‌های اندرویدی به زودی هوشمندتر می‌شود، زیرا قرار است هوش مصنوعی جمینی در آن یکپارچه شود. به گزارش گیزموچاینا، این اخبار از سوی دو منبع معتبر منتشر شده است که کدهای این اپ را بررسی و یک گزینه مخفی جمینی را کشف کرده‌اند.
  • ارتش آلمان با تیک‌تاک سرباز استخدام می‌کند

    ایسنا: ارتش آلمان در راستای استراتژی استخدام نیرو، قصد دارد از پلتفرم ویدئویی تیک‌تاک که محبوب جوانان است، استفاده کند. خبرگزاری دی‌پی‌ای آلمان گزارش کرد وزارت دفاع این کشور در بیانیه‌ای خبر داد از تیک‌تاک برای جذب سرباز استفاده خواهد کرد. سخنگوی ارتش آلمان بر ضرورت استفاده از تیک‌تاک برای جذب نبوغ تاکید و اظهار کرد این ابتکار با اجرای یک رویکرد مبتنی بر یک برنامه جدید، با استخدام گسترده در سراسر آلمان در پایان ماه جاری آغاز خواهد شد. این برنامه مخصوص این هدف طراحی شده است.
  • ادعای ایلان ماسک علیه واتس‌اپ، کش پیدا کرد

    ايسنا: ایلان ماسک، اپلیکیشن واتس‌اپ شرکت متا را متهم کرده است هر شب داده‌های کاربران را برای اهداف تبلیغاتی استخراج می‌کند. واتس‌اپ و شرکت مادر این پیام‌رسان هنوز به ادعاهای ایلان ماسک پاسخی نداده‌اند اما وب‌سایت WABetaInfo که اطلاعاتی درباره جدیدترین به‌روزرسانی‌های واتس‌اپ منتشر می‌کند، به پست مدیرعامل تسلا در شبکه اجتماعی ایکس پاسخ داد.
  • ایلان ماسک ابررایانه می‌سازد

    مهر: ایلان ماسک اخیرا به سرمایه‌گذاران اعلام کرده است که استارت‌آپ هوش مصنوعی‌اش‌(xAI) قصد دارد یک ابررایانه برای توسعه نسل بعدی چت‌بات Grok بسازد. به گزارش رویترز، او می‌خواهد ابررایانه مذکور را تا پاییز ۲۰۲۵ راه‌اندازی کند و احتمالا xAI برای ساخت این رایانه عظیم با اوراکل همکاری کند. ابررایانه مذکور پس از تکمیل، مجموعه‌ای از تراشه‌های متصل به یکدیگر واحدهای پردازش گرافیک H۱۰۰ خواهد بود که حداقل ۴ برابر بزرگ‌ترین خوشه GPU فعلی هستند.
  • تعویق اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو

    در حالی‌که پیش از این رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار از آغاز اجرای آزمایشی دستورالعمل عرضه اینترنتی دارو از ماه جاری خبر داده بود، بررسی‌های «دنیای اقتصاد» از روند اجرای این دستورالعمل نشان می‌دهد که پیش‌بینی فعالان حوزه سلامت دیجیتال بیانگر تعویق اجرای آزمایشی توزیع اینترنتی دارو تا زمان استقرار دولت جدید است.
  • واتس‌اپ امن نیست

    ايسنا: ایلان ماسک در اظهاراتی جنجالی مدعی شد برخلاف تصور مردم از ایمن بودن واتس‌اپ، این پیام‌رسان، داده کاربران را هر شب استخراج می‌کند. یک کاربر شبکه اجتماعی «ایکس» که متعلق به ایلان ماسک است، در پستی نوشت: «واتس‌اپ، داده کاربران را هر شب استخراج می‌کند که برای تبلیغات هدفمند، مورد تحلیل قرار گرفته و استفاده می‌شود و کاربران را به محصول و نه مشتری، تبدیل کرده است.»
  • دشواری تعمیر گوشی‌های سامسونگ

