مذاکرات مخابرات با اروپایی‌ها از سر گرفته شد
خبرگزاری مهر- معاون شرکت مخابرات ایران از ازسرگیری مذاکرات با شرکت‌ها و وندورهای اروپایی و چینی برای تامین تجهیزات مخابراتی خبر داد و گفت: با لغو تحریم‌ها در بازار مخابرات، توسعه شبکه مخابراتی برای گذر به نسل آینده ارتباطات اتفاق می‌افتد.
هفته گذشته دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری دولت آمریکا با اعطای یک مجوز عمومی، تحریم‌های مرتبط با برخی از خدمات و تجهیزات اینترنتی و مخابراتی را برای استفاده شخصی کاربران ایرانی لغو کرد.
علی سپهری راد، معاون حقوقی و تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران، با اشاره به تبعات تحریم که در چند سال اخیر بر بخش ارتباطات و مخابرات ایران حاکم شده بود، اظهار کرد: این موضوع مشکلاتی را در توسعه شبکه مخابراتی و تامین تجهیزات و قطعات در بخش نگهداری و پشتیبانی شبکه به وجود آورده بود.
سپهری راد با تاکید براینکه مساله تحریم، در بخش توسعه و به‌روزرسانی شبکه مخابرات برای تنوع سرویس‌ها و استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها ما را با مشکلاتی مواجه کرد و در برخی موارد مجبور بودیم تجهیزات قدیمی ۱۵ سال پیش را نگهداری کنیم گفت: برای توسعه شبکه مخابراتی کشور نیاز به حرکت از سیستم آنالوگ به IP داشتیم که عمده نیاز در این بخش به سمت تبدیل سوئیچ‌های نرم‌افزاری به نرم‌افزارهای باند پهن و رسیدن به همگرایی شبکه‌های ثابت و سیار بود که در حالت تحریم، نمی‌توانستیم نرم‌افزارها را از کمپانی‌های بزرگ دنیا تهیه کنیم و مجبور بودیم با شرکت‌های ضعیف‌تر وارد مذاکره شویم.
وی گفت: در این راستا شرکت مخابرات ایران استراتژی متفاوتی برای توسعه به‌کار گرفت و به جای آنکه با شرکت‌های ضعیف وارد مذاکره شود توسعه در بخش‌های سخت‌افزاری را تقویت کرد تا پس از لغو تحریم مذاکره با کمپانی‌های بزرگ را برای تامین تجهیزات نرم‌افزاری به‌کار گیرد.
معاون شرکت مخابرات ایران از شروع دوباره مذاکرات با شرکت‌های اروپایی و چینی برای تامین تجهیزات و ورود به بازار مخابرات ایران خبر داد و افزود: اگرچه لغو تحریم‌ها هنوز تاثیر پررنگی در این زمینه نداشته است، اما گشایش مدنظر اتفاق افتاده و از بازار مخابرات استقبال خوبی صورت گرفته و این موضوع با عکس العمل خوبی از سوی کمپانی‌های بزرگ مخابراتی دنیا روبه رو شده است.
وی با بیان اینکه رفع تحریم در بخش توسعه شبکه مخابرات به ما کمک می‌کند، افزود: در این شرایط می‌توان شبکه‌های مخابرات را به سمت شبکه‌های نسل آینده سوق داد و با استفاده از رقابت موجود در بازار جهانی و توانمندی نرم‌افزاری و اقتصادی در بخش توسعه می‌توان موفق عمل کرد. در این صورت علاوه‌بر گذر به سمت شبکه‌های IP، هزینه‌های نگهداری هم کاهش پیدا می‌کند و تنوعی در ارائه سرویس‌های جدید به‌ویژه در باند پهن ایجاد خواهد شد.