موبنا: به گفته پژوهشگران عوامل گوناگونی از جمله فاصله تلفن‌همراه از گوش و میزان فرکانس در جذب امواج موثر هستند اما اثر زیانبار صحبت بی‏وقفه با تلفن‏های همراه آشکار و بدیهی است.

روش‏های متعددی برای کاهش امواج زیانبار تلفن‏های همراه وجود دارد که رعایت آنها می‌تواند تاثیرات زیانبار این کالای ارتباطی را کاهش دهد.

از توصیه‌های رایجی که برای کاهش تماس با امواج موبایل شده می‌توان به کاهش مدت زمان مکالمه اشاره کرد، چرا که مطالعات نشان می‌دهد اگر شما بیش از دو دقیقه با تلفن همراه صحبت کنید، امواج مغزی شما تحت تاثیر امواج تلفن همراه قرار می‌گیرد.

کودکان فقط در مواقع اورژانس از موبایل استفاده کنند و اینکه تلفن همراه را در جیب شلوارتان یا روی کمربندتان قرار ندهید.

وقتی شماره گرفتید، اجازه دهید اول ارتباط با طرف مقابل برقرار شود، سپس موبایل را روی گوشتان قرار دهید. در این صورت تحت اشعه مضر کمتری قرار می‌گیرید. شما می‌توانید برقرار شدن ارتباط را روی صفحه تلفن همراهتان ببینید.

هنگام خرید تلفن همراه به میزان اِس.اِی.آر آن توجه کنید. این عدد به‌طور معمول به وسیله شرکت سازنده تلفن همراه روی گوشی یا کاتالوگ آن درج می‌شود و نشان می‌دهد که هنگام استفاده از تلفن همراه چه مقدار از امواج جذب بدن شما می‌شود.

هر چه این عدد در یک گوشی تلفن همراه پایین‌تر باشد، آن گوشی ایمن‌تر است.

برای اینکه امواج تلفن همراه هنگامی که آن را روی گوشتان قرار داده‌اید مغز شما را نشانه نروند، باید آن را از سرتان دور کنید. بهترین کار این است که به جای قرار دادن تلفن همراه روی گوشتان، از یک «هندزفری» یا «هدست» سیم‌دار استفاده کنید. این کار موجب می‌شود امواج تلفن همراه به سمت مغز شما نیایند.

برای کاهش تماس با امواج مضر تلفن همراه، هنگام صحبت کردن با آن، از اسپیکر یا پخش صدا استفاده کنید.