کامپیوترهایی که برای بازی مناسب‌اند

دنیای اقتصاد: هنوز هم بسیاری از افراد وجود دارند که با توجه به کوچک‌تر و باریک‌تر شدن سیستم‌های کامپیوتری ترجیح می‌دهند لذت بازی را در سیستم‌هایی کلاسیک که با کیس و میز سرکار دارند، تجربه کنند. این مطلب هم درباره این موضوع قدیمی است که بهترین سیستم برای بازی‌های کامپیوتری کدام است. «راهنمای خرید کامپیوتر - زمستان ۲۰۱۴» یکی از مطالب برگزیده سایت Guru۳D است که به شما کمک می‌کند با توجه به بودجه و قابلیت‌هایی که برایتان مهم است، چه کامپیوتری را برای بازی خریداری کنید. این گزارش چهار مدل سیستم کامپیوتری را بررسی کرده که ویژگی اصلی آنها قطعات خوب و درنظر گرفتن هزینه با توجه به عملکرد، قابلیت اطمینان و سازگاری قطعات، قابلیت اورکلاک و در آخر مصرف انرژی و حرارت تولیدی دستگاه است. بنابراین، شما با هیچ پیشنهادی مواجه نیستید که خرید لوازم جانبی خارجی مثل کیبورد، ماوس، مانیتور، کیس را به شما توصیه کند بلکه تمرکز اصلی روی قطعات داخلی کیس است. گفتنی است که برای این چهار سیستم از عناوین Bit، Nibble، Byte و Megabyte استفاده شده است.

he Bit

این سیستم بیشتر برای کاربرانی درنظر گرفته شده که به بازی کردن علاقه دارند ولی از طرفی با محدودیت بودجه شدید مواجه‌اند. بنابراین دقت تصویر در این سیستم برای بازی‌ها در حدود HD است که به‌طور میانگین ۳۰ فریم بر ثانیه را ارائه می‌کند. البته این قاعده ممکن است از یک بازی تا بازی دیگر تفاوت داشته باشد. گزینه بعدی بررسی قطعات این سیستم است. معمولا هر وقت حرف از محدودیت بودجه باشد، پردازنده‌های AMD در اولویت قرار می‌گیرند. مدل مدنظر برای پردازنده AMD Athlon II X۴ ۸۶۰K است که با داشتن ۴ هسته و فرکانس ۷/۳ گیگاهرتز در حالت پایه و ۴ گیگاهرتز در حالت توربو گزینه خوبی محسوب می‌شود. در زمینه کارت گرافیک هم AMD است که با انتخاب AMD Radeon R۷-۲۶۰X می‌توان به بازی در دقت تصویر HD امیدوار بود. پیشنهاد ما این است که از مدل GDDR۵ این کارت گرافیک استفاده کنید، اما در مورد مادربورد باید کمی دقت کنید، چون قطعه‌ای حساس است و اجزای دیگر سیستم باید به آن متصل شوند و قابلیت سازگاری آنها بسیار مهم است. در این قسمت مادربورد مدل GA-F۲A۸۸XM-HD۳ به‌عنوان محصولی خوش‌قیمت و با کارآیی مناسب انتخاب شده است. نوبت به انتخاب رم می‌رسد. همیشه نسبت به سازگاری رم با مادربورد خود مطمئن باشید. پیشنهاد ما به شما رم دو ماژول دو گیگابایتی DDR۳ با فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز و ترجیحا از برند Corsair یا G.Skill است.

The Nibble

این سیستم برای کاربرانی مناسب است که دوست دارند یک سیستم گیم mainstream مناسب داشته باشند. این سیستم با هدف ارائه دقت تصویر فول‌اچ‌دی و میانگین نرخ فریم ۴۵-۵۰ فریم بر ثانیه با جزئیات خوب انتخاب شده است. پردازنده انتخاب شده برای این سیستم مدل پرفروش Intel Core i۵-۴۴۶۰ است که با ۴ هسته و فرکانس پایه ۲/۳ گیگاهرتز عملکرد بسیار خوبی را ارائه می‌کند. اگر قصد اورکلاک کردن پردازنده خود را داشته باشید بد نیست نگاهی به خنک‌کننده‌های آبی هم بیندازید. برای اینکه بازی بهتری را در این سیستم تجربه کنید بهتر است کارت گرافیک AMD R۹-۲۸۰X را هم در نظر بگیرید. مادربورد در نظر گرفته شده برای این سیستم MSI Z۸۷-G۴۵ Gaming است که قابلیت‌های خوبی را برای اورکلاک هم ارائه می‌کند. در مورد حافظه رم پیشنهاد می‌شود از دو ماژول چهار گیگابایتی DDR۳ با فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز استفاده کنید. در صورت لزوم حتما از وب‌سایت مربوط به مادربورد انتخابی، مدل‌های رم پشتیبانی شده را استخراج کنید و از این بابت مطمئن شوید. در نهایت منبع تغذیه مناسب برای این سیستم باید توانی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ وات داشته باشد.

