عاقله ترابی: رویاها به واقعیت می‌پیوندند. این موضوعی است که با پیشرفت تکنولوژی هریک از ما بسته به سن و شرایط‌مان به‌نوعی تجربه کرده‌ایم. زمانی تصور اینکه دستگاهی به خانه‌هایمان راه پیدا کند که خودش به تنهایی لباس‌ها یا ظرف‌هایمان را بشوید فقط یک رویا بود، ولی حالا این دستگاه‌ها از اجزای جدانشدنی هر خانه‌ای شده‌اند. خیلی نگذشته از زمانی که تلفن ثابت هم در هر خانه‌ای پیدا نمی‌شد چه برسد به تلفن همراه. همین بیست سال پیش تصور اینکه با تلفن شخصی بتوانیم در خیابان حرف بزنیم بسیار هیجان ‌انگیز بود، ولی حالا کمتر کسی است که تلفن همراه نداشته باشد. دستگاه‌هایی که زمانی فقط در فیلم‌های علمی‌تخیلی دیده می‌شد با سرعتی وصف‌ناپذیر چنان جای خود را در زندگی روز‌مره انسان باز کرده‌اند که حالا دیگر نمی‌توانیم تصور کنیم که روزی بدون این ابزارها زندگی می‌کردیم و مشکلی هم نداشتیم. جالب اینکه این پیشرفت همچنان ادامه دارد و هر روز شاهد ابزارها و دستگاه‌های جالب و هیجان‌انگیزی هستیم که زمانی فقط یک رویا بود. در سال جاری میلادی نیز از این ابزارها کم نداشتیم. باتوجه به اینکه سال ۲۰۱۴ رو به اتمام است به برخی از فناوری‌هایی که در این سال معرفی شده‌اند اشاره می‌کنیم، فناوری‌هایی که رویاها را به واقعیت تبدیل کرده‌اند.

پرینتر سه‌بعدی
با استفاده از این پرینتر می‌توانیم حجم اشیا را هم چاپ کنیم؛ یعنی طرح‌های کامپیوتری را به صورت اشیای سه‌بعدی ظاهر کنیم. برای ساخت قطعات ماکت به روش پرینت سه‌بعدی باید در ابتدا یک فایل سه‌بعدی از قطعه مورد نظر تهیه کنیم.
سپس دستگاه این فایل را دریافت می‌کند و اساس کارش به این شکل است که محصول موردنظر را به‌صورت لایه‌لایه روی یکدیگر می‌سازد تا درنهایت به محصول درخواستی برسد. سرعت لایه‌گذاری، ضخامت لایه‌ها و همچنین مواد اولیه مورد استفاده در پرینتر سه‌بعدی از عوامل مهم در کیفیت محصول نهایی است. قطعا این موضوع که در خانه بنشینیم و هرچیزی را که‌‌ در فکرمان است به دنیای واقعی بیاوریم بسیار جذاب است، ولی این پرینتر در کنار کارآیی‌های جذاب و مفیدی که دارد می‌تواند دردسرساز هم شود؛ چراکه با همه‌گیر‌شدن این دستگاه‌ها سیل لوازم تقلبی به بازارها سرازیر می‌شود که هم برای تولیدکنندگان محصولات اورجینال و هم برای مصرف‌کنندگان عواقب خود را دارد.

نامرئی‌شدن
یکی از جذاب‌ترین رویاهای بشر از دیرباز نامرئی شدن است که بارها داستان‌ها و فیلم‌های گوناگونی بر این اساس به دست ما رسیده است‌. حالا محققان دانشگاه روچستر نیویورک با ابداع یک ابزار به نام The Rochester Cloak این رویا را به واقعیت تبدیل کرده‌اند. این ابزار که به شکل یک عدسی طراحی شده، متشکل از تعدادی لنز اپتیکال است و هرچیزی را که نور از آن ساطع می‌شود به گونه‌ای خم می کند که دیگر آن شی از پشت لنزها دیده نشود این محققان طی آزمایش‌های خود موفق شدند تا یک دست، صورت و البته یک خط کش را نامرئی کنند طوری که اشیای پشت دست، صورت و خط‌کش کاملا دیده شوند. ساخت حرفه‌ای The Rochester Cloak حدود ۱۰۰۰ دلار هزینه در بر دارد؛ اما محققان می‌گویند نسخه‌ای ارزان قیمت از آن را می‌توان با وسایل ساده‌تر در منزل با صرف تنها ۱۰۰ دلار تولید کرد.

اسکیت پرنده
اسکیت پرنده هم از آرزوهایی است که بالاخره امسال به واقعیت پیوست و تا تحقق کامل فاصله چندانی ندارد.
Hendo Hoverboards اسکیتی است که آزمایش شده و آن‌طور که در فیلم‌ها دیده می‌شود درست کار می‌کند و چنان ایمن است که کسانی که از آن استفاده کرده‌اند، نیازی به استفاده از از لوازم ایمنی ندیده‌اند. فناوری تثبیت‌کننده این اسکیت‌بورد در هر شرایطی تعادل این وسیله و ورزشکار را حفظ می‌کند؛ بنابراین فرد می‌تواند بدون هیچ دغدغه‌ای از پرواز و حرکات خود لذت ببرد.
این هاوربوردها برای معلق بودن از متعادل‌کننده‌های مغناطیسی استفاده می‌کنند و این به آن معنا است که برای سوار شدن باید روی صفحه آهنی قرار داشته باشید. باتری این اسکیت در هر بار شارژ شدن تنها ۷ دقیقه کار می‌کند و دوباره باید شارژ شود که سازندگان آن در تلاش‌ برای ماندگاری بیشتر باتری هاوربورد هستند.
اپلیکیشن یا برنامه کنترل HUVr روی آی‌فون و موبایل‌ها و گجت‌های اندرویدی نصب می‌شود که به آسانی می‌شود این وسیله را از راه دور کنترل کرد.
تولید‌کنندگان این اسکیت رویایی در نظر دارند پارک اسکیت‌سواری مخصوصی برای هاوربوردها بسازند. آنها از اسکیت هم فراتر رفته و به کمک این ایده می خواهند صنعت‌های دیگر را هم تحت تاثیر قرار دهند؛ مثلا با متعادل‌سازهای مغناطیسی خود از ساختمان‌ها در برابر زلزله حفاظت کند.

دوربین پرنده
این دوربین درواقع یک میکروپهپاد است که ویژگی با ارزش آن ثبت تصاویر سلفی است. nixie را یک پژوهشگر فیزیک در دانشگاه استنفورد طراحی کرده است. هرچند این طرح فعلا در مرحله توسعه است و راه زیادی برای تولید دارد؛ ولی تا همین مرحله هم برای هر بیننده‌ای جذاب است.
این وسیله جالب یک پرنده کوچک است که دور مچ بسته می‌شود و شما هروقت که می‌خواهید عکس سلفی بگیرید این دستگاه به راحتی و با تکان دادن دست باز و در فضا رها می‌شود.
بعد از اینکه چند متر از شما دور شد ابتدا محل قرارگیری شما را شناسایی می‌کند، سپس تعدادی عکس و فیلم می‌گیرد و دوباره به دست صاحبش برمی‌گردد و دور مچ بسته می‌شود؛ درست مانند یک پرنده. طراح نیکسی قصد دارد در نهایت امکان پرواز را با یک حرکت خاص دست برای نیکسی
برنامه‌ریزی کند.

تایپ بدون کیبورد
تایپ‌کردن بدون استفاده از کیبورد هم از مواردی است که در سال جاری میلادی مراحل آزمایشی خود را آغاز کرد. این سخت‌افزار یعنی air type امکان تایپ بدون کیبورد را با استفاده از یک دستبند فراهم کرده است.
کیبورد طراحی‌شده برای افرادی مناسب است که با ۱۰ انگشت خود تایپ می‌کنند و در زمان تایپ به صفحه کلید نگاه نمی‌کنند. با استفاده از این دستبندها کاربر فقط باید یک کیبورد خیالی و مجازی را در زیر دستان خود تصور کند و با لمس میز یا هر سطحی آغاز به تایپ کند. جالب است بدانید که این کیبورد قابلیت ویرایش خودکار دارد و سرعت تایپ آن هم بالا است. همچنین این کیبورد جدید با عادات تایپی شما هماهنگ می‌شود و کارکردن را برایتان راحت می‌کند.
بزرگ‌ترین مزیت Air Type در مقایسه با کیبوردهای رایج این است که هنگام حمل تبلت دیگر نیازی به استفاده از کیبوردهای جاگیر و سنگین ندارید و کافی است این دستبندها را به تبلت خود متصل کنید و هرجا با اتصال بلوتوث ۴ اقدام به تایپ‌کردن کنید. البته Air Type هنوز در مرحله آزمایشی و در حد
ایده است.

عینک هوشمند
امکان حضور فیزیکی کاربر در دنیای مجازی از مواردی است که مدت‌ها ذهن شرکت‌های الکترونیکی را به خود مشغول کرده است. شرکت Oculus Rift در نمایشگاه CES 2014 از آخرین دستاورد خود در این زمینه رونمایی کرد. این محصول که Crystal Cove نام دارد، در اصل یک عینک هوشمند محسوب می‌شود. این دستگاه شامل حسگرهای هوشمند و دوربین دیجیتالی پیشرفته‌ای است که می‌تواند موقعیت دقیق سر و بدن کاربر را مشخص کند و حرکات آنها را در محیط مجازی بازی‌های رایانه‌ای شبیه‌سازی کند.
عینک Crystal Cove نمایشگر ویژه OLED با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل دارد که با دوربین خارجی به همراه نشانگر مکانی روی هدست می‌تواند حرکات کاربر را دنبال کند. اطراف این دستگاه را حسگرهای هوشمند پوشانده‌اند و به صورت لحظه به‌لحظه موقعیت دقیق کاربر را بررسی می‌کنند.