یک سازمان جهانی به تازگی گزارشی از عملکرد فناوری اطلاعات منتشر کرده و هشدار داده است که «ابرهای اینترنت» باعث آلودگی بیش از حد هوا و افزایش دی‌اکسید کربن اتمسفر زمین می‌شوند. به گزارش مهر، «ابرهای محاسباتی (cloud computing) » اصطلاحی است که برای «ابرهای اطلاعات دیجیتالی» به کار می‌رود.

گزارش اخیر سازمان جهانی «صلح سبز (Greenpeace) » نشان می‌دهد که این ابرها موجب افزایش بسیار زیاد انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شوند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که گازهای گلخانه‌ای موجود در اتمسفر زمین تا سال ۲۰۲۰ می‌توانند به سه برابر میزان کنونی برسند.

افزایش انتشار دی‌اکسید کربن به دست «ابرهای محاسباتی» نه تنها تمام سرورهای IT بلکه تمام تلفن‌های همراه هوشمند و لوح- رایانه‌هایی مثل «آی-‌پد» اپل را زیر اتهام قرار می‌دهد.

«صلح سبز» در گزارش خود آورده است: «دوران دیسک‌های سخت رو به افول رسیده است و اکنون همه چیز روی اینترنت ذخیره می‌شود و در اینترنت خدمات و کاربردهای متنوعی برای ذخیره کردن اطلاعات ارائه می‌شود؛ این در حالی است که از نظر فیزیکی تمام این اطلاعات برای ذخیره شدن به دستگاه‌های غول‌پیکری نیاز دارند که انرژی خود را از کربن تهیه می‌کنند.»

«فناوری اطلاعات سبز بساز» (Make IT green) عنوان گزارش اخیر سازمان «صلح سبز» است که به خصوص انگشت اتهام خود را به طرف «فیس‌بوک» گرفته است. این شبکه اجتماعی به ساخت یک پایگاه داده‌ای عظیم در «پراینویل» در اورگان آمریکا متهم است. این پایگاه داده‌ها یک منبع آلاینده و منتشرکننده دی‌اکسید کربن است.

این تصمیم جدید فیس‌بوک خشم کاربران این شبکه اجتماعی را برانگیخته است؛ به طوری که در چند هفته اخیر این کاربران در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند: «می‌خواهیم که فیس‌بوک به طور ۱۰۰ درصد از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کند.»

گزارش «صلح سبز» نشان می‌دهد که شرکت یاهو برای سرور جدیدی که در شهر «بوفالو» واقع در ایالت نیویورک ساخته است، از انرژی هیدروالکترویک استفاده می‌کند.

بر اساس گزارش Computer Word، فناوری‌های اینترنت در مبارزه با تغییرات آب و هوایی هیچ کمکی عرضه نمی‌کنند، به طوری که اطلاعات آژانس حفاظت از محیط‌زیست آمریکا نشان می‌دهد که مصرف انرژی ابرهای اینترنت در سرورها و تاسیسات مخابراتی در سال ۲۰۱۰ برابر با یک میلیون و ۹۶۳ هزار کیلووات بر ساعت خواهد بود که این رقم در سال ۲۰۰۷ برابر با ۶۲۲ هزار بود.