The Byte

در این سیستم تمرکز اصلی روی بازی کردن صرف با کیفیت و دقتی بسیار بالا است. افرادی که از چند مانیتور استفاده می‌کنند هم به‌خوبی می‌توانند از این سیستم بهره‌مند شوند. پردازنده در نظرگرفته شده برای این سیستم از خانواده جدید اینتل انتخاب شده که تضمین‌کننده عملکردی فوق‌العاده برای این سیستم است. شما می‌توانید پردازنده Intel Core i۷-۵۸۲۰K انتخاب کنید یا اگر کمی بودجه خود را بالاتر ببرید، پردازنده Intel Core i۷-۵۹۳۰K را تهیه کنید. این پردازنده‌های ۶ هسته‌ای به مادربوردهای مبتنی بر چیپ ست X۹۹ و پردازنده‌های DDR۴ نیاز دارند که قیمت‌های بالاتری نسبت به نسل‌های قبلی دارند. اما استفاده از یک خنک‌کننده مناسب در این سیستم اهمیت زیادی دارد. فن‌های متعددی در بازار وجود دارند اما بد نیست نگاهی هم به خنک‌کننده‌های آبی داشته باشید. شما می‌توانید روی مدل H۱۱۰ شرکت Corsair هم حساب کنید. برای انتخاب کارت گرافیک دو گزینه مناسب وجود دارد. پیشنهاد اول Nvidia GeForce GTX ۹۷۰ است که با ۴ گیگابایت حافظه و مصرف انرژی بسیار ایده آل، نفس بازی‌ها را می‌گیرد. اما برای ارزان‌تر از آن می‌توانید به کارت گرافیک AMD Radeon R۹ ۲۹۰ هم فکر کنید که محصولی قوی و با کارآیی مناسب است. مادربورد پیشنهاد شده در این سیستم ASUS X۹۹ Deluxe نام دارد که امکانات بسیار خوب، همراه با قیمتی مناسب را برای شما به ارمغان می‌آورد. حافظه‌های DDR۴ هم تنوع خوبی در بازار پیدا کرده‌اند که برای این سیستم بهتر است از چهار ماژول چهار گیگابایتی DDR۴ با فرکانس پایه ۲۱۳۳ مگاهرتز استفاده کنید.

The Megabyte

در این سیستم همه چیز از بهترین‌ها گرد‌آوری شده‌اند تا یک ابر سیستم گیم به وجود آید. بنابراین هیچ جای تخفیفی در هزینه کردن وجود ندارد چون قوی‌ترین سخت‌افزار‌ها کنارهم جمع شده‌اند تا شما تمام بازی‌ها را به‌طور انفجاری بازی کنید. استفاده از پردازنده ۸ هسته‌ای Intel Core i۷-۵۹۶۰X در کنار یک خنک کننده آبی مثل Corsair H۱۰۵ یا H۱۱۰ چنان عملکردی را برای شما فراهم می‌کند که تصور آن سخت است. اگر قابلیت اورکلاک این ترکیب را هم به عملکرد آن اضافه کنیم، واقعا وصف نشدنی می‌شود.

برای انتخاب کارت گرافیک هم می‌توان دو عدد GeForce GTX ۹۸۰ را در حالت SLI به‌کار برد یا اینکه از محصول فوق‌العاده AMD که به دوپردازنده گرافیکی مجهز است، یعنی Radeon R۹ ۲۹۵x۲، استفاده کرد. کمپانی‌های سازنده مادربورد در رده چیپ ست X۹۹ محصولات متنوعی را روانه بازار کرده‌اند. همچنین مادربورد MSI X۹۹S XPower AC هم گزینه ایده‌آلی محسوب می‌شود. حالا نظر شما درباره ۶۴‌گیگابایت حافظه چیست؟ استفاده از هشت ماژول هشت گیگابایتی DDR۴ با فرکانس ۲۴۰۰مگاهرتز می‌تواند بسیار فوق‌العاده باشد.