    سيتنا: اگر فردی یک دستگاه سامسونگ را برای تعمیر به یک فروشگاه ببرد، این شرکت کره‌جنوبی فروشگاه را ملزم به ارسال نام، شماره تماس، شماره شناسایی دستگاه و ماهیت شکایت فرد از دستگاه می‌کند. قسمت بدتر ماجرا آن است که اگر تعمیرگاه متوجه شود‌ دستگاه کاربر با یک قطعه طرف ثالث یا قطعه‌ای که به شرکت سامسونگ تعلق ندارد، تعمیر شده، باید به سرعت قطعات دستگاه کاربر را جدا کند و به شرکت اطلاع دهد.
  • استارلینک در تور پارازیت روسیه افتاد

    ایسنا: گزارش‌ها حاکی از آن است که روسیه راه‌های جدید و موثرتری برای اخلال در سرویس استارلینک اوکراین یافته است.
  • پشت پرده استراتژی‌های هوش‌مصنوعی غول‌های تکنولوژی

    دنیای اقتصاد: زمانی که شرکت اوپن‌ای‌آی در کنفرانس به‌روزرسانی بهار خود از نسخه دسک‌تاپ چت جی‌پی‌تی برای سیستم عامل مک رونمایی کرد، این سوال مطرح شد که چرا این اقدام با ویندوز شروع نشد. هر چه باشد مایکروسافت سهامدار بزرگ و پشتیبان اصلی مالی اوپن‌ای‌آی است و طبیعتا باید زودتر به ویژگی‌های جدید چت جی‌پی‌تی دسترسی پیدا کند.
  • نه از پرداخت تسهیلات خبری هست، نه تبلیغات رایگان

    بیش از یک سال است که آیین‌‌‌نامه حمایت از سکوها و کسب‌و‌کارهای اقتصاد دیجیتال ابلاغ شده است و طبق آن باید به کسب و کارهای حقوقی، صنفی و حقیقی تسهیلات ۵۰۰، ۳۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی پرداخت شود. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» از روند پرداخت این وام حمایتی نشان می‌دهد که تاکنون کسب‌و‌کاری موفق به دریافت این تسهیلات نشده است و برخی از فعالان و کارشناسان دلیل عدم‌استقبال از این طرح را شرط فعالیت روی پلتفرم‌‌‌های داخلی می‌‌‌دانند. به همین منظور، عضو هیات‌مدیره اتحادیه کسب‌و‌کارهای مجازی از اضافه شدن دو پلتفرم مطرح به فهرست سکوهای مشمول این تسهیلات خبر می‌دهد.
  • نورالینک برای نصب تراشه در مغز ۱۰ بیمار آماده می‌شود

    مهر: طبق گزارشی جدید سازمان غذا و داروی آمریکا به نورالینک اجازه داده تراشه مغزی خود را در دومین بیمار نصب کند. این شرکت قصد دارد تا پایان سال تراشه را در مغز ۱۰ نفر ایمپلنت کند.
  • ارائه تسهیلات صندوق نوآوری برای رشد صادرات شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان

    مهر: صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور افزایش سهم اقتصاد دانش‌‌‌بنیان از ارائه تسهیلات رشد صادرات و تسهیلات فراسرزمینی به شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان خبر داد. یکی از الزامات رشد شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان و تبدیل‌‌‌شدن آنها به بازیگران اصلی و قابل اعتنای اقتصاد کشور (بخوانید افزایش سهم اقتصاد دانش‌‌‌بنیان از اقتصاد کشور)، ورود آنها به بازارهای بین‌المللی است. یادگیری از رقبا و سایر بازیگران عرصه بین‌المللی می‌تواند نقش موثری در رشد شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان داشته باشد. از این رو، هیات عامل جدید صندوق نوآوری و شکوفایی، بسته‌‌‌ای با عنوان توسعه صادرات دانش‌‌‌بنیان را طراحی کرد که محورهای متعددی از جمله کمک به شبکه‌‌‌سازی صادراتی و تامین مالی صادراتی را شامل می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر