دنیای اقتصاد: مرکز ملی فضای مجازی در راستای برنامه‌های اعلام شده خود، با حمایت از جامعه دانشگاهی، از بهره‌برداری از اولین نرم‌افزار فیلترینگ هوشمند کشور خبر داد. به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، به منظور بهره‌گیری از خدمات مفید شبکه جهانی اینترنت و برنامه‌ریزی برای صیانت از آسیب‌های ناشی از آن، با حمایت مرکز ملی فضای مجازی از طرح‌های علمی دانشگاهی، سیستم فیلترینگ هوشمند تصویر، فیلم و متن در موضوعات اخلاقی به بهره‌برداری رسید.

براساس این گزارش، از مشخصه‌های این طرح، تشخیص هوشمند محتوای درخواست شده کاربر است که سرعت و گستره صفحات پالایش شده را افزایش می‌دهد و با کاهش نرخ خطا، کاربر سریع‌تر و دقیق‌تر به محتوای مفید مورد‌نیاز خود دست پیدا می‌کند. همچنین در این نرم‌افزار به دلیل امکان پالایش جزئی صفحات و ریزدانگی، پالایش صرفا بر صفحاتی اعمال می‌شود که به دلیل محتوای نامناسب نیاز به پالایش دارند و نیازی به بستن کل دامنه نیست.

از ویژگی‌های دیگر این طرح، توزیع‌شدگی است که براساس آن سازمان‌ها، شرکت‌ها و موسسات می‌توانند این نرم‌افزار را مستقلا به کار گیرند.

نرم‌افزار فیلترینگ هوشمند کشور در حال حاضر مراحل آزمایشی نهایی خود را به پایان رسانده و در چندین سازمان و نهاد راه‌اندازی شده است.